G4Media.ro

Cum s-a terminat o razie ”de amploare” a Gărzii de Mediu, cu…

Foto: G4Media

Cum s-a terminat o razie ”de amploare” a Gărzii de Mediu, cu 272 de oameni implicați, cu amenzi de doar 75.000 de lei

Pentru câteva amenzi în valoare totală de 75.000 lei date de Garda Naţională de Mediu (GNM) într-un sat din județul Călărași, au fost dislocați 272 de comisari, polițiști, jandarmi și luptători din Bucureşti şi alte patru județe, şi au fost invitaţi peste 30 de jurnalişti.

În urma unei acţiuni care a vizat combaterea fenomenului de depozitare necontrolată a deșeurilor și a arderii ilegale a acestora care a avut loc joi în localitatea Săruleşti-Gară din judeţul Călăraşi, Garda Naţională de Mediu a dat opt amenzi în valoare totală de 75.000 lei, a suspendat activitatea a două firme şi a ridicat de pe un câmp de la marginea satului, aproximativ 30 de tone de deşeuri feroase şi neferoase.

Pentru acestă acţiune condusă chiar de către Comisarul General, Aurelian Păduraru, au fost dislocaţi nu mai puţin de 272 de oameni ai legii din Bucureşti şi alte patru judeţe.

„La acţiune au luat parte 35 comisari din cadrul Comisariatului General, precum şi din comisariatele Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi Bucureşti. Acestora li s-au alăturat 54 de jandarmi de la IJJ Călăraşi, 60 de poliţişti de la IPJ Călăraşi, 113 jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile Constanța şi 10 lucrători Enel”, se arată în comunicatul GNM.

Pentru că acţiunea a fost anunţată cu o zi înainte ca fiind de anvergură, au venit şi aproximativ 30 de jurnalişti. Cert este că timp de câteva ore, atât cât a fost presa de faţă, cele 16 echipe mixte formate din comisari de mediu, poliţişti şi jandarmi nu au reuşit să controleze nicio curte în care se puteau observa mormane cu tot felul de deşeuri suspecte. Motivul? Nu au fost lăsaţi să intre de locuitori. Pentru a ieși din situaţia stânjenitoare în care se aflau, autorităţile au ridicat în mod demonstrativ două caroserii auto ruginite, aflate la marginea unei uliţe.

În comunicatul care a fost dat după ce a avut loc acţiunea, GNM a prezentant controlul ca fiind unul de „amploare” coordonat de către cei mai mari decidenţi.

„În această dimineaţă, Garda Naţională de Mediu împreună cu Jandarmeria şi Poliţia Română au demarat un control de amploare în comună Săruleşti-Gară. Acţiunea, condusă de Comisarul General al Gărzii Naționale de Mediu, dl. Aurelian Păduraru, împreună cu Comisarul General Adj., dl Florin Bănică, a vizat combaterea fenomenului de depozitare necontrolată a deșeurilor și a arderii ilegale a acestora”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu l-ați vrut pe Berceanu șef, că era om cinstit, din USR. Voi vreți hoți la putere, să facă numai show și să nu rezolve absolut nimic, de asta votați PSD 30% și PNL 25%, popor de otrepe.

 2. IN BARONATUL olgai PEREMISTA, SEARA DE SEARA SE ARDE „CEVA”. AERUL E MEREU POLUAT.

 3. Capusele si-au scos salariul pe ziua de azi, in schimb, jurnalistii au consumat curentul degeaba!

 4. Cat de penibil. Garda de mediu ar putea sa mearga in mii de locuri diferite din Suceava, Covasna, Harghita, Mures unde mafia PSD PNL UDMR defriseaza in dusmanie.

  Activistii le fac toata treaba, dar toata lumea se face ca nu vede. Politia, Ocolul Silvic, Garda Forestiera, Garda de Mediu TOATE protejeaza infractorii.

  Uitati-va pe pagina de facebook a lui bodnar daniel, baiatul care a fost atacat de mafia lemnului de nenumarate ori si a avut parte si de un accident foarte suspect dupa care a ramas in scaun cu rotile.

  Asta nu l-a oprit sa isi reia lupta si sa prinda din nou transporturi ilegale in trafic, dar aproape mereu hotii sunt facuti scapati de institutiile de mai sus. Zeci de camioane care ar trebui confiscate sunt facute scapate.

  Asta este Romania, asta este mafia PSD PNL UDMR, oamenii care au uitat ca sunt nagajati si se cred stapanii tarii.

 5. Si astia primesc pensii speciale ?
  Merita , au avut o zi de plimbare si relaxare.
  Jandarmii de la 10 august au primit deja pensiile speciale ?

 6. Pai cred ca ne costa mai mult pe zi salariile celor implicati in aceasta razie decat valoarea amenzilor date…

 7. Cum adica „n-au putut sa intre în curte”? Baietii cu cagule si veste antiglont s-au împiedicat de ceva balabuste cu fuste lungi? Taareee!

 8. D le ministru de interne,trece l în rezerva pe cel care a organizat mascarada asta, iar pe următorii la comanda trimite i într un schimb de experienta și antrenament alături de trupele israeliene.In felul asta își vor da seama cam la ce nivel de pregătire se afla.