G4Media.ro

Cum pot fi ajutați copiii de școală primară să se obișnuiască să…

Cum pot fi ajutați copiii de școală primară să se obișnuiască să poate mască – șapte recomandări

Ce e de făcut, dacă cei mai mici dintre elevi ar trebui să stea cu masca pe față, la școală? O specialistă din SUA vine cu o serie de propuneri: cum pot fi ajutați copiii să se obișnuiască să poarte mască la ore. Exercițiile propuse de ea pot fi de ajutor și în alte situații în care aceștia ar fi nevoiți să folosească masca timp mai îndelungat.

Amintim că una dintre principalele probleme legate de condițiile reluării anului școlar, în cazul elevilor de școală primară, este cea legată de purtatul măștii. Este și unul dintre motivele pentru care, în scenariile centralizate pregătite pentru începutul noului an, nu era prevăzută purtarea măștii în cazul elevilor de școală primară. Deciziile nu sunt, însă, finale.

Lori Deautels, specialistă din cadrul Colegiului pentru Educație de la Universitatea Butler din Indiana, prezintă într-un material publicat pe Edutopia mai multe strategii pentru a-i face pe copii să accepte măștile. Ea explică faptul că mintea oamenilor nu apreciază surprizele, ci încearcă să facă predicții pe baza unor modele familiare, să învețe din asociații, conexiuni și experiențe. Începutul școlii, anul acesta, va oferi, însă, multe experiențe ieșite din comun și va întrerupe rutina, introducând alte programe, alte reguli, posibil și nevoia de a purta mască timp îndelungat, scrie autoarea.

Ea arată că părinții pot să îi obișnuiască pe copii să poarte mască mai mult timp, încă dinainte să înceapă școala, iar învățătoarele pot să împărtășească de la bun început propriile senzații legate de purtatul măștii, așa încât să creeze un atașament al elevilor în fața vulnerabilităților și îngrijorărilor comune.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Totul pentru masca.

 2. Am vrut sa comentez dar mi-a venit sa vomit.

 3. Nicăieri unde a început școala copiii nu poartă mască.
  Ar fi o barbarie să îi obligi, de altfel, și ar lăsa tare psihice pe viață acestora. Contează? Da, contează. Copiii sunt cel mai puțin expuși la acest virus și cel mai puțin transmițători.
  Întrebarea este, așadar, nu cum să îi obișnuiești cu masca, ci de ce ar purta-o copiii.
  Vorba lui Ioan Dacid: totul pentru mască. Aceasta a devenit o obsesie deși are efecte pozitive cel mult relative dar certe efecte negative, de ordin psihic mai ales.
  Nimic despre investiții în capacități medicale sau infrastructură: rețele de apă și canalizare, toalete în școli. Măști. Atât.
  Omenirea de dezumanizează, acesta este adevăratul efect al pandemiei. Devenim fricoși și egoiști.

  • Efecte negative psihice? Este vreun studiu care documenteaza asta?

  • Frică, nesiguranță, caracter asocial.
   Caracterul se formează în această perioadă iar mintea copilului este mult mai ușor de modelat, în sens bun sau rău. Și adulții au deja tare – nervozitate crescută, neîncredere etc. La copii va face ravagii, pe termen lung.
   Există studii. cercetați.

 4. Presa de ultima spetza…foame de bani si de click-uri…
  Pe cand un studiu cu efectele negative ale purtarii mastii ? Pe medicamente sunt scrise contraindicatii…mastile inteleg ca nu au, chiar nu inteleg de ce nu am folosit si pana acum aceasta inventie minunata a omenirii numita masca…
  Cum o fi devenit peste noapte saracul ala cu mustatza aservit Chinei cel ce hotaraste destinele lumii ?
  Nu cred in conspiratii absurde, dar nici nu cred o iota din ce spune OMS sau Fauci si cu atat mai putin Tataru, Arahat sau Lucovid…specialisti de paie

 5. Copilul meu nu va purta masca la scoala. Punct

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.