G4Media.ro

Cum l-au primit oficialii europeni pe Mark Zuckerberg la Bruxelles, la discuții…

Cum l-au primit oficialii europeni pe Mark Zuckerberg la Bruxelles, la discuții despre responsabilitatea Facebook și încercările UE de a reglementa activitatea giganților tehnologiei

Mark Zuckerberg a venit la Bruxelles pentru a-și face prieteni. Dar la o serie de întâlniri la nivel înalt avute luni, mai mulți oficiali europeni i-au răspus: nu, mulțumim, scrie Politico.

Fondatorul Facebook a fost certat din cauza implicării companiei sale într-o serie de scandaluri recente și i s-a cerut să facă mai multe pentru a opri acțiunile de dezinformare de pe platforma sa și i s-a pus în vedere să își asume mai multă responsabilitate pentru rolul pe care rețeaua de socializare îl joacă în viața de zi cu zi a oamenilor.

Răceala cu care a fost primit Zuckerberg are loc pe fondul presiunilor în creștere în direcția reglementării exercitate în Statele Unite, Europa și alte părți ale lumii. Drept răspuns, Zuckerberg s-a angajat să cheltuie miliarde de dolari pentru a preveni răspândirea de fake news sau de violare a confidențialității, promisiuni primite cu scepticism masiv din partea decidenților din toată lumea.

„Am tot spus că atunci când ai o poziție atât de importantă, trebuie să anticipezi rolul pe care îl joci în societăţile şi economiile noastre şi nu să aştepţi ca decidenții sau guvernele să îţi spună ce să faci”, a spus Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă.

”Depinde de ei să realizeze câtă responsabilitate au înainte să le spunem noi asta”, a mai spus comisarul francez.

Atitudinea reținută a europenilor se manifestă după ofensiva lui Zuckerberg în legislativul european de la începutul lui 2018 când a încercat să le câștige bunăvoința parlamentarilor europeni în urma scandalului Cambridge Analytica.

De această dată, Zuckerberg s-a concentrat pe discuţii cu oficiali de rang înalt, întâlnindu-se cu Margrethe Vestager, comisarul pentru competiție şi cu Vera Jourova, comisar pentru drepturi fundamentale.

Obiectivul fondatorului Facebook a inclus publicarea unor recomandări referitoare la cum ar trebui reglementat conținutul online, un subiect fierbinte pentru oficialii UE și a susținut, în timpul conferinței de securitate din Munchen, că gigantul în domeniul tehnologiei ar fi dispus să plătească mai multe taxe în țări din afara Statelor Unite în acord cu propunerile de reformare a taxării în sectorul digital, care ar putea fi finalizată până la sfârșitul acestui an.

Zuckerberg şi oficialii Facebook vor ca guvernele să elaboreze noile regulile care să arbitreze lumea online şi că nu ar trebui lăsate firmele private să decidă cum este condusă economia digitală. Dar în timp ce UE este așteptată să dezvăluie mai multe propuneri în domeniul digital către sfârșitul acestei săptămâni, multe care ar putea afecta business-ul Facebook, oficialii europeni au refuzat politicos mai multe idei avansate la întâlnirea de luni, susținând că Facebook ar trebui să facă mai multe de una singură pentru a combate provocările cu care se confruntă compania.

Citește integral pe Politico.eu

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Tot ce se va face va fi în beneficiul oligarhiilor aristrocate / a celor care conduc.
    Noi și toți ceilalți, trebuie să plătim impozite și taxe (cred că este clar; mai mari) pentru ca aristocrații și consucătorii să aibă de unde să-și mărească averea.
    Protestele oamenilor onești trebuie să fie împotriva oligarhiilor de orice fel care se cred mici sau chiar mari dumnezei, după cultura și caracterul acestor oligarhi.

    • Parca ai cita dintr-un manual de dialectologie. Atata limbaj de lemn; mai multa claritate rogu-te. Auzi colo „Noi si toti ceilalti”… Am incercat sa te inteleg, dar e tare greu.

  2. Fucking Europe! Comme d’habitude Europa noastra nu se dezminte deloc. Nasul pe sus si prostia merg mana-n mana.

  3. Să înțeleg că oficialii de la Bruxelles nu i-au dat Like lui Zuck.