G4Media.ro

Cum gândește un antivaccinist celebru? Nepotul lui JFK: Cred că există o…

Sursa Foto: Il Fatto Quotidiano

Cum gândește un antivaccinist celebru? Nepotul lui JFK: Cred că există o încercare de a exercita un control în masă asupra umanității / Cred că asta înseamnă de fapt certificatul verde

Robert F. Kennedy Junior a participat, sâmbătă, la manifestațiile anti-vaccin de la Milano, unde poliția a arestat trei persoane după ce un grup de protestatari a intrat în Piața Domului, în ciuda interdicțiilior, transmite presa italiană. Publicația Il Fatto Quotidiano a realizat un interviu cu Bob Kennedy Junior, cel de-al treilea fiu (din 11 copii) al lui Bob Kennedy și nepotul lui JFK. Pozițiile sale conspiraționiste și anti-vaccin l-au costat „excomunicarea” familiei Kennedy.

”Cred că există o încercare de a exercita un control în masă asupra umanității prin colectarea de informații (literal “granular data”) despre fiecare ființă umană? Da. Și cred că asta înseamnă de fapt certificatul verde, că nu este vorba despre sănătatea publică, ci despre control”, a declarat Bob Kennedy Jr. pentru Il Fatto Quotidiano.

 • Redăm mai jos interviul integral:

Reporter: Sperați să deschideți un front internațional?
Bob jr: Industriile care orchestrează acest atac împotriva democrației sunt internaționale. Așa trebuie să fie rezistența: internațională și globală.

Reporter: Pandemia este o strategie a elitelor mondiale și a caselor farmaceutice?
Bob jr: Vreau să fiu prudent. Cred că pandemia este reală, dar în acelaşi timp este și o mare oportunitate pentru elitele globale de a stabili forme de control totalitar și de a deturna o mare bogăție. La nivel mondial, 3,8 miliarde de dolari au fost deja transferați de la muncitori la miliardari.

Reporter: Dacă pandemia este reală, cum ieşim din ea fără vaccinuri?
Bob jr: Dacă am avea un vaccin care să funcționeze, ar alerga oamenii după el, nu ar fi nevoie să-i constrângi. Există, în schimb multe medicamente eficiente împotriva Covid: antiinflamatoare, antivirale, vitamine.

Reporter: Nu şi potrivit autorităților sanitare. Dacă ar funcţiona acele medicamente, de ce ar fi evitate?
Bob jr: Bună întrebarea. Vaccinurile nu funcționează și nu previn infectarea: atunci la ce folosesc ? Mi se pare că servesc mai mult la controlul oamenilor decât la sănătatea publică. Guvernele au avut o reacție militară, vor să impună controlul centralizat.

Reporter: Bill Gates se numără printre cei responsabili pentru această vaccinare în masă?
Bob jr: Cred că este unul dintre miliardarii care profită de pe urma acestei crize. La fel ca şi Google, fac avere în timp ce suprimă disidența și gândirea critică. Dar în cartelul puterii care impune această agendă există mulți protagonişti, precum companiile farmaceutice, tehnocrațiile medicale și agențiile de informații.

Reporter: Credeţi în teoria microcipului inoculat sub piele odată cu vaccinul?
Bob jr: Unele dintre aceste teorii sunt dezinformare pură, însă este adevărat că Bill Gates și Microsoft au lucrat intens la termo-cipuri. Mă întrebaţi dacă eu cred în existenţa unui microcip în fiecare vaccin? Nu. Cred că există o încercare de a exercita un control în masă asupra umanității prin colectarea de informații (literal “granular data”) despre fiecare ființă umană? Da. Și cred că asta înseamnă de fapt certificatul verde, că nu este vorba despre sănătatea publică, ci despre control.

Reporter: Care este relația dvs cu mişcarea Qanon?
Bob jr: Cred că e o nebunie.

Reporter: Mulți dintre adepții Qanon sunt fanii dvs.
Bob jr: Salut pe oricine vrea să se alăture luptei pentru libertate. Am susținători şi în extrema stângă, cu toate că nu sunt extremist. Este o strategie a companiilor farmaceutice de a divide oamenii, punându-i unul împotriva celuilalt. Nu dau credit teoriilor extravagante.

Reporter: Una dintre aceste teorii susține că fiul lui JFK ar fi trebuit să învie în urmă cu câteva zile la Dallas, în același loc în care a fost ucis în 1963 fostul președinte, doar pentru a-l ajuta pe Trump să recâștige America. Aceștia sunt oamenii pe care vi-i doriţi alături în lupta pentru libertate?
Bob jr: Nu înţeleg ce legătură are asta. Companiilor farmaceutice le place să ia teorii nebunești ale unor grupurilor marginale pentru a le atribui tuturor oponenților lor. De ce nu vorbim în schimb despre faptul că permisul verde nu are niciun sens?

Reporter: Insist, deoarece aceste persoane sunt aceiaşi oameni care sunt alături de dvs în lupta împotriva vaccinurilor.
Bob jr: Oamenii gândesc multe lucruri. În loc să le atribuim idei nebunești, să vorbim mai bine despre lucruri concrete. La ce foloseşte permisul verde?

Reporter: Manifestația la care participaţi astăzi a fost promovată și de grupuri de fasciști italieni, precum „baronul negru” Jonghi Lavarini.
Bob jr: Şi aceasta este o strategie a industriilor farmaceutice. Pur și simplu le repetaţi argumentele.

Reporter: Deci toate aceste grupuri de extremişti de dreapta și qanonişti sunt marionete în mâinile Big Pharma?
Bob jr: Nu cunosc persoanele despre care vorbiţi. Repetați argumente în favoarea industriilor farmaceutice. Îmi puneţi în gură cuvinte pe care nu le-am spus niciodată. Am spus, în schimb că companiile farmaceutice folosesc cele mai extremiste opinii pentru a le discredita pe cele de bun simț. Qanon este singurul dvs argument.

Reporter: Argumentele în favoarea vaccinurilor provin de la autoritățile de sănătate la nivel mondial.
Bob jr: Tatăl meu m-a învățat ceva despre democrație și jurnalism: nu ar trebui să ai încredere în autoritate, ci să o pui la îndoială. Aceste agenții sunt corupte, sunt conduse de companiile de medicamente.

Reporter: Cum vă simțiţi după ce aţi fost îndepărtat de familia dvs?
Bob jr: Familia mea este foarte numeroasă. Mulți dintre ei m-ar sprijini dacă ar ști ceea ce știu eu. Am petrecut 17 ani cercetând și scriind cărți pe acest subiect, orice persoană bună ar fi de acord cu aceste poziții dacă ar ști cu adevărat despre ce este vorba.

Sursa: Il Fatto Quotidiano/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Sursa Foto: Il Fatto Quotidiano

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

56 comentarii

 1. Are perfecta dreptate.
  De ce presa si televiziunile nu prezinta asta?

  • Esti paralel cu realitatea. Afirmatiile individului sunt dintr-un interviu cu presa, preluate in articolul de fata. Ce vrei mai mult?

  • Presa tocmai a prezentat asta…

  • fiindca prostii au deja prea multe portavoci ….
   – orice om are dreptul sa isi exprime liber orice opinie, in acelasi timp in care naivii tipa „dictatura” in lumea libera fiindca sunt lasati sa strige la portavoce orice, evident in timp ce din locul unde s-a nascut „libertatea” =)), tara lui Putin, de acolo nu se aude nimic .. ma rog, asta e alta treaba ….

   intrebare pentru fanatici: de ce nu tipati mai „dictatura” cand nu va lasa militia sa urcati la volan fara „certificat” de conducere?, mai stau si la panda sa va prinda fara, dictatorii uuuuuuaaaaaaaaaaa (ar zbiera o sosoaca) …. sa fie oare din cauza faptului ca nu au existat milioane de smecheri la unison care ar considera din aceasta o sursa de venit?

  • Ai rămas corijent la testul Pizza, daca tu echivalezi un permis de conducere care îți atestă aptitudinile cu certificatul verde de libertate, , care nu atestă nimica, dar îți dă dreptul la viață dobândit prin naștere, dreptul de a fi om!

  • Se mai îndoiește cineva în acest moment, ca tot ce se inrampla pe mapamond numai are nimic de aface cu sănătatea medicală cum se vrea a crede

  • 600 de vizualizari = 41+ comentarii in conditiile in care la articole cu 15000+ vizualizari sunt vreo 100 de comantarii. Asta spune tot despre cei care comenteaza pe aici …

 2. Traim intr-o vreme similara aceea in care comunismul stapanea europa de est:

 3. Interesant interviu.
  De citit pana la capăt. E clar ca singurul lucru pe care îl încearcă reporterul e sa îl discrediteze pe cel intervievat. Pana la urma ce spune rfk jr e de bun simt: nu trebuie sa ai încredere în autorități ci sa le pui la îndoială. De fapt aici pare a fi o alta victima a pandemiei: spiritul critic.

  • E de bun simt? Trump a fost unul din marii sustinatori al vaccinului. Printre putinele lucruri bune pe care le-a facut a fost sa stimuleze dezvoltare cat mai rapida a vaccinurilor in USA, urmat de o campanie de vaccinare cat mai extinsa. Deci, sa inteleg ca ar fi fost de bun simt sa ne indoim de autoritatea lui Trump? Sa-l banuim de conspiratie „pentru a exercita un control in masa asupra umanitatii”?

  • Cu totul de acord. Toate slăbiciunilor colective tind sa se dezvolte mai tare odată cu această criza sanitară.

  • @tiberius
   Corect, Trump a susținut „dezvoltarea” acestor asa zise vaccinuri dar nu a impus obligativitatea vaccinării sau a certificatelor colorate.
   Nu tot ce a făcut Trump a fost bine sau perfect.

  • @ tiberius
   Ce treabă are Trump aici ?
   RFK Jr. ridica problema eficientei vaxx-urilor si a Certificatului asa-zis Verde.
   Vezi deja situația din Austria si Germania (deocamdată).

  • @anonim.
   RFK spune asa: „Vaccinurile nu funcționează și nu previn infectarea: atunci la ce folosesc ? Mi se pare că servesc mai mult la controlul oamenilor decât la sănătatea publică.”
   Trump a acordat granturi industriei farma pentru dezvoltarea vaccinurilor. A impus inclusiv interdictii de export, ca sa le tina doar pentru SUA. Le-a promovat, s-a vaccinat public.
   Si acum intrebarea la care te rog sa-mi raspunzi: Sunt vaccinurile o incercare de a exercita un control asupra umanitatii? Iar trump e parte din aceasta conspiratie (tinand cont de contributia lui la dezvoltarea vaccinurilor)? Astept cu MARE interes…

  • Tiberiu , e despre injectatul cu japca aici . Este despre afirmatii de genul : rata rusinos de mica de vaccinare , pandemia vaccinatilor si alt praf in ochi aruncat de marii nostri conducatori. E despre vaccinati care se plimba nestingheriti cu sau fara simptome de covid printre ceilalati oameni care trebuie sa testeze la 3 zile…

  • abc, nu mai trola.
   NU e despre impunerea vaccinarii, sau despre certificatul verde. Sa zicem ca aceste chestiuni pot fi discutate, dezbatute, sunt in zona gri, nici alb, nici negru.
   Ma intereseaza afirmatia FAKE cum ca vaccinul nu functioneaza si ca e folosit pentru controlul umanitatii. Vaccinul, nu certificatul verde. E mai clar? Omul e antivacininst, nu anti certificat.
   E vaccinul un instrument de control? E Trump parte din asta (a bagat sute de milioane de dolari, fonduri guvernamentale in dezvoltarea vaccinurilor). As dori un raspuns clar.

  • @Tiberius ce „uita” RFK sa spuna, este faptul ca vaccinurile nu-si pierd eficienta in timp, tocmai pentru ca „invata” organismul sa recunoasca virusul. Desigur, la cateva zile dupa vaccin virusul este atacat mai rapid pentru ca inca avem mult ser in organism, insa cand acesta se dimnueaza raman celulele T care au in memorie caracteristicile virusului si pot sa-l recunoasca producand apoi anticorpi. Asta nu spun anti-vaxerii si omit intentionat sa spuna. In rest, desigur, simtul critic nu trebuie sa dispara niciodata, iar increderea in politicieni trebuie sa fie mereu moderata. Uite exemplu cu Iohannis: cati am avut incredere oarba in el, iar astazi face pe nebunul?

  • Tiberius,

   Intr o tara cu 90% vaccinati m as astepta sa nu mai existe restrictii sau certificat verde, pentru ca oamenii sunt protejati de forme grave . De ce nu se intampla asa , tu sa mi spui … Faptul ca trebuie sa prezint acel certificat pentru a intra in primarie sa pklatesc vreo taxa mi se pare un mare abuz . Aceasta este intoarcerea la normalitate ?

   Trebuie sa avem incredere in stiinta si in medici, eu unul am , insa cand vad disperarea asta de a se ajunge la 100% vaccinati nu mai sunt atat de sigur ca este vorba despre sanatatea oamenilor

  • Vaxxul asta lucrează doar pe anticorpi spike și nu pe memorie a celulelor nTkillers. Sorry. Vaxxinatii nu au nicio memorie imunitara pe Tcells. Doar imunitate pe anticorpi spike. Cand aceștia scad ca nr în sânge s-a dus dr..cului „imunitatea”. De-aia tre’ sa faci boostere. Capisci?

  • Cu atât mai mult în presa vândută globalistilor și care este prima vinovat de haosul mondial, dar le va veni și lor rândul încurand

  • Nu intelegi. Da, ARNm a fost dezvoltat pentru spike, insa pentru toate tipurile de spikeuri ale virusului (are mai multe). Vaccinul are si rolul de a inocula in memoria celulelor T caracteristicile acestor spike-uri pentru a putea fi recunoscute ulterior. Asadar, memoria acelor celule T nu va disparea niciodata, iar ele vor produce anticorpii necesari de cate ori inhalezi virusul. Capisci?

 4. Are dreptate.

  • RFK junior asta e desprins de realitate. La 3 miliarde + de vaccinati, la statisticile care iti urla in fata ca vaccinatii fac forme mai usoare si au risc de 10 ori mai mic de deces, date care vin sistematic din zeci de tari, de la milioane de cadre medicale…
   Sa ignori realitatea in halul asta e ori o problema la mansarda, ori un calcul cinic, policitianist, o chestie damagogica stil AUR pentru a capta intentia de vot a acelui electorat, dispus sa voteze pe oricine le tine isonul in bula lor de realitate alternativa.

  • @ tiberius
   Ai trecut la injurii. Tipic pentru neo-bolșevici.

  • @motz
   lol bravo trollache astea sunt deja tehnici avansate, ia d-aici trei emoticoane 🤣😂🤣
   Unul care o ține doar in jigniri, feicniuz si mesaje injurioase il acuza pe altul de jigniri desi ala are si argumente, iar in aceeasi fraza mai baga inca o jignire de final
   Hai ca incepi sa fii premiant, cel putin premiul 2 meriti.

 5. Razvan Chereches (Omul de Neanderthal) ce spune? Sper ca vrea lockdown total pentru Romania.

 6. Felicitări G4 Media pentru articol !
  Dar mulți au ochi si nu vor sa vadă, au urechi si nu vor sa audă…

  • Subscriu. Da, felicitari. Mai spala din rusinea de a-l ataca toata ziua pe Presedinte, din motive greu de inteles.

  • @ciobanu’
   Chiar așa 😈 ce-or avea toți ăștia cu bietul și nevinovatul tiger woods de Cotroceni???

 7. E dus si asta

 8. Asa s-au intrebat si istoricii: Cum au inflorit marile dictaturi si genociduri? Simplu ! Ca acum. Prin politica pasului marunt. Mai intai creezi diferente intre cetateni, propagi ideea de noi vs ei, ii demonizezi, ii dezumainzezi facandu-i leprosi, periculosi pentru societate, le iei drepturile, le refuzi tratament medical, ii taxezi in plus, le iei proprietatile si intr-un final vor fi exterminati, desigur pentru binele tuturor. Intrebati-l pe Stalin !

 9. Pare un tip decent cu opinii argumentate

 10. Nu toți reacționăm la fel in fața teoriilor conspirației pentru ca nu toți avem această predispoziție mentală numita și *apofenie*. Ne place sau nu, suntem ceea ce mintea noastră ne impune să fim…narcisisti, mitomani, histrioni,…adepți ai teoriilor conspirației.

 11. Doua chestii nu se leaga aici: imbogatirea companiilor pharma pe seama pandemiei si colectarea de „granular data”. Comapaniile pharma erau deja foarte bogate, fiind a doua mare industrie dupe cea de petrol si gaze, iar culegerea de date despre fiecare cetatean a inceput mai demult si nu era nevoie de certificatul verde pentru asta. Suntem inconjurati de atatea device-uri electronice si algoritmi prin care ni se culeg metadatele si alte informatii personale, incat certificatul verde poate parea o gluma. Apoi, interesul marilor companii si al tuturor companiilor de fapt (serivicii, restaurante, mall-uri, hoteluri, etc..) este de a avea clienti care sa cheltuiasca bani, asadar masurile sanitare actuale nu sunt dorite de acestea. Miliardarii lumii fac nu fac bani in lock down, ci atunci cand lumea circula libera si fara constrangeri. La fel cu pharma, omul care nu se mai duce la medic sau amana in pandemie tratamentele obisnuite sau alte operatii pentru afectiuni cronice, nu mai primeste reteta si deci nu mai cumpara medicamente scumpe de la farmacii, deci Big pharma pierde miliarde. Pai, Pfizer facea miliarde pe an numai din Viagra. Masurile sanitare de limitare a contactelor + inchiderea caselor de toleranta si saloanelor de masaj erotic=>vanzari foarte scazute pentru Viagra.

  • „la nivel mondial 3,8 miliarde de dolari au fost transferate de la saraci la bogati”.
   Nu zau? La nivel mondial asta inseamna juma de dolar de persoana, cam cat da o persoana pe scobitori pe cateva luni, banii de hartie igienica pe o luna. Clar, o conspiratie de a saraci lumea la scara mondiala. Sau un discurs demagogic?
   De ce de la saraci? Ca vaccinul e gratis. Ba chiar preventia prin vaccin scuteste statele de tratamant costisitor cu antivirale sau anticorpi monoclonali, tratament ATI (care costa de ordinul a sute-mii de dolari, chiar si in tari ca Romania).

  • @Tiberius uita te rog de declaratiile astuia. Hai sa dam foaia mai departe. Vei mai auzi multr astfel de aberatii despre vaccin, big pharma, asa ca n-are rost sa dezbatem ceva fals, ceva care vrea sa ne convinga ca asistam la o dictatura sanitara sau mai stiu eu ce. Repet, banii se fac atunci cand lumea este libera si fara constrangeri, iar miliardarii lumii fac bani doar in acele conditii. Desigur, exista exceptii cum ar fi industria IT care face bani in orice conditii.

  • Doar in america in DOAR 1 an jumatate bogatii si-au crescut averea cu 70%. Lucru NEMAIVAZUT pana la pandemie. Cat despre vaccinuri, producatorii stiau de la inceput ca e un vaccin care functioneaza doar cu “booster” constant, adica o supermegaafacere nemaivazuta. Vaccinul NU e gratis, el costa bani si e platit din taxele si impozitele platite majoritar de saraci, bogatii si corporatiile nu prea platesc. Ia zi tu un medicament luat de miliarde de oameni anual si precomandat si achitat in avans cu licenta exclusiva?!

  • Nici vorba de 3.8 miliarde.
   Probabil a zis (sau a vrut sa zica) trilioane!
   3.8 miliarde e un mizilic. Cam asta e suma platita doar de Romania pentru alea 120 milioane de doze…

  • @Jeane care „bogati” frate? Specifica te rog. Aia din IT da, si-au sporit averile pentru ca este o „industrie” care functioneaza non-stop. Cat despre pharma, dozele mari de vaccin au fost deja comandate si platite de guverne sau de catre UE. Cum majoritatea populatiei din UE s-a vaccinat deja, dozele noi achizitionate sunt din ce in ce mai putine, iar booster nu se justifica pentru majoritatea celor vaccinati, ci doar pentru cei cu imuntatea praf la care oricum nu prea functioneaza nici un vaccin… Asadar, profitul din vaccinuri va scadea in timp. Pharma face bani grei din medicamentele pentru bolanvii cronici, cei cu cancer si din cele medicamente pentru spitale. Ai idee cat costa astea?

  • @Jeane care „bogati” frate? Specifica te rog. Aia din IT da, si-au sporit averile pentru ca este o „industrie” care functioneaza non-stop. Cat despre pharma, dozele mari de vaccin au fost deja comandate si platite de guverne sau de catre UE. Cum majoritatea populatiei din UE s-a vaccinat deja, dozele noi achizitionate sunt din ce in ce mai putine, iar booster nu se justifica pentru majoritatea celor vaccinati, ci doar pentru cei cu imuntatea praf la care oricum nu prea functioneaza nici un vaccin… Asadar, profitul din vaccinuri va scadea in timp. Pharma face bani grei din medicamentele pentru bolnavii cronici, cei cu cancer si din acele medicamente pentru spitale. Ai idee cat costa astea?

  • Nu e vorba doar de pharma si IT.

   Au fost nenumarate pachete de „stimulare”, trilioane de dolari si euro, care cumva au ajuns, in mare parte, tot in buzunarele bogatilor. Apoi speculatiile la bursa, tot acolo au ajuns profiturile.

   Averile celor foarte bogati, intr-adevar, au crescut considerabil in ultimii ani.

 12. Ca televizorul nu reprezinta acelasi lucru de atatia ani? La ora x milioane de oameni se uita la scena y din filmul z, toti traiesc aceeasi emotie. „Control” in masa sub nenumarate forme exista de mult timp, contribuitori suntem toti.

 13. Naiv baiat ! Niste copii mari,americanii astia…tocmai ei

 14. Am sa iau un singur citat din interviul individului – „Familia mea este foarte numeroasă. Mulți dintre ei m-ar sprijini dacă ar ști ceea ce știu eu.” Intotdeauna, dar intotdeauna cei care emit teorii conspirationiste sunt convinsi ca ei sunt detinatorii adevarului, iar toti ceilalti nu sustin adevarul lui pentru ca nu stiu nimic. Ei sunt convinsi ca stiu mai multe decat ceilalti. Chiar asa sa fie? intreb eu.

 15. Reporterul se screme din greu să-l incuie cu arhicunoscutele „argumente” #iste americane. E tare Robert si bine articulat in tot ce raspunde desi daca îi asculti vocea pare ca are un defect de vorbire, ceva, nu-mi dau seama. Oricum ma bucur ca mai sunt si oameni critici in America aia care nu iau totul for granted.

 16. Valul de extremism a crescut spectaculos de la inceputul pandemiei. Tare imi e ca la sfarsitul pandemiei (cativa ani buni), multe partide extremiste vor deveni decidente in tarile lor cu acordul si cu votul oamenilor. Eu aici vad cel mai mare pericol. Si daca mai punem la socoteala si acordul verde de la Paris si masurile nepopulare care se impun, sa te tii atunci.

  Intrebarea mea pentru voi:
  Veti accepta orbeste un regim totalitarist in dauna unui vaccin?

  • Imi permit sa va raspund, conform parerii mele: nu este „in dauna” ci sunt mana-n mana! Orice fel de restrictie/impunere/constrangere indiferent de natura/motivatia ei (nu punem la socoteala razboiul armat) apartine 100% unei forme de totalitarism. Stiu, de luni bune se incearca inducerea in memoria colectiva a similitudinii intre pandemia Covid si razboiul armat (inclusiv prin implicarea fortelor/conducerilor armate), dar sunt total inadecvate si daunatoare. Sa nu uite nimeni ca drumul catre iad este pavat cu bune intentii….Si, pan’la urma, chiar asa, la ce/cui foloseste certificatul ala verde (ca nu elimina nici masca, nici distantarea sociala)?

 17. Nenea asta-i depasit. Suntem controlati de cand exista internet, smartfoane, aparatura electro casnica inteligenta, autovehicule cu ordinator la bord si alte tehnologii de care beneficiem si nu ne mai putem debarasa. Cat despre big farma – astia se imbogatesc de pe urma antivaccinistilor; pe masura ce apar noi variante de virusuri, vor fi scoase pe piata noi vaccinuri, caci medicamente antivirale eficiente nu exista, singura posibilitate de a stopa pandemia, actualmente, este preventia – vaccinarea.

  • Preventia la ce? Vax nu ptevine virusul.

  • @Ics. Vaccinul nu vindeca, ci previne imbolnavirea, formele grave si decesul. E asa greu de inteles? Vaccinul antirujeolic, antipolio, antigripal etc, n-au eradicat aceste boli, virusurile exista si fac in continuare ravagii acolo unde populatia nu e vaccinata.

  • Da, dar niciodata nu au fost toate astea inglobate intr-o singura aplicatie complet la dispozitia guvernului, care nu doar sa colecteze datele dar sa iti si poata ingradi diverse drepturi dupa bunul plac al autoritatilor. De asemenea, au existat mereu legi, mai respectate sau nu, impotriva colectarii si folosirii acestor date fara acordul clientului.

  • Daca voi nu vedeti in asta o diferenta fundamentala fata de tot ce exista pana acuma in materie de supraveghere inseamna ca sunteti cam orbi, scuzati expresia…

 18. Vaccinul e util – faptul ca nu te mai imbolnavesti atat de crunt e dovedit. Acest lucru nu poate fi negat.
  Insa unele din argumentele domnului ar trebui analizate mai atent. Aceste lock-downuri repetate nu ar trebui sa fie o metoda de a obisnui mentalul colectiv cu ‘restrictiile’ de orice natura.

 19. Jeane, bogatii si oamenii de afaceri stiu sa transforme in oportunitate de afaceri chiar si o pandemie, chiar si un dezastru gen cutremur, uragan, orice. E normal sa fie asa, daca cineva are o idee care sa profite de conjunctura pentru a face bani, atata timp cat ofera un produs sau serviciu care are cerere. Si nu e nimic de blamat, ca doar nu e sa inchida afacerea ca e pandemie. Se profileaza pe fabricat masti, seringi, medicamente, pe orice se cere. Si oamenii astia de afaceri au dat de lucru la ceilalti, ca putini cetateni obisnuiti au ajuns someri, piata muncii a gasit mereu nise care prospera, chiar si in pandemie.
  Precomanda la un produs care salveaza mii de vieti? Licenta pe o tehnologie revolutionara? Achitare in avans, cand alti 10 ar fi dispusi s-o faca, daca tu astepti urmatorul lot? Ma tot gandesc ce ai vrut sa reprosezi, dar nu vad problema. Farma e o AFACERE. Oricum UE a reusit ca de la unii producatori sa obtina discount-uri masive, chiar vanzare la pret de productie. Oamenii au fost salvati, farma a facut profit, totul e fain-frumos.

  • Nu, nu prin afaceri de-astea s-au facut banii seriosi. Astea au fost mizilicuri.

   Banii s-au sifonat prin inginerii finaciare, prin Quantitative Easing (cumpararea de catre intermediari, in numele statului, a actiunilor companiilor neperformante). Cine crezi ca a vandut actiunile alea? Cei care au cumparat, crezi ca au facut tranzactia pe degeaba sau pe comision? Cand cumperi si vinzi actiuni de 1 trilion, cam care crezi ca sunt comisioanele?