G4Media.ro

Cum funcționează vaccinul produs de Pfizer-BioNTech / Comisia Europeană a anunțat deja…

sursa foto: Pixabay

Cum funcționează vaccinul produs de Pfizer-BioNTech / Comisia Europeană a anunțat deja achiziționarea a 300 de milioane de doze din serul cu o eficacitate de 90% împotriva coronavirusului

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech se bazează pe una dintre cele mai inovatoare și mai avansate tehnologii, adoptată și de alte două mari companii aflate în competiție: Curevac, din Germania, și Moderna, din SUA, care colaborează pentru descoperirea vaccinului împotriva pandemiei cu Organismul de Cercetare a Bolilor Infecțioase din SUA (NIAID), condus de Anthony Fauci, dar și cu Coalition for Epidemic Preparedness Innovation (CEPI).

Toate cele trei vaccinuri sunt în a treia și ultima fază a studiului clinic și toate trei sunt vaccinuri cu ARN.

Vaccinurile de acest tip folosesc o secvență a materialului genetic al noului coronavirus, și anume acidul ribonucleic (ARN), mesagerul molecular care conține instrucțiunile pentru construirea proteinelor virusului. Utilizarea ARN mesager (mARN) a fost o alegere dictată de necesitatea de a putea produce vaccinuri într-un timp scurt, obținând un răspuns imunitar optim.

Publicitate electorală

Obiectivul este de a administra direct mARN, care controlează producția unei proteine ​​împotriva căreia se dorește declanșarea reacției sistemului imunitar. În cazul virusului responsabil de pandemie, proteina este Spike, ”gheara” moleculară utilizată pentru a prinde celulele sănătoase și a le invada. Pentru a transporta instrucțiunile care să determine celulele să producă proteina Spike, sunt folosite ”navete” biologice mici realizate din lipide.

Proteina Spike a fost una dintre primele identificate, este bine cunoscută și s-a observat că sistemul imunitar uman este capabil să o recunoască. De îndată ce se întâmplă acest lucru, imunitatea organismului stimulează producția de celule B, care produc anticorpi, și de celule T, specializate în distrugerea celulelor infectate.

Comentând datele privind vaccinul produs de Pfizer și BioNTech, directorul NIAID, imunologul Anthony Fauci, a definit rezultatele „foarte bune”.

„Arată că noua tehnologie utilizată, bazată pe utilizarea ARN-ului mesager, acționează la inducerea răspunsului imunitar”, a spus el.

Întrucât tehnologia este aceeași cu cea aflată la baza vaccinului anti-Covid al companiei americane Moderna, Fauci speră ca în curând „să putem avea două vaccinuri”.

Ambele studii, precum și cel al companiei germane Curevac, se află în a treia și ultima fază: după testele preclinice, efectuate în laborator, fiecare vaccin și fiecare medicament sunt testate pe om în trei faze. Faza 1, efectuată pe un număr mic de voluntari sănătoși, trebuie să ofere răspunsuri cu privire la siguranță; faza 2, efectuată pe un număr mai mare de oameni, trebuie să dea primele răspunsuri cu privire la efecte și faza 3, efectuată pe un număr foarte mare de persoane, trebuie să dea răspunsuri cu privire la eficacitate.

Sursa: ANSA / Traducerea: Oana Avram (Rador)

Citește și:

Comisia Europeană va semna miercuri un contract pentru 300 de milioane de doze din vaccinul Pfizer – BioNTech, care ar putea începe producția în acest an

Pfizer anunță că vaccinul anti-Covid are o eficacitate de 90%, după studii clinice cu peste 43.000 de voluntari. Va cere autorizare în noiembrie, anul viitor poate produce doze pentru 650 de milioane de persoane

Cine sunt cei doi cercetători germani de origine turcă, autorii vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer și Biontech

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Era lesne, ca orice sa inteleaga ca in situatie de urgenta fazele 1 si 2 vor fi fost comasata in etapa double-blind. April 2020.

  Ce patesc 10% din oamenii sanatosi sau nu, care nu au un raspuns imunitar optim? Oarere furtuna ketonica ce l-a prins cu pantalonii in vine pe medicul omz capitalul Margineanu Alexandru, de la Cluj? Nu cred ca este posibil explice raspunsul

  Intamplarile celor 10 procente

 2. O vreajala… totul este pentru a liniști oamenii.Ca sa descoperi un vaccin eficient durează 5-10ani.

  • Asa scrie la compendium, boss! Eventual publicat printr-un mare efort stiintific din bani europeni, adica in faptz, de la bugetul statului, ca coana europeana deconteaza nu se stie niciodata, mai ales acum cu Codruta ta sefa la parchetele europene.

 3. Nu, Vlad, este o vrajala, dar nu este:

  Ar fi fost normal sa ma adresez instantelor de judecata, avand in vedere ca pe fisa de externare de la Targoviste din mai 2020 scrie ca am fost plimbata intre cladiri pozitionate prin tot Targovistele, ale Spitalului Judetean Targoviste, de la centrul hematologic si dializa pana la sectia de medicina interna cu ambulanta de Dambovita, si ca printre altele am respus poveste sotilor homosexuali Voinescu si Boda, a fost doar ca sa ma asigur de malpraxisul lor. Insa, nimeni nu purta masca, nimeni nu purta manusi, nu exista dezinfectant, in sala de mese nici vorba de distantare social, nici vorba de tot ce ar fi presupus bunul simt.

  Nu i-au in calcul delerium de calau religios si patriarhalal sihiatrului ca avortul este o crima etc.