G4Media.ro

Cum explică șefa DSP București numărul record de infectări raportat la o…

Cum explică șefa DSP București numărul record de infectări raportat la o zi după congresul PNL: Weekendul trecut a fost un număr extraordinar de mare de teste, pentru că s-a impus obligativitatea certificatului verde

Șefa Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a declarat, marți, după audierea în comisiile parlamentare, numărul record de infectări raportat în Capitală la o zi după congresul PNL a fost consecința numărului de teste extraordinar de mare realizate weekendul trecut, pentru că s-a impus obligativitatea certificatului verde.

Oana Nicolescu a menționat de asemenea că valul 4 vine cu o tulpină extrem de contagioasă.

„Tocmai de aceea rata de incidență se calculează pentru 3 zile în urmă, pentru a avea timpul necesar să alocăm probele pozitive”, a adăugat ea.

Șefa DSP București a precizat că luni au fost raportate circa 1.400 de cazuri din urmă.

Ea s-a plâns de numărul redus al personalului și de faptul că direcția funcționează într-un spațiu mult prea mic pentru nevoile actuale. În plus, raportarea cazurilor depinde de laboratoare.

„Raportarea cazurilor pozitive depinde de fiecare laborator. Ei introduc toate probele. Azi există posibilitatea ca un laborator să încarce 3 probe care au fost recoltate în 17.09. Dacă ne uităm în săptămâna respectivă s-a realizat un număr foarte mare de teste. Alocarea cazurilor înseamnă să sunăm fiecare pozitiv și să demarăm ancheta. Dacă într-o zi avem 2000 de pozitivi, va trebui să sunăm 6000 de persoane, pentru că sunt cel puțin doi contacți direcți pentru fiecare caz. Capacitatea la nivelul DSP nu ne permite ca în timp real să facem acest lucru”, a spus Oana Nicolescu.

Întrebată de ce DSP nu s-a pregătit pentru că se știa de câteva luni despre iminența valului 4, șefa DSP București a răspuns: „Ne-am pregătit foarte bine, dar în momentul în care am un anumit spațiu, pentru a respecta regulile de distanțare într-un anumit spațiu știu că îmi intră 100 de persoane. Am cerut tuturor instituțiilor și deconcertatelor un spațiu adecvat”.

Ea a amintit că anul trecut DSP București a funcționat pe Arena Națională, cu 450 de persoane, inclusiv personal detașat și voluntari.

Oana Nicolescu a precizat că în weekendul care vine DSP București se va muta într-un spațiu mai mare.

Nicolescu a menționat de asemenea că la nivelul Ambulanței București-Ilfov există „un număr extraordinar de mare” de cereri testări, care așteaptă de peste 30 de ore.

Sursa foto: captură video Epoch Times Romania

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. pregatita doamna cu explicatii, e bunnnnn ….

    deci congresul PNL s-a tinut stiind ca totusi sunt multe cazuri de rezolvat, adica congresul PNL a fost facut asa cum se fac trebuirile in ROMANICA EDUCATA NORMALA a LUCRULUI BINE FACUT si PROFUNDA ..

    deci se stia ca arde, dar legea e facuta ca sa arda un pic mai mult , ca pana nu arde de tot conform legii e in regula sa arda

  2. ca sa stiti: Oana Nicolescu, membru pnl sector 2 (cu functie de conducere) si fina Monicai Anisie.

  3. HAI SKTR CU NASA TA CU TOT

  4. Ar trebui sa-i fie rusine! E membra PNL si fina Monicai Anisie, o semianalfabeta cu diploma. E clar ca acopera rahatul!

  5. Bv. Asta ați vrut k sa găsiți motiv, certificat verde pt test😉sa și facă lumea test k sa poată merge unde vroiau și akm ați găsit explicația pt nr mare de cazuri…..s-au testat în masa akm,nu?și le ați scos trei sferturi pozitive😂……ce funcție deține dobitoaca asta?

  6. Eu aștept sa vina pentru testare de sâmbătă nu de 30 de ore ma minte 112 de 2 ori pe zi ,.ce este ciudat e ca au început sa ma sune de la privați

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.