G4Media.ro

Cum atrag Grecia și Bulgaria turiștii români: Unii cu test PCR inclus,…

Cum atrag Grecia și Bulgaria turiștii români: Unii cu test PCR inclus, alții cu noapte de cazare gratuită

Bulgaria și Grecia au dat deja startul ofertelor pentru sezonul turistic din acest an, în care plănuiesc să recupereze pierderile cauzate de restricțiile de anul trecut, și vor să atragă românii, unii din principalii clienți, cu oferte care includ test PCR sau nopți de cazare gratuite.

De exemplu, unii din hotelierii din nordul Greciei vor să le restituie românilor încă nevaccinați, sub formă de vouchere, o parte din costul testului RT-PCR, în contextul în care intrarea în țară este condiționată de un rezultat negativ la aest test. Voucherele vor avea o valoare de 20 sau 30 euro și vor putea fi folosite pentru servicii extra. Oferta va fi valabilă începând cu luna mai, odată cu deschiderea sezonului estival, programat să înceapă oficial pe 14 mai.

Bulgaria deschide sezonul mai devreme, pe 1 mai, și oferă românilor care își fac test o noapte gratuită de cazare. Vecinii de la sud nu au decis încă în ce condiții vor permite intrarea în țară a turiștilor străini, dar sunt luate în considerare 3 opțiuni: vaccin împotriva COVID-19, test PCR negativ sau test anticorpi.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Cat de greu o fi sa te vaccinezi cand vrei?

 2. De ce le-aș da eu bani unora care-mi cer adeverințe de teste?

  • dar de ce te-ar lasa sa intri in tara ca purtator de virus, asa, fara nicio masura de precautie??? nu ai decat sa iti faci tara ta si sa faci ce vrei acolo.
   test nu, vaccin nu, dar vrei sa intri. ca si multi bani cheltuiai tu, erai si vreun miliardar.

  • Rămâi la tine acasă, nicio problema.

  • @Irina,
   Fă, mă duc la cine nu-mi cere patalama. Tu du-te la țațiki!

 3. Avand in vedere micul număr de vaccinați, printre cei 440 milioane de locuitori ai UE, absolut toți cei care traiesc din turism, vor face presiune pentr oprirea imbecilității funtionaresti, numita „pasaport sanitar”.
  Una este sa ai 440 milioane de turiști posibil și alta 100 (și inca sunt îngăduitor)

  • Nu-i chiar așa, tu presupui că toată lumea face turism, dar în România, doar 25% din oameni au ieșit vreodată din țară.
   De vaccinat, se vaccinează preponderent cei mai educați, deci probabil cele două mulțimi nu sunt atât de disjuncte, ajunge să bage vaccineze 20-30% din populație ca să asigure turiștii in grecia.

  • @„eu”,
   Explică-i și pufosului de „andrei”.
   Vezi că mulți dintre cei vaccinați au o vârstă. Pensionarii nu prea se mai înghesuie să stea la soare….

  • @Miki
   Am evocat UE in întregime. In majoritatea tarilor UE, persoanele sub 75 ani neprezentant comorbidități, nici macar nu se pot inscrie pe listele de așteptare. In tara Dv, aveți sansa de a va putea înscrie, indiferent de varsta (cel putin, asa am citit pana acum) Asta, deoarece populatia tari nu este foarte numeroasa, iar UE a livrat și livrează in mod regulat, dozele necesare.
   In țările cu populatie numeroasa (peste 30-35 milioane) nu sunt livrate atatea doze, pentru o vaccinare de tipul vaccinraii in România. In tara mea (Franța) au fost livrate cu totul, 9,2 milioane de doze. Noi fiind 67 milioane, puteți usor imagina, cam cate persoane peste 75 ani avem și cam citi prezinta comorbidități, intre 65 și 75 ani.

   Sezonul turistic, începe in 6 săptămâni. Populația vaccinată și autorizata sa calatoreasca liber, este minima. Deoarece cei vaccinați pana acum, sunt persoanele in varsta (majoritar) Așadar, nu vor avea destui turiști, iar CA va fi foarte mică. In plus, ceea ce au conceput ca reguli aplicabile, exclud cetățeni extra UE, vaccinați cu Spoutnik V și Sinopharm. Pentru a nu adauga și cetățenii UE, vaccinați cu aceste doua vaccinuri. Excluși de pe listele de libera circulație.

   De aceea, acest tip de autorizație funcționărească și rupta de realitatea terenului (același mon prost de gandire functionaresc, in absolut toate țările) nu se va putea aplica… fara opozitia masiva a patronatului turismului.
   Fara CA (cifra de afaceri) somajul va perdura. Iar decidenții din umbra (nu scribii și actorii de la Bruxelles/guverne) vor da ordin guvernelor, comisiei, sa gaseasca un mod diferit, de a se putea călători. Grupurile majore economice și financiare decid, nu guvernanții noștri, nici Bruxelles. Ei doar aplica foaia de drum data, cand au fost acceptați sa fie puși la putere. Cu ajutorul voturilor noastre, bineinteles.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.