G4Media.ro

Cum arată prima stație smart de autobuz din Sibiu

Sursa Foto: Turnul Sfatului

Cum arată prima stație smart de autobuz din Sibiu

Din acest sfârșit de săptămână a fost pusă în funcțiune stația smart de autobuz de pe bulevardul Coposu, de lângă Piața Teatrului, fiind prima de acest fel din Sibiu.

Structura din sticlă și metal de 10 metri lungime, are iluminat propriu și este conectată la internet pentru a asigura informarea călătorilor în format digital, informează Turnul Sfatului.

Pe ecranul tactil încorporat în stație, călătorii vor găsi informații despre liniile de autobuz, conexiunile între trasee, orele de sosire în stație a autobuzelor, obiective de interes turistic, etc.

Pe pagina de start sunt afișate informații despre:

 • Orele la care vor sosi următoarele autobuze în stație, conform programului de circulație
 • Ora și temperatura exterioară
  Pe banda galbenă din mijlocul ecranului vor fi afișate informații de larg interes public, emise de Primăria Sibiu

Paginile secundare:

 • Căutarea unei destinații: după introducerea unei destinații în Sibiu, programul va afișa rutele de autobuz care pot fi utilizate pentru a ajunge acolo, orarul acestor linii și stațiile de pe rută.
 • Informații despre liniile de autobuz care trec prin această stație, cu orele de sosire în stație, cu stațiile de pe traseu, iar pentru fiecare stație se afișează și alte autobuze care trec prin aceasta pentru configurarea legăturilor
 • Puncte de interes pentru turiști: prin intermediul unei hărți interactive, turiștii vor putea afla ce obiective turistice sunt în zonă. Pe aceasta sunt figurate muzee, locurile pentru petrecerea timpului liber, precum și instituțiile publice. Această secțiune va fi îmbogățită și actualizată în următoarea perioadă.

Sursa: Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Stații dintr-astea erau la metrou la Paris în 1990 doar ca nu le zicea „smart”. Iar aia cu timpul de așteptare pana la următorul autobuz am văzut de vreo 15 ani cam în toate tarile din vest.
  Deci sintagma „smart” e pusa doar ca să îți ia ochii.
  Ceva informații despre cât a costat jucăria „smart”?

  • Arata ora exacta.

  • @armstrong
   Pui pariu cu mine pe 1 leu vechi (ala cu tractorul) ca dacă Sibiul ave primar PSD din știrea asta dispărea cuvântul „smart” și apăreau acuzațiile ca investiția a fost supraevaluat și s-a făcut prin firma clientelei politice?

  • Cârcotașii de serviciu nu dorm, nici iarna.
   Am stat în vara 2014 vreun sfert de oră într-o stație de autobuz din Sibiu (aproape de Continental) să văd dacă anunțurile de pe panoul de afișaj referitoare la sosirea autobuzelor au legătură cu realitatea. Toate au venit la momentul afișat, afară de unul; acela a întârziat 30 de secunde!

 2. Ce inseamna sa nu ai administratie psd…

 3. „Risipā” in PeNeLeşte

 4. Băi, ce smart chestii.
  In Cj au pus incarcator usb la ceva bancute si acum e smart street.
  Te apuca râsu’.

 5. Ciobani si oi turcane smart!
  In sb nu ai curent in periferie, ca nu investeste iasovul…..
  Rusinea rusinilor! Excedent bugetar, fara investitii, an de an!

 6. Cum face cate unul ceva, cum sarim cu gura pe el ca de ce a facur. Oameni buni, sunt bani din fonduri europene, bani nerambursabili. Daca nu accesam aceste fonduri, banii se pierd. Statii smart sunt peste tot in tarile din vest. Oare de ce la noi nu trebuie sa fie? Suntem penibili. Doar ce au venit noii guvernanti si vrem sa faca ce PSD-stii nu au facut in 30 de ani.