G4Media.ro

Cum a înșelat Florin Cîțu încrederea alegătorilor și colegilor săi ca om…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cum a înșelat Florin Cîțu încrederea alegătorilor și colegilor săi ca om politic

Dacă nu făcea pasul în politică, episodul din viața lui Florin Cîțu când, la 28 de ani, a făcut două zile de închisoare în SUA din cauză că s-a urcat la volan beat sau sub influența drogurilor, nu avea mare relevanță pentru cariera lui profesională.

Avea cel mult oarecare importanță pentru firmele de asigurări. Domnul Cîțu nu mai prezenta suficiente garanții și nici încredere că nu va buși mașina în primul stâlp cu ceva la bord, prin urmare ar fi plătit o asigurare mai scumpă. Nici pentru băncile care l-au angajat de-a lungul timpului, micul său cazier rutier nu ridică mari probleme câtă vreme nu a condus operațiuni bancare în stare de ebrietate.

Prin urmare, aventurile de tinerețe ale domnului Cîțu prin America n-au interesat pe nimeni înainte de a deveni om politic și nu l-au împiedicat să ocupe poziții în diferite bănci internaționale. Florin Cîțu a făcut pasul în politică mare foarte recent, încă nu s-a împlinit anul de când ocupă funcția de premier și abia de câteva luni manifestă ambiții de lider PNL.

Din acest moment, viața domnului Cîțu a și devenit subiect de interes public. Însuși domnul Cîțu a povestit pe larg detalii și picanterii din trecutul său. Așa am aflat cine este sau cine pretinde că ar fi. A povestit în interviuri de umanizare că s-a școlit în America, că a spălat vase ca să câștige un ban, că a fost poștaș în campus, că a jucat atacant stânga sau mijlocaș în echipa de fotbal a universității cu care a bătut toată America, că era cam sărac și nu-și permitea mare lucru.

Am aflat multe în timpul campaniei interne din PNL despre omul Cîțu, inclusiv că are un câine, că nu mănâncă pâine, că îi place muzica rock și Vama Veche, că vine deseori pe jos la Palatul Victoria, că este cum ar veni din noua generație de politicieni, viitorul. Ce nu ne-a spus domnul Cîțu, dar au avut grijă în aceste zile adversarii săi să se afle, este episodul mai puțin plăcut de acum 21 de ani când, beat sau sub influența drogurilor, s-a urcat la volan, a fost prins, a plătit o amendă de 1300 de dolari și a făcut două zile de închisoare în SUA.

Cîțu nu era pe atunci vreun adolescent teribilist. Avea 28 de ani, adică suficient de matur cât să știe exact care pot fi consecințele unui gest atât de nesăbuit și să conștientizeze pericolul la care s-a expus pe el și pe cei din jur urcând beat sau drogat la volan. În treacăt fie spus, parcă nu mai era chiar atât de sărac din moment ce se plimba totuși cu mașina prin America, despre care spune că a trebuit să o vândă ca să poată plăti amenda. Dar hai să zicem că era o rablă care mergea cu aer și se întreținea singură, irelevant până la urmă.

Cu adevărat relevantă este însă minciuna prin omisiune din CV-ul său romanțat. Florin Cîțu avea obligația, ca om politic, să pună pe masă și această greșeală făcută acum 20 de ani, deoarece vorbim de o încălcare suficient de gravă a legii, încât este pedepsită în America,  pe lângă amendă, și cu zile de închisoare. Am auzit reacții de tipul ”cu toții am făcut greșeli în tinerețe, să ridice piatra cine n-a călcat strâmb.”

Așa o fi, cu toții târâm după noi păcatele tinereții. Cu toții am greșit cândva măcar o dată în viață, poate chiar la fel ca domnul Cîțu, dar am scăpat neprinși. Dar aceasta este o generalizare abuzivă, o tehnică de minimalizare a culpei. Diferența ar fi că doar domnul Cîțu vrea să fie premier, lider de partid și să conducă o țară, nu e la fel ca toți ceilalți păcătoși. Domnul Cîțu vrea să ne câștige, nouă și alegătorilor săi din partid, încrederea.

Ascunzându-și acest moment din trecut, domnul Cîțu a devenit vulnerabil în fața celor care-i cunosc acest punct slab. După ce a a ajuns premier, persoană publică, putea fi șantajat și manevrat pentru diferite avantaje. Nu mai vorbesc că acest secret putea fi exploatat, la o adică, de adversarii României sau chiar de parteneri în negocieri guvernamentale cu miză majoră.

A avut ocazia de atâtea ori până acum, în zecile de interviuri de umanizare date în campania internă, să dezamorseze singur această mină din CV-ul său ascuns. N-a făcut-o și a greșit din nou, înșelând încrederea publicului și, poate, a colegilor din partid sau din guvern.  Ludovic Orban a și transmis pe surse că nu a cunoscut acest episod din trecutul premierului. Și apropo, ce scrie în certificatele ORNISS? A menționat că a făcut două zile de închisoare în America și că a plătit o amendă consistentă? Cel mai mic penal din România, dar totuși cu închisoare la activ.

Din punct de vedere legal, nu pare că avem un caz. Faptele sunt atât de vechi încât din punct de vedere penal a intervenit reabilitarea. Dacă ce a făcut în SUA a fost infracțiune, pentru a avea relevanță juridică în România, statul american ar fi trebuit să facă o cerere de recunoaștere a deciziei pronunțate de instanța americană care l-a condamnat pe Florin Cîțu în 2000. Acest lucru nu s-a întâmplat. Legea care interzice ocuparea funcției de premier de către persoane care au comis infracțiuni a fost adoptată mult după aventurile lui Cîțu în America și nu retroactivează.

Nu avem, pe scurt, un caz cu posibile consecințe juridice. Din punct de vedere moral, Florin Cîțu este însă culpabil, dat fiind că comis un abuz de încredere destul de urât. Și politica funcționează după principiul firmelor de asigurări: cu cât contabilizezi mai multe abateri de la regulă și încălcări de lege, cu atât plătești mai scump factura în ziua votului, deoarece pierzi încrederea publicului că nu vei răsturna țara în primul șanț.

Poate ca episodul să-l facă mai simpatic în partid, dar nu cred că o minte sănătoasă poate accepta că i-a fost înșelată încrederea de către un politician care pretinde că este altfel decât rivalul său, Ludovic Orban, omul trecutului cu păcate cel puțin comparabile la volan.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

239 comentarii

 1. Cum adică a intervenit reabilitarea?
  Să nu ne amețim doar cu vorbe goale.
  Dragnea nici nu fusese condamnat încă pentru aceeași faptă pe care a comis-o Câțu cu Mioara Costin consiliera de stat, și nu a putut fi premier.
  Câțu nu putea fi premier și nu putea obține certificat ORNISS decât cu fals în declarații ceea ce este o alta faptă penală.
  Și se pare că încă nu le-am aflat pe toate.
  Iar ceea ce face domnul Câțu acum in PNL este exact metoda de epurare a PSD patentata de Dragnea care era păzit de interlopi pentru că se lupta cu statul „paralel”.

  • De ce avem un prim-ministru stupefiant?

  • Avea o condamanare cu suspendare in spate Dragnea.

  • Voi chiar nu vreți sa pricepeți, ca pe Werner nu, l interesează penali din PNL și ca toate au fost niște sloganuri ordinare cu, care au cumpărat plebea neștiutoare, în realitate ciuma galbena este mult mai rea și nepopulare cu agenda făcută deafara, dl Werner trebuie demis demult pt calarirea repetata a constituției

  • Va exprimati pe ceva ce nu exista .

  • Preferăm și vom prefera întotdeauna un om care a luat amendă pentru conducere sub influența alcoolului, în locul unora care au furat si fură sute de milioane de euro de la noi toți.

   Să-l punem pe Peleanu ăla de la Haznalele tv să facă un sondaj de opinie printre români. Vom vedea atunci, câți gandesc așa că Tapalaga și sputnikarii pesedei, și câți gandesc ca noi ceilalți.

  • Banii pentru primării trebuie să fie analizaţi de Ministerul Culturii, cu rubrică separată: ce e pentru cămine culturale, biblioteci, mediateci, salvarea patrimoniului, case memoriale şi muzee locale… Altfel, se duc pe gazon, iar apa e scumpă ca şi energia.

  • Ce mare gaselnita! In multe state din USA (daca nu cumva in toate), retinerea contravenientului este la discretia politistului. Poate sa te aresteze si pentru 10 mile pe ora in plus fata de viteza postata. Asa-zisa arestare nu inseamna absolut nimic. Nu a fost condamnat penal, a luat o amenda administraiva.

  • @goe

   Amenda administrativa…dictata de…judecător!!! Soldata cu 2 zile de închisoare+amenda+suspendarea permisului…

   Halal amendă…ce a pățit Citu se cheamă infracțiune recunoscuta de altfel de el în fata judecătorului. Deci avem un premier penal care a si stat la răcoare câteva zile. Good job PNL!

 2. No și ce dacă am mai zis o data!

  Cum adică a intervenit reabilitarea?
  Să nu ne amețim doar cu vorbe goale.
  Dragnea nici nu fusese condamnat încă pentru aceeași faptă pe care a comis-o Câțu cu Mioara Costin consiliera de stat, și nu a putut fi premier.
  Câțu nu putea fi premier și nu putea obține certificat ORNISS decât cu fals în declarații ceea ce este o alta faptă penală.
  Și se pare că încă nu le-am aflat pe toate.
  Iar ceea ce face domnul Câțu acum in PNL este exact metoda de epurare a PSD patentata de Dragnea care era păzit de interlopi pentru că se lupta cu statul „paralel”.

  • Nu as da importanta acestui episod foarte vechi, nu am mai auzit despre el ca ar fi atras de alcool, dar poate fi una dintre explicatiile comportamentului foarte deplasat pe care l-a avut fatza de Orban, tambalaul pe care l-a creat in PNL, cand de fapt el si PNLaveau multe treburi in guvern, la guvernare.
   Mereu am avut senzatia ca este dirijat, ca se urmarsc prin el interese care de fapt nu sunt ale lui. Ca i se planteaza idei, ca i se sugereaza atitudini. Ca este folosit intr-un proiect periculos pentru Romania.
   Dar sunt doar impresii…

  • Vorbesti in necunostinta de cauza

 3. Sincer g4 ceea ce publicati e din de in ce mai slab dar cum a inselat USR pluș de ce nu spui si cat de slabi sunt si cum au mintit

  • Let’ learn Whatabautism pentru a saluta un articol oportun pe G4:
   https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

   Din pacate, ”Da ce, toti fura!! este o replica pe care foarte multi o folosesc si foarte multi o accepta in Romania. Este semnul ca nu inaintam, ca nu scapam de bubele comunismului in modul de a gandi, de efectele lipsei unei educatii moderne – cred ca Romania este singura tara in care nu se practica in scoli jocul, exercitiul de gandire critica, argumentare logica care este Dezbatere = Debate. Este explicatia, una dintre, de ce toti, de la tanti de pe scara pana la cei ce au puterea in tara nu se indigneaza, nu profeseaza corect, plang de mila hotilor si a politicienilor, aceea mila prost inteleasa. ”De ce furi ma, de ce furi?” l-am auzit pe un politist intreband intr-un reportaj. ” Pai sunt sarac, domnu politist, am sapte copii, etc, etc.” ” Bine, ma, du-te”. Pai sunt bogat si vreau sa fiu si mai bogat. Pai sunt puternic si vreau sa fiu si mai puternic. Si ne intoarcem in timp in loc sa progresam, in gandire, deci in fapte. Ca a ascuns fapta sa din State nu este cel mai grav fapt care-l descalifica pe Catzu in cursa sa pt acapararea puterii in PNL, in stat. Mai grave sunt altele pe care le stim si au fost bagate sub pres in complicitatea dintre diferite forte. Baiatul acesta care isi creeaza o imagine cu forta in capul nostru de baiat cu manecile suflecate este un al doliea Dragnea altoit putin cu Ponta si poate cu Nastase, sau de ce nu, cu Tariceanu. Si facem acel buchet care da aroma distincta a politicii romanesti. Impotenta, fara coloana vertebrala, mafiota. Cat timp o sa fim ultimii in Europa?

  • Nu înțeleg ce atâta indignare! Și sfantu mandela a făcut pușcărie și a ajuns președinte! Și uite ce bine a ajuns Africa de sud. Jos discriminarea ! Defund the police!

  • Ce a înșelat USR? Ce au mințit? Iar slabi sunt pentru că atâta putere le-a dat poporul: un pic mai mult decât a dat hAUR.

  • Cel mai pertinent comentariu intre o multime de raresi care empatizeaza acum cu acest Citu. De multe ori refuz sa mai citesc stirile, pentru ca ele nu schimba, in fapt, nimic. Citesc doar parerile, asteptand o schimbare de mentalitate. Iar liderii vechi si noi sunt doar o reflexie a noastra, ca societate. O societate care iese la vot sa ne scape de Dancila.
   Macar aia isi asuma statutul pe care nu poate sa si-l depaseasca. Nu ne reprezinta pe toti!
   Nu ne reprezinta nici aceasta versiune de Dancila, suflata intr-o dara de wow, fara discurs si fara coerenta, fara perspective, fara forta, arogant, care nu intelege rolul asta de Goldstein pe care incepe sa il joace.
   Si mai sunt vreo 7 milioane, care nu au votat asta. Au stat acasa. Poate nu o sa mai fim ultimii in Europa daca gasim o optiune reala care sa ne reprezinte.

 4. No și ce dacă am mai zis o data!
  Poate de data asta nu cenzutati.

  Cum adică a intervenit reabilitarea?
  Să nu ne amețim doar cu vorbe goale.
  Dragnea nici nu fusese condamnat încă pentru aceeași faptă pe care a comis-o Câțu cu Mioara Costin consiliera de stat, și nu a putut fi premier.
  Câțu nu putea fi premier și nu putea obține certificat ORNISS decât cu fals în declarații ceea ce este o alta faptă penală.
  Și se pare că încă nu le-am aflat pe toate.
  Iar ceea ce face domnul Câțu acum in PNL este exact metoda de epurare a PSD patentata de Dragnea care era păzit de interlopi pentru că se lupta cu statul „paralel”.

  • Habar nu ai ce spui

  • catu nu a fost condamnat, doar retinut in arest.
   dragnea avea deja o condamnare definitiva la doi ani cu suspendare.
   nu exista pesedisti neinfractori, exista doar pesedisti care au scapat deocamdata!

  • pirtzu a fost condamnat la 48 de ore inchisoare…alt sistem, alte valori, dar e un…fost puscarias! nu e contraventie!

  • Reabilitarea inseamna ca dupa o perioada de la ispasirea pedepsei (gen 5 ani, nu stiu cum se calculeaza exact), se poate cere stergerea din cazier a respectivei condamnari. Daca se aproba stergerea (conditionata doar de niste conditii tehnice), individul respectiv e din punctul de vedere al legii vazut ca si cand nu ar fi fost niciodata condamnat.

   Poate vad si cei care scriu obsesiv de „fara penali” in stanga si in dreapta (si o fac cu interese precise, nu ca ar fi ei sustinatori ) . Si daca ar fi apropbata respectiva initiativa, o persoana reabilitata poate sa candideze in functii publice , si poate fi numita in functii publice. Ceea ce e si normal..

 5. No și ce dacă am mai zis o data!
  Poate de data asta nu cenzurati.

  Cum adică a intervenit reabilitarea?
  Să nu ne amețim doar cu vorbe goale.
  Dragnea nici nu fusese condamnat încă pentru aceeași faptă pe care a comis-o Câțu cu Mioara Costin consiliera de stat, și nu a putut fi premier.
  Câțu nu putea fi premier și nu putea obține certificat ORNISS decât cu fals în declarații ceea ce este o alta faptă penală.
  Și se pare că încă nu le-am aflat pe toate.
  Iar ceea ce face domnul Câțu acum in PNL este exact metoda de epurare a PSD patentata de Dragnea care era păzit de interlopi pentru că se lupta cu statul „paralel”.

 6. George Bush fiul a patit acelasi lucru cand avea 30 de ani – a condus baut, un DUI. A platit amenda la fel ca Citu. Si nimic nu l-a impiedicat sa devina presedintele SUA. Asa ca mai terminati cu moralismele ieftine.

  • Problema nu e ca a facut 2 zile puscarie, ci faptul ca a ascuns acest lucru.

  • Alex…o mica mare diferenta intre George W. Bush si prăjitul asta de cățu. Bush a plătit 150$ la vremea lui, echivalentul de azi a 600$ si nu a făcut o zi de puscarie. Crăpatul nostru a luat dublu si a făcut și pârnaie. Deci era rupt cu totul, sau avea creierii afumați grav…ăsta nu merita nici sa duca tomberonul de la guvern!

  • @ Tudorache D: Bush jr era Bush jr, Catu era un nimeni in SUA in urma cu 20 de ani, asa cum este si acum. Comparatia ta nu-si are rostul decat daca speri sa manipulezi vreo 2-3 idioti cu ea.

  • tatal lui W Bush era miliardar si seful CIA

  • Bah nu exista in America 2 zile de puscarie ca pedeapsa data de un tribunal. In america cand esti prins cu DUI (driving under influence) ajungi la inchisoare pana te dezalcoolizezi si te poate vedea un judecator. Judecatorul l-a vazut pe Pirtzu si i-a dat doar o amenda penala si cam asta a fost. Dar tre sa recunosc ca Orban joaca dur pentru sefia partidului, trebuie sa ai ceva tupeu, mai ales cand tu ai dat peste cineva cu masina si totul a ajuns sub pres.

  • @Florin
   Amendă și două zile de închisoare care s-au echivalat cu arestul.
   A fost pedeapsa minima pentru că și-a recunoscut faptă.

  • Ce va face sa credeti baliverne ?

  • Nu a fost DUI a fost OWI. Vedeti Hotnews.

 7. Domnul puțin la minte Cițu, dacă a fost condamnat penal (și se pare că a fost) nu mai are ce căuta în guvernul României, în nici o calitate.
  Așa spune legea.

 8. Deci gagiul tocmai a musamalizat cu succes o fapta intr-adevar penala in orice tara civilizata, folosirea resurselor guvernamentale pentru campania interna din peneleu. Plus cererea expresa de gasit si aruncat ‘dirt’prin presa pentru Orban.

  A girat infiintarea centrelor de vaccinare pentru speciali atunci cand nu erau vaccinuri si romanii mureau pe capete, peste 500 in fiecare zi dupa cum stim acum.

  Ne dovedeste in fiecare zi ca nu ii pasa de adevar sau de justitie si e doar unealta baronilor din partid.

  Dar asta e problema care il decredibilizeaza de fapt – o amenda in US acum 20 de ani? Ca a stat peste noapte la sectie sa se racoreasca?
  No, really.

  In cuvintele premierului Cārpă Udă, dintr-o data devenit mult mai uman – Wow.
  Nu m-ar mira sa-si fi inscenat chiar el ‘dezvaluirea’ asta. Si vad ca presa merge dupa fenta ceva de speriat, de la Antene pana la astea ceva mai serioase.

 9. Domnule Tapalgă, era o problemă capitală dacă era la „Ciuma Roșie”, dar la primul ministru al lui klauSS, nu este nimic semnificativ.

 10. Dane, te-ai documentat prost.
  Jail nu inseamna puscarie. Inseamna ca l-au prins baut si a stat intr-o celul dintr-o sectie 2 zile.
  Inseamna ca nu a trecut pe la judecator si ca nu are „dosar penal”.

  Nasol ? Da ! Rusinica !. Trebuia sa vina sa-si spele pacatele in public pt. chestia asta ? Nu, in plm. E practic un non-subiect. E de rasul curcilor ca asta a devenit subiect, mai ales aici.

  Nu-s fan PNL si nici nu-s neaparat fan Catu. Dar daca asta e cel mai mare pacat al omului, e ok.

  • Nu pricepi că a fost condamnat pentru o faptă penală de un judecător în statul Iowa?

   Avem o problemă de securitate națională în guvern dacă certificatul ORNISS a fost obținut printr-un fals în declarații.
   Fără certificat ORNISS nu poate fi premier, nu poate participa la ședințele CSAT.
   Sunt prea multe elemente bizare in aceasta alegere ca premier a lui Câțu și faptul că DNA nu s-a autosesizat la incidentul cu consilierul de stat Mioara Costin.

  • A primit o amenda numita civil penalty, care e ca și amenda administrativa aici, dar decid de către un judecător, nu de către polițist . Nu e o amenda penala. Oarecum similar e și în Ungaria unde dacă nu accepți amenda data de polițiști te duci la judecător sau la fel aici dacă contești amenda. Judecătorul decide dacă e fapta penala sau nu, faptul ca decizia se ia la judecătorie nu înseamnă că ești condamnat penal. Statul in”jail” tot nu înseamnă neapărat penal, putea fi acolo înainte de a fi decis ce amenda primește. Sistemul juridic din SUA e diferit de cel de aici, nu putem sa spunem asa ușor ca a avut o condamnare echivavelanta cu condamnarea penala din România. Că ar fi trebuit să povesteasca despre acest incident e altă poveste.

  • Ba da grei de cap sunt unii . Simplu ca buna ziua , o contraventie de doi bani platita cu 1350 de dolari .

  • @alex

   Degeaba te zbați sa minimizezi întâmplarea.

   Omul a condus sub influenta alcoolului (asa zice el dar nu putem fi siguri de asta), a încălcat legea penala a statului Iowa și a apărut în fata unui judecător. Si-a recunoscut vinovăția – pentru a scăpa ușor- și a primit minimul pedepsei prevazute: 2 zile de închisoare, amenda și suspendarea permisului pentru o perioada de timp.

   Asa ceva nu este contravenție oricât ar încerca să inducă în eroare PNL-istii.

   Avem astfel primul prim-ministru fost pușcăriaș din UE. Felicitări România.

  • Catre @Condamnare. Jurnanistul Dan Tapalaga zice:
   ,,…..o încălcare suficient de gravă a legii, încât este pedepsită în America, pe lângă amendă, și cu zile de închisoare…”
   ,,Dacă ce a făcut în SUA a fost infracțiune, pentru a avea relevanță juridică în România, statul american ar fi trebuit să facă o cerere de recunoaștere a deciziei pronunțate de instanța americană care l-a condamnat pe Florin Cîțu în 2000.”

   Deci daca jurnalistul Dan Tapalaga are dreptate inseamna ca Premierul Catu a fost CONDAMNAT DE JUDECATORI LA 2 ZILE de INCHISOARE !. Si a executat pedeapsa la varsta de 28 de ani !.
   Deci nu a fost doar retinut de politisti 2 zile (ca asa au vrut muschii lor si ca permitea Legea politistilor din SUA) !!!!.
   Deci Catu nu e un fost retinut de politie 2 zile (prizonier simplu) ci CONDAMNAT la 2 ZILE DE INCHISOARE !. adica are DOSAR PENAL de Condamnare cu Inchisoare !.

  • Catu inspira mila(inainte de a fi prim ministru)…acum inspira repulsie…Rusine….

  • @ION ba tata tu nu pricepi ca nu exista o sentinta de 2 zile de inchisoare? Ajungi in arestul politiei cand conduci sub influenta pana la momentul in care te poate vedea un judecator care sa te condamne sau sa te puna in libertate. El a fost condamnat la o amenda administrativa si punct. La fel si in caz ca faci scandal domestic sau te bati la mall: ajungi la puscarie pana te potolesti.

  • Nu e neaparat in asa fel, dat fiind diferentele sistemelor juridice, cum am scris deja (la Condamnare). Nu pot nici eu sa ma pronunt daca acest caz e considerat ca caz penal sau era numai o amenda administrativa, nici pe https://dui.drivinglaws.org/iowa.php nu e clar. Ca scrie acolo ca minimul pentru aceasta abatere e 48 de ore in arest si amenda, dar scrie la fel ca amenda poate fi penala daca ajunge la tribunal. Acum ce exact inseamna partea a doua nu pot sa ma pronunt.

  • @florini

   Daca ar fi asa cum spui tu cum explici faptul ca incidentul a avut loc in decembrie 2000 iar judecarea a avut loc in 2001. Daca este cum zici tu ar fi ajuns in arest in decembrie 2000 cand a condus sub influenta si ar fi trebuie sa stea in inchisoare pana sa ii vin randul la judecator. Lucru care nu s-a intamplat. Pt fapta din 2000 a fost judecat in 2001 cand a si stat 2 zile la inchisoare.

 11. Poate pentru romani nu conteaza, dar strainii tin cont.
  Si ce-a fost a fost, dar catu e prost cu staif, zilnic scoate perle care mai de care mai mari si mai gogonate. De condus o tara nu poate fi vorba, dar o caruta ar fia in stare?

 12. Un subiect tras de par. Adevarul e ca romanii nu considera ca fapta premierului e una grava, nici daca ar fi furat si 100k EUR. Poate 1 milion…

  Ce e execrabil la premier e aroganta cu care loveste in oameni cinstiti, tupeul, lauda de sine si protejarea specialilor.

  • O contraventie oarecare

  • hehe condamnare la minimul statului respectiv pentru ca si-a recunoscut vina…condamnare la inchisoare 48 de ore plus amenda plus cursuri plus permis suspentdat…deci acum pirtzu puscariasul chiar poate fi sef la PeNaLi, a fost udat ca parnaias, haita de PeNaLi are un sef cum trebuie, baiat de-al lor! hahahahaha

 13. Nu m-ar mira sa apara si alte dezvaluiri…,Problema nu e ce a facut, problema e ca nu s-a lasat de prafuri…Cu asta sef la PNL…si premier, in 2 ani luam foc, ca tara….nu il acuza nimeni ca a baut la volan, dar asta a tras pe nas, e prajit, asta e motivul pentru care a pierdut procesul cu ING, de acolo vor aparea buletine de analize…Tunurile de la SMART sa le-a amanat in octombrie…dar se stie de ele, in lupta interna a fortat mana unor oameni, dar vine scadenta…o spune un om informat, fost avocat al ING, a pierdul tradatorul asta cu brio

 14. Domnule Tapalagă, și firmele de asigurare te iartă după un timp. Calculează riscul după cum s-au petrecut evenimentele, iar dacă în 20 de ani ai fost curate, vă asigur că plătești asigurare ca unul care n-a avut nimic.

 15. Maistrul I.C., in care eu am multa incredere, spune ca tot scandalul cu puscaria lui Catu e o diversiune si ca Catu nu are nimic de pierdut, asa ca si eu sunt de partea lui Catu.

 16. Când îi zicea Teodorovici că e un drogat presa îl acuza că are un limbaj neadecvat și că trebuie să probeze ce afirmă. Se pare că oamenii care îi știu o parte din secretele lui Citu au colaborat/sunt prieteni cu psdisti. Trăiască USL-ul.

  • scuza-ma ca iti zic,dar e cultura noastra sa bem sa fim beti sa facem alcool etc. am avut presedinte alcoolic singura diferenta e ca restu de la noi nu au fost prinsi cu alcool la volan ca au dat spaga

 17. 1. Vineri seara: Petrecere, băutură, niciun ” designated driver”, niciun autobuz. Se urcă în mașină. Stop. E prins și dus la post.
  Lipsa judecător. Stă până luni in ” precint” .
  2. Luni . Judecător 1300 USD AMENDA.
  3. Dacă era cu droguri era arestat pentru luni/ ani.
  4. Trec 10 ani. Se prescriu aceste mici greșeli. 2011.
  5. 2016 Citi intra in PNL.
  6. Faptele prescrise sunt iertate, nu mai trebuie sa le declari. Altfel 80% dinUSA ar fi ” penali”.
  7. Dacă Orbàn Ludovic făcea cea făcut în USA primea 10 ani.
  Toate gloabele astea care n-au avut curajul să-și părăsească cocia își dau cu părerea. Numai cine a stat, muncit, studiat cel puțin 7 afară e bărbat. Restul, gioarse vorbitoare.

  Obama a recunoscut că a fumat Marijuana.
  Bush Jr. a fost și el prins băut.
  Clinton, ce tip simpatic.
  Trump , la rupere cu tax evading.

  Într-un ecosistem de tâlhari Cîțu e flower power.

  Probabil că oamenii lui Orbàn au scormonit. Tehnic chestiile astea nu se află ușor. Leviatanul serviciillor Uber allés.

  • Prea mulți cu talente de infractori in echipa câștigătoare.

  • Corect.

  • O gogorita de presa ce nu este preluata de ziarele onorabile si de televiziunile respectabile . Macar asa intelegeti ?

  • Minți cu nerușinare. Datele sunt publice pe site-ul din Iowa. Au trecut 3 luni între fapta și condamnarea lui PENALĂ de către un judecător după ce a pledat vinovat.

  • biroul de propaganda PeNaL e disperat :)) minti cu nerusinare…intre fapta si condamnare au trecut niste luni…2024 cu pirzu la conducere=scor sub alinutza din 2016! tineti minte, furati acum repede si mult ca din 2024 va fi mult mai greu sa atingeti borcanul!

 18. Cîțu e un clovn care se face de râs de fiecare dată când deschide gura. Sper să dispară din peisaj cât de curând. PNL chiar nu are oameni serioși?

 19. Aham, o sa ne fie mai bine cu un santajist la mansa.
  Nu zicea Orban ca stie bine oamenii?
  Catu e macar mai lumesc si ma doare undeva de episodul asta. Daca face treaba…
  Basescu a condus beat, l-a vazut o tara intreaga si l-a votat lumea. Suntem niste ipocriti.

  • Cîțu face treabă ?
   Ai fumat ce a fumat și el ?
   Centre de vaccinare pentru speciali și rude, folosirea Udmr-ului pentru menținerea modificărilor Psd-ului în justiție, inclusiv Sij, angajarea de bugetari suplimentari, menținerea sporurilor aberante, menținerea pensiilor speciale, etc.
   Ești drogat, ce treabă face Cîțu ?

  • Dar un fals în declarații pentru obținerea certificatului ORNISS cum ți se pare?

  • Visati falsuri , penaluri , alte timpenii din cap

 20. 26.03.2001 este luni, a fost arestat 2 zile, prezentat la judecător și amendat.
  Misdemeanor nu înseamnă pierderea drepturilor civile, echivalentul nostru la penal.

 21. Daca nu grEsesc si dl ORBAN mirosea a duhneala la volan si nu si-a trecut in CV.
  SA RIDICE PIATRA VORBA PROFETULUI,CINE N-A BAUT si apoi a condus masina.

  • Până acum nu a-ti știut.Sa ridice piatra corectitudinii cei care se știu nepătati și nu doar pentru băutură.Cătule mergi înainte tată,ne-am saturat de baroni și de ziariști ,,jmecheri”,vezi cazul TURCESCU.

 22. Întrebarea este dacă acest episod nu este decât o filă subtirica dintr-un dosaroi consistent sau asta e tot.
  Având în vedere însă toate problemutele academice ale domnului premier, despre care nu ne-a povestit încă ptr „umanizare”(a picat sau nu treapta a doua, s-a folosit sau nu de pile si relații ptr a ajunge la liceu, deși nu intrase, a picat sau nu admiterea la ASE de două ori, cum a ajuns în intunecatii ani 90 in State, el neavând un dosar academic prea bun, cine i-a plătit Tuition and Fees sau cum a obținut Financial Aid) și „exploziva” carieră profesională ulterioară începută după 30 ani după un doctorat niciodată finalizat(3 ani pierduți aiurea), după 3 ani de munca ajunge direct șefuleț de bancă in Romanika, înclin să cred că este doar o filă dintr-un dosaroi.
  Reacția ” reformatorilor” (de-alde Turcanca, Gorghia, Raresut si văd că de postaci si troli) este si stupefiantă, având în vedere faptul că au venit la putere după niste proteste si promiteau o altfel de politică, meritocratie, bla bla.
  Să vedem reacția domnului de la Cotroceni, altul care dezamageste din ce in ce mai mult.

  • Lili lasa gargara . Copiaza texte si trimite .

  • @inteleptul: nemernicilor, nu cred ca veti ajunge la alegererile la termen, daca veti continua in aceeasi linie: fara reforme, fara meritocratie, fara sistem de justitie corect, fara sistem de pensii echitabil.
   Cu troli si postaci la norma, cu punctaj idiot de la comunicarea penele de cacao, nu veti ajunge nicaieri si nici aceasta tara, sunteti varza calita.
   Nimic nu intelegeti, veniti din aceeasi mocirla ca pesedistii si ii denigrati pe toti care va spun ca ceata arivista ajunsa la putere( si pentru ca am tremurat noi, cetatenii obisnuiti, in Piata Victorie) nu e ce trebuie, nu e ce asteptam. Mai sunteti si mincinosi.

  • Saracut nu prea a fost el( poate doar cu duhul, dar nu neaparat ) intrucat familia provine dintr-o zona necolictivizata. Iar relatii a avut tot pe linie de familie( paterna) prin unchiul sau profesor universitar , chiar la ASE.

 23. Totuși, cui ii este asa frica de Florin Catu. O tragedie ca a fost reținut 2zile acum 20 de ani în SUA. Cu gălețile de laturi pe care i le aruncați în cap pentru niște fapte minore, nu faceți decât sa îl vicimizati, iar cei care-l susțin să-l susțină și mai tare
  Chiar nu are nici o problema din cauza acelor fapte.

  • Pai cine il sustine? Are electoratul lui? :)))

  • @Gicu_bugetar_wannabe: Are!
   O Romaniie intrega l-a votat ca Premier, ati uitat?!

   G4media: „Florin Cîțu: „Am convins o Românie să fiu premier, cred că e mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la șefia PNL
   17 Iunie 2021
   Premierul Florin Cîțu a declarat joi la finalul unei întâlniri cu filiala PNL Alba Iulia că a discutat cu colegii despre politică. Întrebat cum i-a convins să îl susțină în cursa contra lui Ludovic Orban, Cîțu a spus ”am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de o coaliție, cred că e mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”.

   Pentru Zombilica, special, Romania a organizat alegeri pentru functia de Prim Ministru!!
   Ati uitat?!

  • lili ca de obicei esti in eroare de interpretare . inca nu ai inteles ca nu mai tine ?

 24. gata si ca *marele* om politic Florin Citu!

  indiferent de rezultatele alegerilor, adica chiar daca le castiga, Florin Citu este terminat!

  si mai exista ceva si mai grav, disparitia foii sale matricole de la liceu!

  deci o institutie publica este facuta praf din vointa unui om si pentru *salvarea* unui om?

  exact ca la Elena Ceausescu?

 25. Nu ce se intampla cu Cîțu sau Orban este cel mai important, ci faptul ca de scandal vor profita multi, de pilda, cei care au „colaborat” in vechiul regim: vor spune ca si ei ” au gresit” in tinerete, in urma cu mai bine de treizeci de ani. De fapt , acestia sunt profitorii care au profitat de ambele regimuri.

 26. HaHaHa… Nu exista mah la romani „a trada increderea”, romanul are mintea scurta si memoria si mai si… In jur de 40% dintre romanii care merg la vot voteaza cu PCR si acum, la peste 30 de ani de la revolutie. Si vorbim despre un partid care si-a batut si ucis proprii cetateni, la propriu. Si nu numai odata. Romanii voteaza fara probleme nu numai penali, ci si criminali, avem atatea exemple. Catu poate pierde alegerile alea mai degraba pt ca este balbait, decat pentru ca a facut 2 zile de parnaie in SUA acum 20 de ani, sa fim seriosi. Iar cei care compara speta cu a lui Bush sunt dusi cu pluta. Catu era un nimeni in SUA in urma cu 20 de ani, cum este si acum. Bush junior era Bush junior, comparatia nu-si are rost. Noi sa fim sanatosi, ca o sa primim exact conducatorii pe care ii meritam si de acum inainte, ca si pana acum.

 27. Nu mai e mult până pe 15 Septembrie şi se întoarce Şifonierul de la Cotroceni din vacanţe! 🍸

  Şi o să vedeţi cum se face că n-a văzut nimic! 🍾

  Ultima oară când am verificat, aici era Republica Pensiispeciale cu Mario Iorgulescu, Huidu şi zeci de alţi buşitori scăpaţi. Aşa că nu vă excitaţi prea mult. Aici există precedente de triplu omor şi nu s-a făcut 1 secundă de puşcărie. Aşa că nişte băutură de acum 20 de ani e egală cu nimic.

  Hai noroc!

  🍻🍺🥃🍹🍸🍷🥂

 28. Până acum nu a-ti știut.Sa ridice piatra corectitudinii cei care se știu nepătati și nu doar pentru băutură.Cătule mergi înainte tată,ne-am saturat de baroni și de ziariști ,,jmecheri”,vezi cazul TURCESCU.

 29. Fac abstractie de episodul cu inchisoarea, dar ma uit sa vad ce a facut concret Citu pana acum pentru tara: nimic! Nici macar o reforma. Problemle tarii se agraveaza pe zi ce trece, dar Citu este preocupat de alegerile din PNL si de sleahta lui de sustinatori din partid. Avem pandemie, criza economica, poluare, justitie corupta, infrasructura care se prabuseste, iar Citu este foarte senin in fata acestor probleme.

 30. Cîțu e un om real. A făcut o prostie, absolut toți facem, a avut norocul să fie prins, astfel n-a mai făcut după, a plătit, a fost reabilitat.
  In 2001 -L-au tinut la ” precint ” să se răcorească. Luni judecătorul l-a amendat, și-a vândut mașina să plătească. E chiar simpatic.
  Cele care au omorât doua fete, la noi, sunt în libertate. Hal de sistem.
  2011 I s-a șters orice urmă din dosar. N-a mai făcut nimic între timp.
  2016 Intra în politică. Cui trebuia să spună și ce?
  2021 Securitatea atacă.

  Păi dacă Orbàn Ludovic făcea cea făcut, fuga de la la locul accidentului, făcea 10 ani de pușcărie in SUA

  Desigur imaculații se numesc:
  Iliescu Asasinul
  Băsescu Turnătorul & Bișnițarul
  Bădălău Hoțul
  Ponta Plagiatorul
  Dragnea Devalizatorul
  Năstase Ciorditorul

 31. Este un bun profesionist si asta enervează pe mulți. Nu contează ce note a avut in școală. Învățământul românesc este bazat pe memorare/ să fie note mari, ca altfel au părinții frustrări, nu conteaza cu ce au ramas după școală. In România se „învață” doar pt note, si doar mate/ română.

  Eu nu vad care e problema cu amenda si 2 zile de corecție. Macar de s-ar aplica si in România , nu am mai avea atâția tembeli in trafic. CÎȚU si-a învățat lecția.

  • Rareș du-te draq!

  • „Este un bun profesionist”?!
   Dar, cum demonstrati asta, CE a facut „bunul profesionist” Zombilica?!
   A fost Minsitru la Finante timp de 1 AN, va rog spuneti CE a FACUT, ce la lasat in urma ca Minsitru de finante!
   A promis Digitalizarea ANAF, NU a facut-o, azi DIGITALIZAREA ANAF e Obiectiv important la Ministerul de finante in Programul de guvernarre al PNL-USR PLUS-UDMR, 2020-2024 la Pagina 7/269:
   „Obiective specifice.
   Reforma ANAF și schimbarea paradigmei relației stat-contribuabili vor fi obiectivul principal. Va fi accelerată digitalizarea ANAF și va fi finalizată procedura de conectare a aparatelor de marcat cu jurnal electronic la sistemul informatic național de monitorizare al ANAF și implementarea sistemului de facturare electronică care permite transmiterea în timp real a facturilor emise către ANAF.
   Astfel va crește baza de colectare și va fi prevenită evaziunea fiscal.”

   In Ianuarie 2020 acelasi Zombilica promitea ca Minsitru de finante:
   „Florin Cîțu: Vreau informatizarea ANAF până la JUMATATEA lui 2020. Vom elimina 2.150 de posturi.
   HotNews.ro
   8 ianuarie 2020
   Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat marți seară că are în plan finalizarea informatizării ANAF PANA la jumătatea anului 2020, urmând în proces ca circa 2.150 de posturi din ANAF să fie eliminate, din care 150 de conducere.

   „Reorganizarea ANAF înseamnă de asemenea eliminarea a 150 de posturi de conducere și aproape 2.000 de posturi din structura ANAF. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecția Fiscală, deci 3 vicepreședinți în loc de 4, și rămân discuțiile despre Vamă, unde și acolo vor fi schimbări. Discutăm soluția optimă și acolo, dar deja am început. Pe de o parte vreau să fac economii, pentru că aparatul ANAF și cu informatizarea NU o să mai am nevoie de așa mult personal. Dacă nu mergeam în CSAT (informatizarea) dura cel puțin 1 AN de zile. Așa mi se spune tot timpul, așa durează de ani de zile. Eu vreau PANA la jumătatea anului”, a precizat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, la Realitatea Plus, citat de Mediafax.
   Florin Cîțu a spus că primul pas este legarea caselor de marcat la sistemul ANAF.
   „Am făcut tot sistemul privat să cumpere case de marcat, sofisticate, cu TVA și tot felul de lucruri, la toate companiile, dar ANAF-ul NU are sistemul gata. A trebuit să PROROG intrarea în vigoare ca să nu dau amenzi. Mi se tot spune de termenele legale și din cauza asta trebuie să mergem în CSAT”, a afirmat Cîțu.

   AZII, inca NU exista NIMIC din aceste promisiuni:
   – DIGITALIZAREA ANAF e poveste de adormit copiii, „va fi accelerata Digitalizarea ANAF”, scrie Programul de guvernare al aliantei 2020-2024, FARA Termen, adica „accelerata” pana la sfantu’ asteapta!
   – Iar casele de marcat cumparate de cei din mediul privat abia din 1 Septembrie 2021 sunt PLANIFICATE(NU cred ca vor fi gata la ANAF!) a deveni OBLIGATORII:
   „Miercuri, 31 martie 2021, a început procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF, a anunțat oficial Ministerul Finanțelor.
   „De astăzi, toți contribuabilii pot conecta aparatele de marcat fiscale la sistemul informatic al MF – ANAF. Este un pas important atât în ceea ce privește digitalizarea administrației fiscale și creșterea gradului de colectare, cât și pentru ușurarea sarcinilor contribuabililor, care nu vor mai fi nevoiți să depună lunar anumite declarații. Calendarul de implementare a fost realizat în consultare cu asociațiile tehnicienilor de service, astfel încât toți contribuabilii vor putea conecta aparatele de marcat, fără a exista sancțiuni în următoarele 3 luni. Încurajez toți contribuabilii să se înscrie în SPV (Spațiul Privat Virtual) pentru a facilita procesul de conectare”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.
   Termenele limită de conectare pentru aparatele de marcat electronice fiscale sunt:
   – 30.06.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria marilor contribuabili;
   – 30.11.2021, pentru aparatele de marcat electronice fiscale deținute de operatorii economici încadrați în categoria contribuabililor mici și mijlocii.
   Toate categoriile de contribuabili se pot conecta începând cu 31.03.2021.”

   DECI: de la PANA LA JUMATEA lui 2020, ajungem la FINALUL lui 2021!
   Asta, DA „performanta” de Zombilica!
   Poate imi spuneti dvs CE a FACUT „performantul” Zombilica, CE a lasat in urma ca Minsitru de finante dupa 1 AN si ca Premier dupa 8 LUNI!!
   Va rog!
   In ceea ce priveste RESTRUCTURAREA la Ministerul de finante, s-au desfiintat Posturi NEOCUPATE, au fost redistribuiti, NU a plecata acasa nici 1 angajat!
   Nici unul!

 32. Pai, Zombia asta ne minte zilnic de cateva ori pe zi, drept in fata fara sa clipeasca, ce mare minune ca ne-a mintit prin omisiune!!!
  E un mincinos patologic, omul nu a facut nimic altceva decat sa minta continuu, din Octombrie 2019 de cand a venit in prim planul politicii ca Ministru de finante: un fanfaron, un trombonist, un mincinos, deci: care INCREDERE a inselat-o?!
  A cui incredere?!
  Pai, CINE a avut incredere in acest mincinos, eu de fiecare data am demascat minciunile acestui Zombie bolnav de minciuna!
  Bravo, Drula, perfect l-ai caracterizat, un Zombie rupt de Romania reala si mincinos, in care nu stiu care roamni au avut incredere, in afara aparatului clientelar din PNL!!
  Zombilica, vom scapa de tine chiar mai repede decat am crezut eu!!!

 33. Ideea lui Catu, exprimata chiar ieri, ca Romania va importa 150 de mii de lucratori necalificati, este mult mai sinistra decat orice isprava din secolul trecut de pe soselele de la antipozi.

 34. BLOCAJ ROMANESC: SE CAUTA SFINTI!
  ‘Si tu ai facut, ba si tu ai facut!’ In articol e un sofism grosolan: daca a condus masina baut va rasturna tara in primul sant. Cati dintre fostii premieri au CV ul lui Citu scoala si experienta lui in privat? Are legaturi cu SISTEMUL, ‘noua generatie’, asa cum zicea Brucan? Se pare ca nu.
  Ultimele doua sunt relevante…
  As pune un pariu ca Basescu a condus nave beat dar….nu l-a prins nimeni.
  Treziti-va odata si invatati sa alegeti raul cel mai mic in politica. Virginele, sfintii, neintinatii si ingerii nu au ce cauta aici.

  • Și tu ești în echipa câștigătoare?
   Asta e trendul?
   Infracțiuni la greu!
   Plecați acasă!
   Tara asta are multi oameni mai buni.

 35. gasca din spatele lui orban e disperata rau!

 36. Eu sunt convins ca la 3 ani a facut kk in sufragerie. Sa vedeti scadandal cand se va afla.

  Ceea ce dl Tapalaga ne transmite prin acest articol este ca tara nu mai poate fi guvernata pt ca nu cred ca exista cineva alb ca lacrima.

  • Acum ma duc sa-mi modific cv-ul, sa scriu si suspendarile permisului de conducere, femeile carora le-am inselat asteptarile, spagile date pe ici pe colo… E etic ca angajatorul meu sa stie toate acestea!

 37. Acum ma duc sa-mi modific cv-ul, sa scriu si suspendarile permisului de conducere, femeile carora le-am inselat asteptarile, spagile date pe ici pe colo… E etic ca angajatorul meu sa stie toate acestea!

 38. Adevaru’ e ca cel putin jumatate din soferii romani si 90% dintre politicienii cu permis de conducere conduc dupa ce beau. De curand ne-a exemplificat chiar Geoana asta. De-aia si avem atatea accidente grave. Asa ca romanii sunt foarte toleranti cu acest delict.

 39. Impresia mea este ca trage ceva „liniute” aproape zilnic, daca ma uit la ineptiile pe care le debiteaza. Este un zombie politic, fără început si fara sfarsit, având un limbaj de neînțeles. Bravo domnule Tapalaga, sunteti „senzorul” politic perfect!

 40. Orbàn Ludovic crapă că acest Cîțu, New Generation în fond, poate stabili o conversație cu cei din Occident, că mintea lui cu PhD în SUA se poate întâlni cu mințile occidentale.
  Toți beliții ăștia care au ciomârlit in Romania nu mai însemna nimic. Sunt trecutul înfiorător, sunt distruși psihic, sunt abulici și incapabili de rațiune, cel mult retorică spurcată mai pot hăhăi.

  Departe de a fi bun, dar Cîțone e un început. După el nu vor mai veni bădălăi, pontalaci, dăncilițe. Noua generație va vedea altceva. Deja sunt schimbări vizibile în administrație, apar și în economie. Împreună cu USR, Cîțu va găsi calea ieșirii din mocirlă. Dacă reformează și PNL, să aducă oameni educați afară suntem salvați. Râde lumea de noi de ce ” que mizeria incredible” .

  • Ești mai slugarnic decât Rareș Bogdan. Nici tu nu crezi ce ai scris.

  • @Dan Porojan: domnul Citu nu este PhD in SUA. Nu si-a susținut dizertația, probabil a frecat menta timp de 3 ani. Ii jigniți pe acei tineri care, după multă muncă, au obținut PhD in State. Nu e ca la Spiru Haret.:((((

 41. Bai Dane, fara sa am vreo simpatie petru Catu, lasa-te de scris, nu ti-e sila de tine cand citesti ceea ce scri ?

  • Tudor, așa se întâmplă când scrii la comandă. TăpăLABĂ și-a pierdut de ceva vreme coloana vertebrală. Poate și-o regăsește, dar am mari dubii.

 42. Dl. Tapalaga, consider ca actionati cu buna credinta si vreau sa va informez in calitate de avocat ca va inselati cu privire la interpretarea juridica din articolul dumneavoastra. Legea 90 / 2001 este foarte clara la Articolul 2 „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare.”
  Conditia de a nu fi fost condamnat penal se refera intr-adevar la persoane care detin calitatea de membru al guvernului dupa ce aceasta lege a intrat in vigoare in 2001. Prin urmare, chiar daca legea a intrat in vigoare dupa condamnarea lui Citu, nu se face distinctie cand condamnarea a avut loc pentru membrul guvernului (o putea avea si in 1980) ci se prevede drept conditie de exercitare a calitatii de membru al guvernului faptul de a nu fi niciodata condamnat penal.
  Sunt membru USR PLUS si imi place guvernarea Citu dar legea este pt fiecare si nimeni nu poate fi deasupra ei. Chiar o condamnare de 2 zile puscarie si amenda penala (nu e amenda contraventionala) este suficienta sa devii penal si sa nu fi membru al guvernului. Asadar, dl Citu trebuie sa plece. Si nu ridic aici caracterul etic care ar trebui sa primeze si ar fi suficient pentru a parasi calitatea de membru al guvernului ci doar aspectul juridic. Nu putem crea o tara diferita daca indulcim starea de penal al lui Citu prin faptul ca gravitatea condamnarii si a faptei a fost minora.

  • Sfat: prea lung textul.
   Inițial, citind pe diagonală, ca toată lumea, am crezut că sunteți postac din „echipa câștigătoare“ care-l spală pe Câțu.
   Abia la o a doua lectură mi-au picat ochii pe cuvintele-cheie „legea este pentru fiecare” și „amendă penală, nu contravențională”.

   PS: Sfatul este pentru eventualitatea că veți mai posta și în alte locuri… Baftă.

  • Nu stiu ce avocat sunteti, dar habar nu aveti de lege. Normal ar fi trebuit sa stiti ca
   Legea 90/2001 a fost abrogată de Codul Administrativ.

   Potrivit art. 17 din Codul Administrativ:

   „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:

   a) au cetățenia română și domiciliul în țară;
   b) se bucură de exercițiul drepturilor electorale;
   c) nu au suferit condamnări penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.”

   Potrivit art. 165 din Codul Penal, „Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune.”

   Potrivit prevederilor legale în vigoare în România, Florin Cîțu nu are nicio interdicție legală pentru a ocupa funcția guvernamentală.

  • Ai uitat sa zici perioada de prescriere

  • @Sebi
   Certificatul ORNISS și falsul în declarații nu au nicio legătură cu reabilitarea.
   Și hai sa fim serioși, chiar ne dorim o țară condusă de reabilitați?

  • Va multumesc tuturor pt comentarii. As vrea sa amintesc ca articolul 597 Codul Administrativ se completeaza cu Legea 90/2001 care a ramas in vigoare: (1) Prezentul cod intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu următoarele excepții:
   (…)
   c) Legea nr. 90/2001 pentru organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 din 2 aprilie 2001, cu modificările și completările ulterioare;

   Prescriptia nu are relevanta intrucat conditia condamnarii nu implica prescrierea executarii sau nu, reabilitarea etc. Legea interzice sa fi membru am guvernului daca ai fost condamnat. Mai mult, nici macar nu e nevoie de recunoastere a condamnarii in Romania cum sustine dl. Tapalaga. Textul de lege se aplica condamnarilor penale din Ro sau din orice alta tara fara distinctie.

  • @Pictor Vonta Atata timp cat nu exista cazier penal, nu este fals in declaratii si se elibereaza certificarul ORNISS. Nu te mai screme atat pe aici ca degeaba o faci.

   „Adoptat în 2019 ca parte a unui pachet mai larg de reformă a legii penale, Codul Iowa § 901C.3 prevede eliminarea unei condamnări contravenționale în timpul vieții unei persoane.”

  • „Adoptat în 2019 ca parte a unui pachet mai larg de reformă a legii penale, Codul Iowa § 901C.3 prevede eliminarea unei condamnări contravenționale în timpul vieții unei persoane.”

   Conducerea sub influenta alcoolului este o CONTRAVENTIE si atrage dupa sine o condamnare contravențională

   „Sistemul de justiție penală ar fi rapid copleșit dacă fiecare încălcare minoră a legii ar necesita un proces penal complet. Prin urmare, încălcările mai puțin flagrante ale traficului sunt adesea tratate ca contravenții. Contravențiile sunt infracțiuni mai puțin grave, care se pedepsesc, în general, cu o amendă sau cu închisoare în închisoarea județeană pentru mai puțin de un an. Deși clasificările precise variază de la un stat la altul, exemplele obișnuite de contravenții la trafic includ:

   Conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor,
   Nu se oprește la locul accidentului,
   Conducerea fără permis de conducere valabil,
   Conducerea fără asigurare și
   Condus nesăbuit.
   Pentru multe dintre aceste încălcări, șoferul va fi luat în custodie și va trebui să depună o garanție cauțiune, la fel ca el sau ea pentru infracțiuni non-trafic. Condamnările de detenție pentru condamnări contravenționale sunt mai puțin severe decât condamnările pentru condamnări contravenționale, iar alte consecințe potențiale ale condamnărilor contravenționale sunt, de asemenea, mai puțin dure. De exemplu, o persoană cu o condamnare contravențională în dosarul său, de exemplu, poate fi încă în măsură să facă parte dintr-un juriu, să își exercite profesia și să voteze.”

  • Ati plecat dupa fenta !

   Dan Tapalaga aduce in discutie probleme de legalitate si moralitate, il dojeneste ca vezi doamne „a înșelat încrederea alegătorilor și colegilor săi ca om politic”.
   Te bufneste rasu : Catu om politic. Ca om politic in Romania nu a inselat nici alegatorii si cu atat mai putin pe colegii.
   Dan trebuia sa scrie un articol care sa rostogoleasca „dezvaluirea”.

   Oare o fi platit pe baza de abonament sau la articol.

  • Îți place guvernarea Cîțu pe dracu!
   Vă place că ați ajuns la bani și punct!

  • Membru USR PLUS?!
   Va PLACE(??!!!) guvernarea Citu?!
   Si ce va PLACE!?
   Plus: CE facura de cand venira la osul de ros, in afara de minciuni, scandaluri, acuzatii dure ale liderilor USR PLUS la PNL, praf si pulbere Programul de guvernare(Sporurile care NU au fost eliminate desi Zombie a PROMIS, Alocatiile NU au fost marite de 2 ori in 2021 desi Programul de guvernare PREVEDE, Facilitatea discala de 1500 Lei pentru Educatie timpurie a fost SUSPENDATA in 30 Martie 2021 desi e PREVAZUTA in Bugetul pe 2021 si in Programul de guvenrare, in Decembrie 2020 Premierul Citu promitea Cresteri si la Salarii si la Pensii, DAR le-a INGHETAT, etc!), CE au facut si va place, ca eu aud mereu liderii USR PLUS ca NU sunt multumiti, ca maretele reforme NU se fac, ca VOTANTII USR PLUS le s[pun asta si sunt nemultumiti!!?
   Dvs, ce fel de membru USR PLUS sunteti?!
   Sau, mai degraba, postac PNL, cumva?!
   NU va deranjeaza cat minte, abureste, exagereaza, sfideaza o Romanie intreaga, zilnic, Premierul Citu?!
   SINCER, va intreb: ati CITIT Programul de guvernare 2020-2024 al maretei aliante, ala cu 269 de pagini de promisiuni?!
   Daca vor rezista pana in 2024, CATE Pagini din cele 269 vor putea fi umplute cu REALIZARILE acestui guvern?!
   10 Pagini?!

 43. Hai că nu și-a inșelat nici un alegător.
  Alegătorii sunt copi identice ale penalului reabilitat.
  Adică o nație de penali reabilitați picați la examenul de treaptă de la liceul energetic.
  Despre colegii, numai de bine. Mult spor la lins.

 44. Nu mă interesează faptul că alifie ăsta a luat amendă 1300 dolari acum 20 ani, mă interesează de ce pnl-ul nu presioneaza udmr- ul să desființeze secția specială

  • Acum când e „cod roșu” în PNL nu se aud decât „șoaptele” serviciilor.
   Doar nu te aștepți ca Rareș Bogdan să se ocupe de așa ceva. Este mult peste capacitatea lui. El a rezolvat totul în primele 30 de zile după alegeri.

 45. Cand presa merge dupa fenta, oamenii merg pe aceeasi fenta. A mai vorbit cineva de ordonanta de urgenta cu dedicatie de 50 de miliarde pentru primarii, prin care Citu vrea sa-si cumpere functia de presedinte PNL? Adica niste indivizi cu un mandat de 4 ani, vor sa dea miliarde pe o perioada de 7 ani? Ca si in cazul Romprest. Chestiile astea trebuie sa fie scoase in afara legii!
  Bani dati degeaba! Citu nu are capacitatea sa ramana nici premier, nici boss la PNL. Citu ar pierde si Romania la poker, jucand la cacialma, daca nu si-ar da o lege prin care doar el are voie sa castige! Citu merge in directia lui Liviu Dragnea, doar ca nu e Liviu Dragnea. Ii lipseste inteligenta si abilitatea aia nativa de a jongla grupurile.
  Omul nu stie cat costa paine. Problema nu e ca nu stie. Problema este ca nu e capabil sa dea un raspuns prin care sa se scoata: orice numar intre 2 si 10, imi fac singur paine, depinde, normal ca stiu, etc.

 46. Hai să ne calmăm un pic și să judecăm la rece. Contextul este foarte important în acest caz. Ce avem aici ? Avem o țară, în care o pondere considerabilă dintre politicieni ar trebui în mod normal să stea la răcoare mulți ani, judecând după faptele lor notorii, CUNOSCUTE, unele vechi de zeci de ani ( și nu am să enumăr pe toți cei la care mă uit lung, e prea lungă lista ). Și dacă lucrurile curg în matca lor ca până acum, vom mai afla de alte cazuri încă neștiute, de cele mai diverse spețe, fără consecințe juridice în marea lor majoritate ! Ar fi bine, să judecăm cazul lui Cîțu în acest context, sau măcar motivele pentru care a ”scăpat” din curriculum acest amănunt. (Prin fapta lui a intrat, dealtfel, intr-un colectiv select, dacă amintim numai de Bill Gates și mogshot-ul său luat de poliție pentru consum de droguri) Mi se pare oarecum deplasat să-l condamnăm cu mânie proletară și să avem pretenția retroactivă pentru un comportament de monah, în timp ce alți corifei din lumea politică beneficiază de vălul binefăcător al uitării al sistemului juridic pentru faptele lor. Mai este ceva. Momentul ”dezvălurii” este foarte util pentru unii, care mă face să cred că această năzbâtie a lui Cîțu e cunoscut demult și acum este folosit ca un as din mânecă.

  Asta mă face să revin iar la context : lupta pentru șefia partidului liberal. Cunoaștem cu toții istoria acestui partid din ultimele decenii, cele relevante pentru noi. Personal, judecând după fapte , am considerat acest partid ca trăind din renta viageră și sub haloul renumelui partidului clasic liberal de la începutul secolului XX, pentru care românii simt o recunoștință meritată, recunoștință folosită cu abuz de liberalii ”înnoiți”. Cred că nu mă-nșel, dacă spun că așteptările noastre din ultimele decenii au fost în bună parte nerealizate ( un eufemism ). Unul dintre candidați la președinție – și mulți, mulți alții – au fost actorii înșelării acestor așteptări. Personal, judecând după semne și fapte, cel mai rău lucru ce ni se poate întâmpla este ca ”să se revizuiască ( primesc ) dar să nu se schimbe nimic”, cu oricare dintre ei.

  • Problema e că dacă nu ne străduim să schimbăm „contextul” situația se va agrava treptat.
   Asta poate înțelege oricine
   Nu o mai da de gard!
   Lasă-ne cu argumentele astea că ne umplem tara de odioși acceptabili și idi0ți care acceptă.

  • Marcele lasa filozofia de doi bani si un brinci

 47. Nu faci „plea bargain” pentru „lesser charge” de „OWI” doar pentru alcool. Cam suspect, asa ca am cautat. Cautati si voi raportul original din baza de date a tribunalului Iowa si vedeti ca scrie si de droguri. Avem un prim ministru „penal”, cu cazier. S-au dus pe apa sambata si serviciile din Romania. Il sustin dar oare stiau de acest cazier?!!

  • Problema e că dacă nu ne străduim să schimbăm „contextul” situația se va agrava treptat.
   Asta poate înțelege oricine
   Nu o mai da de gard!
   Lasă-ne cu argumentele astea că ne umplem tara de odioși acceptabili și idi0ți care acceptă.

  • Nu ai gasit prune ?

  • Ionel Ionelule ce-ai beut mei omule.
   Uite ca m-am uitat. Si ce sa vezi? Minti. http://www.verywellmind.com owi-operating-while-intoxicated-67154
   Legaleza americana si nu are a face cu drogurile.

 48. Problema e că dacă nu ne străduim să schimbăm „contextul” situația se va agrava treptat.
  Asta poate înțelege oricine
  Nu o mai da de gard!
  Lasă-ne cu argumentele astea că ne umplem tara de odioși acceptabili și idi0ți care acceptă.

 49. Nu inteleg ce cauta referirile la ”caz penal”. A fost o contraventie. In trecut exista si in Rromanica noastra inchisoare contraventionala. Dar, fiecare e liber sa-si dea cu parerea…

 50. Atac speculativ la moneda nationala, bani in off s. pentru a nu plati impozit pe dobanda statului roman, acum mai aflam cate ceva…maine altceva, iar in 2022 cheama FMI sa ne ajute cu cheltuielile..Dar in Romania moralitatea lipseste cu desavarsire, insa tradarea este in sangele acestui popor!

 51. Aoleu ce articol de 2 bani si care mai si miroase a unui interes. Ce rahat de greseala este ca la 20 de ani sa fii baut putin? Adica toti marii hoti ,toti delatorii si tradatorii, toti idiotii stau bine mersi in locuri caldute la parlament, sau in diverse puncte strategice pentru tara asta si acum vine Tapalaga cu un nonarticol ca marele citu a facut caca in pemparsi . Nu , nu este revoltator este si scirbos.

  • tu ai citit in pana mea articolul? evident ca nu. ca obosesti.
   asta zice si autorul, ca nu e scofala ce a facut, e mare scofala ca nu a zis si a ascuns. asta e ideea. ca un PM nu are aceleasi cerinte ca un om de rand. ca doar voi cereti sa fie PM-ul impecabil. pai este?
   dar na, v-a dat liber de la partid sa oracaiti un pic si sa il albiti pe prostul asta. cica facultate in sua! in ce limba vorbea? ca el nici romana nu o stapaneste, zici ca are prune in gura. si nu mai zic de ce dictator si om fara cuvant e.

 52. Asta e marea problema a Romaniei? E plina tara de hoti si talhari care fac ce vor, care au la mana pe cine vor, care nu sunt nici macar judecati daramite condamnati, si vorbim de un caz de amneda la volan si doua zile de puscarie in SUA. Ce gluma proasta si cata corectitudine pretinsa de niste sfinti, care nu gresesc niciodata. Nu-l iubesc pe Catu, mi-a fost profund antipatic, dar faza asta cu amenda si puscaria care i-a terzit pe pesedisti sa-l faca penal si sa-i ceara demisia este motivul pentru care l-as vota pe Catu cu doua maini, daca ar fi votare maine. Catu a devenit simpatic. Altele sunt defectele lui, dar sa-l faci penal pentru asta e cea mai mare idiotenie. Asta in tara in care codul rutier este calcat in picioare de toti soferii pentru ca nu are cine sa-l apere. Politia rutiera e slaba si corupta, a devenit din organ de preventie doar organ de constatare a accidentelor. O rusine.

 53. Afară cu pacaliciul!
  Omul a ținut ascuns acest „detaliu” până când santajistii l-au devoalat.
  Deci, omul a fost vulnerabil și șantajabil, iar acum nu mai prezintă niciun dram de credibilitate.
  De unde știm noi că nu din cauza lui am avut cele mai mari dobânzi din Europa la creditele externe?!
  De unde știm noi că nu a fost constrâns să facă mai multe credite decât necesarul României sau decât intenției inițiale?!
  Ne întrebam de ce doar S&P i-a acordat rating stabil, poate că era „pe mână” cu el!
  De unde știm noi cât este adevăr și cât minciună din declarațiile lui ca Premier din moment ce a mințit cel puțin 20 de ani și i-a intrat în obișnuință această apucatura?!
  De unde putem fi siguri că nu proroga sau suspendă orice lege care-i pute lui personal, el nefiind obișnuit cu respectarea legilor (dovada ce a făcut și la ING) ?!
  Deci, nu poți pune baza pe el ca om de Stat!

 54. Nu-i aceeași America unde pentru aproape orice te poți trezi după gratii pentru câteva ore? Până te liniștești sau nu mai ești periculos pentru tine și pentru cei din jur (cum probabil s-a întâmplat în acest caz)?

  • intre fapta si condamnare au trecut cateva luni, puteau probabil trece cativa ani, dar a mers pe recunoastere si s-a terminat repede.zero legatura cu ce zici tu acolo.

 55. Fără penali în funcții publice-asta presupune a nu avea nici o condamnare,nici măcar pentru conducere sub influența alcoolului sau a cocainei

 56. comentam aiurea, oricum nu citeste nimeni comentariile unor lache din Romania; totusi, ma dezgusta aerul asta moralist p care il abordeaza alde tapalaga, presa, pulimea de pe strada; de parca, brusc, nu avem nevoie de specialisti, de insi care stiu ce e de facut, de profesionisti, nu nene, avem nevoie de maici tereze care sa le sufle in cur prostilor, sa se faca placuti panaramelor astea care se erijeaza in ziaristi, influenceri, sau ce au ei impresia ca sunt; pe mine ma lasa rece ca premierul a calcat pe bec acum 20 de ani, nu mi-as pierde vremea, ca ziarist, sa fac din asta o stire, caci nu e; e doar noua moda mondiala in care prostimea e pacalita cu valori morale imposibile, in care oricum nu crede nimeni, nici macar clerul, in care directia nu o da politicul sau justitia, ci orice lache care se crede vizibil; eu unul nu merg dupa fenta, ma intereseaza ce face ca specialist Catu si nu cate matanii a dat la biserica

 57. O contraventie soldata cu o amenda de 1350 de dolari si care a expirat ca timp . Cazierul premierului este curat . Certificatul ORNNIS a confirmat asta . Dupa citeva zile de balacareala vinovatul ce a adus in mod eronat acesta tema falsa in media va deconta .Citu devine astfel curat ca lacrima si contracandidatul lui plateste oalele sparte chiar daca nu este vinovat in acest caz . Simpatia fata de premier va creste , trecuta abatere neavind similitudini cu ceea ce contesta unii . Cu totii stim ca penalii tarii sunt cei care au furat , au devalizat , au excrocat , bugetele de pina acum , nu un tinar ce bause si el vreo bere in plus . Daca observati ,doar ziarele de can -can scriu despre acest subiect ca dealtfel si televiziunile de prostit naivii ( pe site sunt o gramada ). Ziarele serioase de stiri nu amintesc de astfel de baliverne . Sa zicem ca ar fi asa cum eronat cred unii , tot nu are nici o relevanta . Alegerile il vor desemna tot pe Citu cistigator . Mai maninca si unii ziaristi o piine pe spinarea unor ageamii .

 58. Ce se mai bucură alcooliști …

  Hai, gata cu reportjele despre șoferi băuți
  Și dati o lege de reabilitare totala a bețivanilor, ca vorba aia:

  In ranița orcicarui fost si actual penal alcoolist se află pixul de prim ministru

 59. Foarte necesar articolul domnului Tapalaga,pentru ca sa nu mai fim aburiti cu povesti de adormit copii,gen:”era tanar si nesabuit”,”o greseala de tinerete” si alte asemenea,venite via catu si a umbrelor sale politice,rares bogdan si alinutza gorghiu!!

 60. DacăCâțu nu pleacă din guvern este grav pentru PNL și KWI.
  Deja ne umplem de căCâțu.

 61. Încă n-a plecat panarama asta?!!!!

 62. „Legea care interzice ocuparea funcției de premier de către persoane care au comis infracțiuni a fost adoptată mult după aventurile lui Cîțu în America și nu retroactivează.” Asta e o interpretare tare originală a legii. Evident că legea (Codul Administrativ, mai precis) se aplică și pentru infracțiuni comise înainte de adoptarea ei.
  Pe de altă parte, e vorba de reabilitare.

 63. Si Orban a avut mai multe accidente de masina. Daca era in SUA era cercetat penal, la noi a scapat: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ludovic-orban-a-fost-implicat-intr-un-accident-rutier-vicepresedintele-pnl-s-a-rasturnat-cu-masina.html

  • Nu ar fi fost cercetat penal, nici vorba! Insa probabil ca ar fi platit si prin nas si prin urechi daune civile familiei fetei!

  • nici tu nu ai inteles articolul. nu e blamat CA A AVUT accident, e blamat CA A TINUT SECRET asta. cu totul alta mancare de peste. dar na, daca ne grabim cu concluziile.

 64. Nu mai punetii botul la tot felul de timpenii . Nici o publicatie serioasa nu publica astl de baliverne . Doar televiziunile de can -can in cautare de naivi mai isi bat gura cu garagata de doi bani .

  • Faptul ca al doilea om în stat a făcut pușcărie, chiar și pentru 2 zile, este pentru tine o balivernă?
   Faptul ca a încălcat legea în alta tara este pentru tine o balivernă?

   Uite ca pentru mine nu este și era normal sa facă cunoscut acest aspect atâta vreme cât ocupa o asemenea funcție.

  • acum stii , omul a recunoscut . ce mai vrei ? nu este decit o contraventie si atit

  • @m

   Era normal ca aceste informații sa fie făcute publice înainte. Vorbim totuși de al doilea om în stat.

   Legat de contravenție: pe ce te bazezi când spui asta? Ești avocat în US? Sau doar simpatizant PNL?

   Aseară la un post tv a întrat în direct un avocat român din US și a zis asa: reprezinta infracțiune pentru ca a încălcat legea penala a statului Iowa.

   Aștept de la tine argumente serios pentru ca nu ne putem baza pe cuvântul lui Citu.

 65. Sistemul de justitie american e diferit de cel din Romania . Esti retinut daca ai incalcat orisicare lege si esti prezentat unui judecator ce stabileste o pedeapsa . In acest caz pedeapsa este asimilata unei contraventii si este penalizat faptuitorul cu cei 1350 de dolari la plata .Hai pa .Cautati si intrebati avocatii din oficiu ce stau la rind sa preia astfel de cazuri probono.Doar nu o-ti fi atit de naivi sa credeti,ca sa nu zic altfel ,ca toti betivii lumii au dosare penale . Te gindesti ce circaraie ar fi . Ar avea si marcelino unul , asta daca are masina si mai trage citeva guri de whisky. Dar cred ca o trage pe tuicomicina ca bun roman sardea ce este .

 66. Chiar daca este o mare diferență între Câțu și Dragnea nu găsesc nicio diferență între apărătorii lui Câțu și apărătorii lui Dragnea.
  Același tip de complicitate cu infractorii.

 67. Câțu trebuie felicitat ca a băut numai atât.Câțu trebuie felicitat ca ,băut fiind,nu a accidentat pe nimeni.Câțu este un erou .a reprezentat țara cu cinste in timpul studiilor ,plătite de nu se știe de cine,in SUA .Un prim ministru demn de guvernul MEU.

 68. Imi place ca toti turbatii habar n-au ce inseamna 2 zile de inchisoare in paradisul american. Newsflash: nimic.

  US are cel mai mare incarceration rate din lume, nici dictaturile nu-i bat. Probabil jumatate din cei care au stat acolo 2 zile la inchisoare scapau cu avertisment la noi.

  Iar ce a patit Catu la noi era amenda si suspendat carnetul 90 de zile? Nu stau sa socotesc acum.

  PNL == PSD, dar asta e o furtuna intr-un pahar cu apa.

 69. Aparatorii lui Catu scriu din interese economice.

  • Oameni buni,până nu ne vindecam de raul din noi nu putem evolua că popor,pentru a evolua este nevoie sa renunțăm la mentalitatea greșită de a arunca in derizoriu contravențiile unuia sau altuia,un popor evoluat are conducători ,corecți,cinstiți,sinceri,etc,noi având în sânge(marea majoritate)necinstea ,minciuna,trădarea,etc, este normal sa îi scuzam derapajul de acum 20 de ani a acestei marionete plantate cu scop precis la conducerea țării,el este ținut acolo pentru a îndeplini o agendă ,care agenda nu este a celor mulți ci a celor puțini din umbră.Unii sunt siderați că acest mincinos a omis să spună de fapta penală de acum 20 de ani,dar ignora cu desăvârșire faptul că în 2008 a păgubit statul cu un miliard de euro făcând speculație pe leu,voi încă mai credeți că tara este condusă de marionetele care apar la tv,vă anunț că va înșelați amarnic.Pana in 2024 dacă nu ne trezim transforma ăștia tara într-un nou Cernobil .Poporul care își alege conducători :trădători,hoți,lași și mincinoși nu este victima ci complice,G Orwell.

  • Iar ceilalti, din pur patriotism. De genul celui prin care drula vrea sa faca aeroportul unui fost ofiter DIE si contrabandist, punct de frontiera privat. Din pur patriotism!

 70. Haules, baules, ăsta e zăbrist de-al nostru
  Mister premier, pliiiz, vrem și noi reabilitare negociată pe parai cu procuroru.
  Andărstend ?

 71. Peste 2 ani se reabilitează Dragnea.
  Felicitări „echipei câștigătoare” care ajuta infractorii!

 72. Fara penali in functii publice!

 73. De azi Mălin Bot și Ceaușescu vor striga dupa Câțu: Penalule,Penalule,Penalule!

  • Sper!
   Astept chiar si USR PLUS sa strige!
   Ce mai strigau cand erau in opozitie, nu le placeau penalii din PSD!
   Azi, penalii din PNL sa intelegem ca le plac tare!!!??

 74. Gasiti aici cate ceva despre cum e acum:
  https://smartfinancial.com/owi-vs-dui
  Lucrurile s-au schimbat de acum 20 de ani. Oricum, o astfel de amenda aici nu inseamna nimic. E o amenda administrativa. Am avut un ministru in guvernul local care avea o duzina de astfel de contraventii in ultimul an.

  • Din păcate condamnarea la închisoare și plata amenzii a fost dată de un judecător nu de poliție iar încadrarea juridică este clară.
   Nu a fost contravenție ci infracțiune.

  • ba nu intelegi ce fel de judecator este in SUA in cazul de fata . omul isi recunoste fapta si se da pe loc o contraventie , daca sunt alte conotatii respectivul judecator nu are calitatea de decizie si se merge in proces . Ba zapazaucule .

  • @albina
   Toți aștia din echipa câștigătoare țin cu infractorii
   Si infractorii țin cu echipa câștigătoare după cum s-a pronunțat Dan Voiculescu care a stat la manivela PNL o buna perioadă. Pe vremea când dădea în parlament „ultimatum” premierului Tăriceanu să scoată PDL de la guvernare.
   Sunteți praf!

  • @Pictor Vonta: vorbesti fara sa stii. Judecatorul in USA are atributii mult mai „lumesti” decat cele din Romania. De exemplu eu am avut nevoie de o hotarare judecatoreasca astfel incat sa pot lua decizii pentru un copil in fata medicilor. Ca orice suporter usecurici tu le stii pe toate, desi nu ai avut nicidata de-a face cu sistemul de justitie american.
   Amenda lui Catu nu lasa urme decat la asigurari, sau in caz de recidiva (si aici exista un „statute of limitation” diferit de la stat la stat). Pentru un numar de ani il va costa mai mult sa isi faca asigurarea obligatorie pentru masina. Si nici acolo nu e ceva batut in cuie, depinde de firma cu cat te taxeaza mai mult.

 75. Te doare capatina ce de zapaciti . Omul a fost arestat preventiv , isi recunoste greseala , merge in fata unui judecator preliminar ce decide rapid o amenda pentru o contraventie . Daca stateau altfel lucrurile si vinovatul avea si alte abateri se mergea in proces cu avocati , cu acuzare si aparare si cu jurati . Hai ca plictisiti lumea .

  • Câțu e cu oiștea în gard, iar voi îl împingeți de la spate.
   Omul a fost condamnat pentru alcoolemie peste 0,8 și voi îi dați cu contravenția.

  • ai suflat in surla ?

  • Mai lingău libidinos.Câțu a fost prins cu consum de…. în decembrie 2000 iar hotărârea judecătorească este din martie 2001 unde Câțu și-a recunoscut fapta pentru a beneficia de reducerea pedepsei.Întrebare cine i-a plătit cauțiunea?

 76. Te doare capatina ce de zapaciti . Omul a fost arestat preventiv , isi recunoste greseala , merge in fata unui judecator preliminar ce decide rapid o amenda pentru o contraventie . Daca stateau altfel lucrurile si vinovatul avea si alte abateri se mergea in proces cu avocati , cu acuzare si aparare si cu jurati . Hai ca plictisiti lumea .

  • Cool story bro!

  • Mai lingău libidinos.Câțu a fost prins cu consum de…. în decembrie 2000 iar hotărârea judecătorească este din martie 2001 unde Câțu și-a recunoscut fapta pentru a beneficia de reducerea pedepsei.Întrebare cine i-a plătit cauțiunea?

 77. Declarația data de Dl Câțu acum câteva zile este cel puțin incorecta. OWI in Iowa nu este contravenție, este ‘criminal offense’ (penal):

  https://www.legis.iowa.gov/DOCS/Central/Guides/OWI.pdf

 78. Cine are habar cum sunt procedurile in America stie despre ce este vorba . Macar daca va reamintiti niscaiva filme americane unde avocatii din oficiu ce lucrau probono ii invatau pe acuzati ce este de facut ca sa primeasca doar o amenda . Este o teme veche de acum 20 de ani ce nu are nici cea mai mica legatura cu prezentul . Dealtfel astfel de condamnari prin amenda sunt sterse periodic din evidente . Obtinerea in tara a unui certificat ORNNIS exclude existenta vreunei condamnari penale .Citu nu avea nci o obligatie sa anunte pe nimeni atita timp cit condamnarea sa nu era de natura penala . Cei ce vor sa creada altceva doar viseaza cu ochii deschisi.

 79. (1) Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidență dacă se află în una dintre următoarele situații:
  d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani și au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării;

 80. DT are dreptate intr-un singur loc : cand spune ca Florinel putea sa aminteasca de patanie in treacat : In America am spalat vase, am vandut ziare am platit o amenda si am stat doua zile la bulau, am fost la Universitate… mi-a fost greu !

  PS. Acum nu am fi avut acest articol !

  • O vrajeala de doi bani . Treaba e veche de 20 de ani si este stearsa din arhive .A tras si omul o betie la tinerete .Ce mare brinza a facut ? Se napustesc o gramada de naivi sa curete rahatul .

 81. ! inteleptul
  !albina
  !m
  !v

  mai asta, poupatul in found umple stomacul?

  esti platit cu ora sau pe postare?

 82. Cum ar veni ne-am mai luat o tzeapa. Bun venit in tara tzepelor!
  Ce cv frumos avea domnul inainte de alegeri… Imi ziceam in sinea mea, gata frate, uite pe cineva care a facut studii cum trebuie, in SUA, nu te joci. Educat este la standarde internationale ce mai. Gata, suntem pe drumul cel bun, ce mai.
  Ha, ha, cand colo, ce sa vezi, uitase sa scrie la Experienta ca are 2 zile de puscarie, na-ti-o buna ca ti-am dres-o. Ei, asta este, la cate tzepe ne-am luat, nu mai ducem noi inca una? Doar ne-am facut rodajul. Oricum nu l-am votat.

 83. !m
  !inteleptul
  ! albina
  !v

  poupincourismul de care dati dovada tine de arta sau de afacere?

  ce zice mama domniei-voastre despre asta?

  demnitate, acest cuvant va este necunoscut?

  • Le sunt cunoscute „valorile” PNListe: abureli, minciuni, sfidari, toate marca PNL=PSD=aceeasi mizerie!!
   Asa se faceau de ras si postacii PSD in cei 3 ani de guvernare PSD+ALDE+UDMR!!
   Sau si mai „celebrii” postaci ai Elenei Udrea, va amintiti!!!
   „Postacii Elenei Udrea băgau în medie câte 78 de comentarii la peste 100 de articole pe zi.
   20 Oct 2015 ·
   Tolontan a scris un articol mare despre postacii plătiți să-i facă imagine bună Elenei Udrea pe diverse site-uri. Citițî-l aici.
   Fraza cheie este următoarea:
   PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
   Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
   „De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au plătit 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de comentarii. În medie 77,8 comentarii pe fiecare articol.”
   Adică în fiecare zi în jur de 100 de articole de pe Internet erau cotropite de postaci plătiți de Udrea (susține dosarul) și în medie 78 de comentarii pro-Udrea sau pro-PDL erau lăsate la fiecare articol.
   Dosarul Gala Bute susține că toți acești oameni erau plătiți din fonduri scoase, până la urmă, din ministere și alte agenții de-ale statului, controlate de oamenii PDL-ului și căpușate cu diverse contracte ce se încărcau și cu astfel de sume.
   Lăsând-o la o parte pe Udrea, gândiți-vă ce înseamnă peste 78 de comentarii la peste 100 de articole pe zi. Acum gândiți-vă că și alte partide fac asta, că Rusia face asta, că ziariștii plătiți cu 2 lei fac asta dacă li se mai dau 2 lei în plus pe sub mână șamd. Sper că nu vă mai mirați acum de starea Internetului românesc în general și de prostia de pe el în particular.”

  • lili iar brambureli , minciuni , sfidari , la tine in cap e totul un haloimis de nedescris .

  • ramai demn cu marx in urechi

 84. Ludovic Orban a lovit un om cu mașina când era Ministrul Transporturilor, deci cât se poate de adult, și a fugit de la locul accidentului și câte or mai fi fost pentru ca se știe că e mare degustător de vinuri. Sau asta e irelevant pentru că Orban e manivela care le trebuie mafioților din PNL și PSD, iar Câțu încă nu a fost suficient de inițiat. Pentru că a urcat beat la volan a făcut pușcărie, Orban ce a făcut? Nu sunt fan Câțu, dar acest articol pare făcut la comandă. Prea patetic, pompos și încărcat cu picanterii irelevante. Repet :Câțu a plătit. Orban și ceilalți politicieni implicați în accidente cum au fost pedepsiți?

 85. !Sepupu

  ati citi declaratia lui Rares Bogdan? batalia este pentru a pune mana pe distributia banilor de la UE..cine imparte banii are putere….

  in spatele domnului Catu este un grup de afaceristi, in spatele domnului Orban al grup, ei asteapta ca candidatul pe care-l sustin ca sa aiba acces la comenzi de la stat pentru firmele lor..

  dumneavoastra nu traiti in realitate? asa se fac lucrurile…fiti realist….

  domnul Citu?

  dar unde este foaia sa matricola de la liceu, cum de a disparut un document dintr-o instituție publica?
  si cum este posibil ca sa ajungi premierul Romaniei cand ai facut speculatii financiare folosindu-te de moneda nationala?

  ati putea raspunde cu onestitate la aceste intrebari?

  eu cred ca prin aceasta informatie domnului Catu * i s-a aratat pisica*…si ca, de fapt, nici nu prea are importanta cine castiga alegerile din PNL….

  domnul Orban are petele sale, ale domnului Catu au inceput sa apara….totul este pregatit cu bataie ceva mai lunga….presedentia Romaniei….

  cred ca alergatorul PNL de pe acest culoar va fi descalificat inainta ca cursa sa inceapa….

  teoretic au mai ramas doi, unul de la psd, altul de la usr….daca nu se va pregati un altul..

 86. Penelezdeul si toa’su Catu, sunt de dreapta !?
  D-le Tapalaga, dati un singur exemplu de reforma reala prin care mediul privat este stimulat si ajutat/lasat sa se dezvolte.
  Astept…

  • Ferice de cei ce au văzut și n-au crezut🤣
   La următoarele alegeri tot cu ” răul cel mai mic” înainte!🤣🤣- chiar dacă are pupilele mărite( și nu de la atropină)🤣🤣

 87. Una e una si alta e alta. Una este pedeapsa pentru o fapta care ar fi putut pune in pericol pe altii (mult discutatul episod Catu Beat la Volan si alta este pedeapsa pentru o fapta facuta, cu buna stiinta, chiar in asociatiune, prin care altii au fost pusi in pericol (cazul Dragnea, Nastase, Udrea, etc… care au furat din banii celorlalti. Eroarea sustinatorilor initiativei „fara penali in functii publice” este si ea evidenta, intrucat nu exista o diferenta clara (nici juridic, nici moral) in privinta ocuparii unei functii publice intre a fi pricinuit un rau si ar fi putut pricinui un rau. Raul facut e gata facut si basta, el nu mai poate fi indreptat (cazul Dragnea, Udrea, Nastase, etc). Raul care ar fi putut fi facut si nu a fost facut se poate corecta. Comportamentul ulterior e masura. Cazul Primului Ministru.
  Pe mine ma doare insa altceva: impotenta statului de a franarea deteriorarea puterii de cumparare, de a restabili un raport corect preturi/venituri, impotenta in fata mafiei si coruptiei (intretinute de mixajul distructiv politic-afaceri-justitie instituit de FSN si intarit de partidele descendente) in fata mentinerii rolului conducator al serviciilor de informatii. Ma doare ca statul e dezinteresat si iresponsabil fata de cetatean dar si fata de emigrantul roman. Ma doare ca media promoveaza distractia si vacantele in detrimentul; creatiei, inovatiei si muncii. Ma doare ca statul nu ne mai invata copiii despre adevaratele valori ale tarii, ca vedetuleturile noastre cu buze de rata si fotbalistii fara rexzultate sunt tot timpul prezentati ca model in dauna cercetatorului si inovatorului, anteprenorului neamestecat de mixerul coruptiei. Ma doare ca Baile Herculane mor, ca padurile dispar, ca raurile si marea se imput, ca furtul e virtute, in timp ce prestanta o amintire istorica.

 88. !Motz

  nu zic nu, nu cunosc insa durata angajarii doamnei in cauza..plus alte obligatii pe care trebuie sa le onoreze…este doar in misiune….

  si apoi, achitarea a fost doar o chestiune de procedura, nu pe fond….are deci ceva schelete in dulap

  mai degraba Ciolos….cand ai socrul pe care-l ai…si nici nu vad sa aiba schelete in dulap

 89. !!m
  !inteleptul
  ! albina
  !v

  intrebasem si eu, ce v-a facut maica dumneavoastra de vreti sa-i face praf visele cu poupincourismul asta desantat?

 90. Morala articolului…
  Nu faceți caCâțu!

 91. Totuşi, cât de imbecil să fii ca să accepţi – şi, culmea, să susţii! – drept ministru de Finanţe şi premier un individ care a atacat moneda naţională în folosul unei bănci străine (ING), ceea ce, cu toată intervenţia (târzie) a BNR, s-a soldat cu pierderi pentru cetăţeni?

 92. Catu are o pată mare pe corpul lui..
  Trebuie să si dea demisia
  Și poate să fie un specialist în PNL
  România nu si permitè
  Foști…penali..de 21 de ani..
  Reabilitat..
  Mai sunt oameni curați în România

 93. Traian Băsescu a condus beat România, nu mașina, iar Iliescu a omorât oameni. Totuși nu au făcut nicio zi de pârnaie, iar ce a făcut Cîțu e contravenție.