G4Media.ro

Cum a ajuns procesul de corupție al lui Mircea Beuran de la…

Cum a ajuns procesul de corupție al lui Mircea Beuran de la Tribunalul București la Giurgiu: mediatizarea excesivă și notorietatea inculpatului afectează imparțialitatea întregii instanțe

Procesul în care medicul Mircea Beuran este judecat pentru mită va fi tranșat de Tribunalul Giurgiu, după ce Curtea de Apel București a decis mutarea de la Tribunalul Capitalei.

CAB a considerat că mediatizarea excesivă și notorietatea inculpatului „sunt împrejurări de natură a afecta aparența de imparțialitate a unei întregi instanțe, respectiv Tribunalul Bucuresti”, potrivit motivării de strămutare a procesului.

Instanța mai consideră că „în justiție nu este suficient ca judecătorul să fie imparțial; mai este necesar ca părțile să creadă în această imparțialitate, iar dacă au îndoieli, suspiciuni, care generează o bănuială legitimă, soluția strămutării restabilește încrederea în imparțialitatea justiției.”

Pasajul relevant din motivarea CAB privind strămutarea procesului lui Mircea Beuran:

„Practica si doctrina au stabilit ca motivele de „bănuială legitimă” care justifică strămutarea, sunt reglementate sub forma unor ipoteze cu mare caracter de generalitate și nu au legătură cu situația personală a unui judecător sau a fiecărui judecător, ci reprezintă diverse împrejurări care, din cauza circumstanțelor procesului, calității părților din proces ori unor relații conflictuale locale, afectează aparența de imparțialitate a unei întregi instanțe și implicit a tuturor judecătorilor care o compun: o mediatizare considerată excesivă a stării de fapt dintr-un dosar în presa locală, marea notorietate a uneia dintre părțile dosarului datorită calității acesteia, de natură să influențeze aparența de imparțialitate a judecatorilor, etc.. Apreciem ca mediatizarea excesivă a cauzei si notorietatea inculpatului sunt imprejurari de natura a afecta aparența de imparțialitate a unei întregi instanțe, respectiv Tribunalul Bucuresti. Pentru a exista încredere în justiție nu este suficient ca judecătorul să fie imparțial; mai este necesar ca părțile să creadă în această imparțialitate, iar dacă au îndoieli (suspiciuni) care generează o bănuială legitimă, soluția strămutării restabilește încrederea în imparțialitatea justiției, protejând astfel prestigiul acesteia.ă favorizarea sau defavorizarea vreuneia.”

Reamintim că, în vară, tot CAB a decis rejudecarea procesului de eliberare a lui Liviu Dragnea şi strămutarea la Tribunalul Giurgiu. Judecătoarea de la CAB care a luat această decizie se numeşte Nicoleta Nolden (fostă Cristuș) şi este o apropiată a Liei Savonea, fostă şefă a Curţii de Apel Bucureşti, după cum a arătat G4media.ro în repetate rânduri.

Context. Pe 29 aprilie 2020, Mircea Beuran, care îndeplinea la data faptei funcţiile de preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv şef al disciplinei Chirurgie Generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii susţineau că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran ar fi primit de la un alt medic (martor în dosar) bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”. (Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. Au revenit Doctorii Docenți Savanții de Renume Mondial care timp de 32 de ani ne-au ridicat pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație 😂😂😂😂😂😂😂😂

 2. Rahatii in alb au statut special in rumanistan, nu raspund pentru malpraxis si spaga, dar noi continuam sa le platim salarile de ue.
  Medici = javre ordinare care merita arsi pe rug langa comunisti

 3. Notorietatea inculpatului e la București, la Giurgiu nu s-a auzit de el.
  Vai de capul vostru!
  Cei cu notorietate sunt tratați diferit față de oamenii obișnuiți. Halal justiție

 4. … totul trebuie judecat la Giurgiu!

  Ce bine este să ai fraţi peste tot!

  Dacă eşti frate şi maestru, atunci beneficiezi de proces la Giurgiu, pe moşia fratelui Lucică, preanetejitorul de dosare.

  • La Giurgiu a fost aprobata eliberarea conditionata a lui Dragnea.

 5. PNL si PSD distrug in fiecare zi justitia

 6. Pai dupa argumentele astea unde il judecam pe iliescu dragnbea nastase isarescu basescu etc?! in Vanuatu? Bujumbura?

 7. La Giurgiu a mutat curtea de apel București și procesul lui dragnea, de unde l-a eliberat condiționat judecătoarea lui badalau și netejoru și care apoi a fost recompensată pentru servicii credincioase aduse partidului stat. Deci așa vedem si noi mai bine circuitul penalilor în justiție.

 8. Se ia spaga la Giurgiu de vor toti acolo?

 9. Mama voastră de borfasi. Si ce daca este de notorietate, un judecător incoruptibil si profesionist nu tine cont presiunea mediatică si de notorietate CSM se ascunde după tufe, Asa a procedat cu toți șmecherii afaceriști , medici si politicieni ,au mutat procesele de la o judecatorie la alta pana cand s-au prescris faptele.

 10. Parca tot la Giurgiu a decis justitia ca s-a intreptat Dragnea care nici n-a iesit bine pe poarta inchisorii si iar a inceput cu condamnarea lui politica.

 11. La Giurgiu e mai ieftina spaga.

 12. Dinozaurul Beuran este mână în mână cu nimeni alta decât Cucuveaua Savonea ! Cucuveaua psd-ista trimite pe tarlaua controlata 100% de ea toți hoții cu greutate ai Ciumei Rosii

 13. Giurgiuvenilor, nu vă simțiți jigniți de ”motivarea” magistraților de la CAB ? Voi chiar n-ați auzit de Mircea Beuran ?

 14. Sa intelegem ca la Giurgiu judecatorii nu se uita la televizor si nu citesc ziare? Sau varianta mai plauzibila ca sunt mai usor de influentat / corupt?

 15. MU.E CAB si hotilor coruoti din Injustitia romana! Pensii speciale si salarii speciale, tu-va-n gura!

 16. Si uita așa s-a mai rezolvat un caz. Mulțumim justiției din România pentru inegalabila lor activitate și performanta în ultimii 30 de ani. Dacă cumva exista D-zeu sper sa fie atent unde ii repartizează la Judecata de Apoi.

 17. Ce gunoaie … l-au mutat la Giurgiu sa-l faca scapat

  Pensii speciale pentru toata lumea!

 18. Mare personalitate, acest spagar bun de nimic! Singura explicatie nu e ca e bun de ceva, ci ca e un spagar cu spate politic. Dar USR e de vina ca cere politicului sa isi ia mainile de pe justitie.