G4Media.ro

Cuba susține că a dejucat un complot terorist pus la cale de…

sursa foto: captura video

Cuba susține că a dejucat un complot terorist pus la cale de un bărbat care a ajuns în ţară pe un jetski, din Florida

Cuba a anunţat sâmbătă seara că a dejucat un complot terorist pus la cale în Florida de sud, potrivit unei informaţii difuzate de mass-media de stat, după ce un bărbat ar fi sosit pe insulă cu un jetski pentru a comite acte de violenţă, transmite Reuters, citat de News.ro.

Ancheta rezultată, despre care presa de stat a spus că este încă în desfăşurare, a susţinut că complotul este legat de cel puţin două grupuri, Nueva Nacion Cubana şi La Nueva Nacion Cubana en Armas, pe care Cuba le-a etichetat drept entităţi teroriste.

Reuters nu a putut contacta niciunul dintre grupuri, sâmbătă târziu.

Unul dintre bărbaţii arestaţi, care a apărut la ştiri, dar a cărui identitate nu a fost clară, era înarmat cu mai multe arme de mână şi muniţie.

Bărbatul, un cubanez cu reşedinţa în Florida, a intrat ilegal în Cuba cu un jetski, pe care l-a abandonat apoi într-o mlaştină cu mangrove de pe coasta de nord a insulei, înainte de a se îndrepta pe uscat spre Cienfuegos, în centrul Cubei.

Bărbatul a încercat apoi să îi recruteze pe alţii, pentru a ajuta la comiterea actelor de violenţă, incendiere şi vandalism, înainte de a fi arestat, potrivit raportului.

Presa de stat a declarat că alţi câţiva cubanezi, care locuiesc atât în Florida de Sud, cât şi în Cuba, sunt investigaţi pentru implicarea lor în presupusul complot.

Acuzaţiile vin la doar două zile după ce Cuba a publicat o listă cu peste 80 de cetăţeni străini şi entităţi pe care îi acuză de terorism, inclusiv influenţi, mulţi dizidenţi de lungă durată care locuiesc în Statele Unite şi un candidat la funcţia de primar al comitatului Miami-Dade din Florida.

Cele două grupuri identificate în reportajul TV de sâmbătă apar pe lista publicată de Cuba la începutul acestei săptămâni şi sunt etichetate drept ”organizaţii criminale cu sediul în Statele Unite care organizează, finanţează… şi execută acţiuni împotriva securităţii statului cubanez.”

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. La red Avispa 😃 din nou…..ca și în anii ’90.