G4Media.ro

Cu mai puțin de o lună înainte de alegeri, un lider al…

sursa foto: Twitter / Arvind Kejriwal

Cu mai puțin de o lună înainte de alegeri, un lider al opoziției indiene a fost arestat într-un caz condamnat de partidul său drept „conspirație”

Arvind Kejriwal, șeful guvernului din Delhi, a fost arestat într-un caz de corupție, o acțiune condamnată de partidul său ca fiind o „conspirație” a guvernului lui Narendra Modi pentru a viza opoziția înainte de alegerile de luna viitoare, transmite The Guardian.

Kejriwal, care este liderul partidului Aam Aadmi (AAP) și care este ministru-șef al orașului Delhi din 2015, a fost arestat la domiciliul său în noaptea de joi spre vineri de către o duzină de ofițeri de la Direcția de aplicare a legii (ED), o agenție de investigații aflată sub controlul guvernului central.

Cazul împotriva lui Kejriwal se referă la o investigație în curs de desfășurare a ED, care a acuzat mai mulți politicieni de rang înalt ai AAP din Delhi de corupție și de luare de mită în urma unei politici de acordare a licențelor pentru alcool.

Publicitate electorală

Este pentru prima dată în India independentă când un ministru-șef în exercițiu este arestat.

Ministrul AAP, Atish Singh, a calificat arestarea drept o „conspirație a BJP și a premierului Narendra Modi”.

„Domnul Kejriwal nu este doar un om, ci și o idee. Dacă credeți că arestarea unui Kejriwal poate termina cu ideea, vă înșelați”, a adăugat ea.

Arestarea a avut loc cu mai puțin de o lună înainte de alegerile din India, unde Modi și guvernul său BJP încearcă să obțină un al treilea mandat la putere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...