G4Media.ro

Cu ATV-urile prin fonduri cinegetice și pășuni alpine: Jandarmii din Brașov au…

Foto: Dreamstime

Cu ATV-urile prin fonduri cinegetice și pășuni alpine: Jandarmii din Brașov au amendat cu 28.000 de lei turişti care au intrat în zone interzise: „O plimbare la pas prin pădure vă poate aduce mai multă bucurie”

Opt turişti care au intrat cu ATV-uri în zona interzise, precum fond cinegetic şi de vânătoare sau păşuni alpine, au fost amendaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de către jandarmi, iar valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 28.000 de lei, transmite News.ro.

Amenzile au fost date de către jandarmii de la Postul Montan Vama Buzăului, după ce aceştia au constatat că mai mulţi turişti au pătruns cu ATV-urile în fondul cinegetic şi de vânătoare sau pe păşunile alpine, informează, luni Jandarmeria Braşov. Cuantumul total al sancţiunilor contravenţionale se ridică la 28.000 lei.

„Revenim cu îndemnul către toţi turiştii de a alege să se bucure de natură, de peisaje şi de splendoarea locurilor cu gândul de a le proteja şi de a le îngriji. Suntem convinşi că o plimbare la pas prin pădure vă poate aduce mai multă bucurie decât o plimbare în zgomotul motoarelor, iar verdele pădurii se vede mai bine cu ochiul liber decât prin vizorul unei căşti de protecţie”, transmit turiştilor jandarmii montani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Mergeti in zona Branului. Este dezastru cu ATV-urile. Sunt zeci de firme care au aparut in pandemie si cred ca sunt mii de ATV-uri care deranjeaza toata zona. Conduc ca buimacii, cu siguranta multi sunt sub influenta alcooluli, ca doar de aceea vin la munte, nu ca sa faca drumetii mai lungi decat bazarul de la Castel, si nici nu respecta regulile de circulatie. Circulatia ATV-urilor ar trebui sa fie interzise prin lege in paduri si drumuri forestiere!

  2. ATV-ul este cea mai mizerabila forma de turism, demult interzisa in tarile civilizate. Pe langa poluare, ATV-urile distrug iremendiabil pajistile si potecile. Trebuie controale si amenda pe toate forestierele. Cand prindeti ATV sunati la 112, si poza trimisa Jandarmeriei.

  3. Padurile din zona centrala a tarii, acolo de unde este si domnul ministru al mediului, dl Maro, sunt efectiv ciopartite. Aia e distractia lor locala. In plus, am vazut poteti distruse, plantele din jurul lor si ele distruse, unde altundeva decat in rezervatia iezerului Sureanu. Oamenii fac asta constienti si cu o placere sadica si se vede asta din momentul in care te vad ca vrei sa suni la 112-iau imediat cate o mana de noroi si isi acopera numerele de inmatriculare apoi dispar. Sunt oamenii locului si in zonele acelea nu exista autoritate pentru ca daca ar fi existat-nici lemn nu se taia cu nemiluita