G4Media.ro

CSM: Activitatea de judecată în perioada 13 martie – 4 mai va…

CSM: Activitatea de judecată în perioada 13 martie – 4 mai va fi limitată la soluționarea unor cauze cu titlu excepțional / Măsuri urgente în instanțe din cauza coronavirusului pentru a elimina orice aglomerare de persoane

Secția pentru judecători a CSM solicită instanțelor din România ca activitatea de judecată în perioada 13 martie – 4 mai să se limiteze strict la soluționarea unor cauze cu titlu excepțional. Vor fi judecate doar acele cauze a căror amânare afecează drepturi și libertăți fundamentale sau pun în grav pericol ordinea publică sau singuranța cetățenilor.

Redăm mai jos un fragment din decizia secției pentru judecători a CSM

”Solicită instanțelor de judecată adoptarea unor măsuri urgente pentru a elimina orice aglomerare de persoane în incinta și în perimetrul de activitate al instanțelor, precum și limitarea la maximum posibil a deplasării tuturor participanților la activităților judiciare, sens în care desfășurarea activității în instanțele judecătorești, până la data de 4.05.2020 inclusiv, va avea în vedere următoarele repere

Activitatea de judecată în perioada 13.03.2020 – 04.05.2020 va fi limitată strict la soluționarea unor cauze cu titlu excepțional, doar în măsura în care dispozițiile de amânare ar fi de natură să aducă atingere unor drepturi și libertăți fundamentale sau să pună în grav pericol ordinea publică sau singuranța cetățenilor. În cauzele aflate pe rol în perioada menționată, se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte. La fixarea orelor se va ține seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru igienizarea și aerisirea sălilor de judecată.”

Vezi aici integral decizia CSM

Context

Decizia secției de judecători din CSM vine la o zi  după ce Uniunea Națională a Barourilor din România a solicitat, într-o adresă transmisă Consiliului Superior al Magistraturii, ca toate instanțele din România să preschimbe din oficiu toate termenele acordate în luna martie 2020  pentru toate cauzele și fixarea primului termen în aprilie, cu excepția cauzelor urgente în materie civilă și a măsurilor preventive în materie penală.

Avocații atrag atenția că, pe fondul epidemiei de coronavirus, sunt semnalate cazuri de aglomerare la accesul în instanțe, avocații fiind puși în situații umilitoare și periculoase în egală măsură.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Bravos natiune! Hai, ca intru in somaj tehnic daca se inchid instantele pana pe 5 mai.

 2. V-am mai zis sa trimiteti toti magistratii in vacanta judecatoreasca, dar eu vorbesc – eu aud!
  In iulie si august nu va mai fi nicio problema, dar ei vor fi in vacanta.

 3. DNA sa vin asa va ia, pe voi DNA !!! CEI MAI CORUPTI, sa va ia DNA ! Corona sa va ia! Hoti ordinari experti in hotie! Cu acte in regula, hoti sudisti parveniti!

 4. Pana una-alta trebuie sa fie si cineva care sa aiba un ce-profit din coronavirusu asta.
  Hai sa fie infractorii, ca tremurau nadragii pe ei de cand a cazut besedeul de la putere.
  Nu mai aveau, bietii de ei nicio aparare.

  • Nici chiar asa! Propunerile de arestare preventiva si contestatiile la mandat se vor judeca. Astea se judeca si in timpul vacantelor judecatoresti.