G4Media.ro

CSM a suspendat-o din funcție pe judecătoarea de la Brăila care a…

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

CSM a suspendat-o din funcție pe judecătoarea de la Brăila care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate. Judecătoarea își motivase decizia prin faptul că faptele inculpatului nu au generat rumoare socială

Secția pentru Judecători a Consiliului Superior a decis luni suspendarea temporară din funcție a judecătoarei Cristina Coarnă de la Brăila până la un rezultat final al cercetării disciplinare declanșate de Inspecţia Judiciară împotriva acesteia.

Este vorba despre judecătoarea care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni, motivând că aptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare și nici nu au existat ieșiri în stradă sau proteste în presă.

Admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din  oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la  finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568„, se arată în minuta ședinței CSM.

Citește și: Motivarea unei judecătoare care a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate: „Faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Daca nu-i vor gasi nimic asimilat cu coruptia vor trebui sa-i ridice suspendarea pt ca printre incalcarile de conduita pe care legea le sanctioneaza in cazul magistratilor nu este prevazuta si „prostia” ! :)) :((

  2. O sa câștige la Înaltă Curte și o sa ii dea ăștia salariile de mii de euro înapoi cu dobânda, tot nu ați înțeles ca ăștia sunt o casta, se apară între ei ca țiganii!

  3. Dar Bogdan Licu, în speța Sorinei ?

  4. Sa speram ca…definitiv!

  5. Acel violator ar trebui sa o prinda noaptea pe Cristina Coarnă intr-un colt si sa demonstreze ca nu e vinovat. Nu e nimic grav, nu e rumoare sociala.

  6. esti varza. judecatoarea aia e alta. e cu totul alta persoana.

    si nu a deranjat, a fost complet batuta in cap. sa o violeze unu pe fi-ta sau pe nevasta-ta si dupa aia sa ne zici ca e ok sa scape. ar trebui sa iti fie rusine ca ai postat asa aberatii.