G4Media.ro

Cseke Attila: Nu trebuie să ne fie frică de descentralizare, în cel…

Cseke Attila: Nu trebuie să ne fie frică de descentralizare, în cel mai avansat stadiu fiind în prezent, din acest punct de vedere, domeniul sportului

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a afirmat sâmbătă, la Oradea, că nu trebuie să ne fie frică de descentralizare, în cel mai avansat stadiu fiind în prezent, din acest punct de vedere, domeniul sportului.

„Pe descentralizare, avem discuţii şi un punct de vedere mai avansat pe trei domenii. Cel mai avansat domeniu pe descentralizare este domeniul sportului, unde există un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Sportului. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Novak pe această temă, cu privire la descentralizarea unor activităţi, respectiv baze şi cluburi sportive, către autorităţile locale. Deci aici suntem în faza în care lucrăm la un proiect de act normativ, care va trebui aprobat de guvern şi intră în dezbatere parlamentară,” a ministrul într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că a avut discuţii aplicate cu Ministerul Educaţiei, legate de posibilitatea de transfer al unor cluburi şcolare pentru copii, palate ale copiilor, care ar funcţiona mult mai eficient la nivelul autorităţilor locale.

A existat o dezbatere şi la Ministerul Transporturilor privind spitalele CFR, conturându-se ideea de a le transfera, după evaluarea lor, către mai mulţi actori. Ministerul Apărării Naţionale este interesat de preluarea unui spital în Bucureşti, celelalte spitale urmând să fie transferate către autorităţi locale şi eventual către universităţile de medicină.

„Cred că nu exagerez dacă spun că tot ce a fost în anii 1950-1960 nu mai corespunde azi, în anii 2020. Nici feroviar, nici ca acoperire medicală a acestui segment.(…) Noi, din punct de vedere al ministerului specializat pe descentralizare, vom acorda tot sprijinul, pentru că descentralizarea este soluţia care eficientizează multiple domenii, inclusiv al spitalelor CFR, dar sunt şi alte domenii care trebuie şi merită să fie descentralizate. Nu trebuie să ne fie frică de descentralizare. Aceasta este discuţia noastră continuă. Nu fuge nimeni nici cu clădirea, nici cu atribuţiile, care sunt astfel exercitate mai bine la nivel local, dintr-un simplu motiv: presiunea publică”, a subliniat ministrul.

El a amintit, în context, iniţiativa sa de descentralizare a spitalelor, ca ministru al Sănătăţii, care a dus la efecte pozitive în majoritatea cazurilor, Oradea fiind un exemplu în acest sens.

„Eu cred, sincer, chiar dacă se poate spune că sunt subiectiv, că descentralizarea spitalelor a adus efecte pozitive în majoritatea cazurilor şi a schimbat complet în multe privinţe infrastructura sanitară, lucru ce era mult mai greu de făcut de la nivel central. Cu tot respectul pentru Ministerul Sănătăţii pe care l-am condus de două ori, nu există capacitate instituţională pentru aşa ceva la nivel central, capacitate care nu poate fi decât la nivel local”, a concluzionat Cseke Attila, conform Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Dar sa va descentralizati si de Budapeata, nu doar de Bucuresti

  • 😂😂 Nem tudom .. 😂😂

  • E vorba de hochei.

  • Jucatorii din echipa Romaniei, cand au auzit ca se canta un imn al unei entitati, care nu exista astazi, ar fi trebuit sa plece de pe teren, chiar daca erau secui, stiind ca acest imn este o ofensa adusa Romaniei.
   Sa ne imaginam ca in echipa Ungariei (sau in echipa Romaniei) ar fi fost si cativa jucatori din minoritatea turca.
   Ce s-ar fi intamplat daca, dupa terminarea meciului si intonarea imnului echipei invingatoare, minoritarii turci din echipa Ungariei (sau din echipa Romaniei) ar fi cantat Imnul Pasalacului de la Buda ?

  • Ciucă, mergem pana la budapesta sa o descentralizam?

 2. Să fie baronii locali și mai puternici. Dar așa e în țara proștilor care votează 50% PSDNL.

 3. Guvernul mafiot PSD-PNL-UDMR reincepe praduiala bazelor sportive, perfecte pentru viitoarele tunuri imobiliare, Chirica de la Iasi sau Boc de la Cluj abia asteapta.
  Dupa care vin „specialisti” ca Rafila si se plang de faptul ca nu mai fac copiii sport, ca a crescut gradul de obezitate etc.

 4. Politicienilor nu ar trebuia a le fie frica sa scape de sclavii sclavilor de la fidesz, aia fiind la rândul lor sclavii rușilor, de la guvernare …
  O mizerie de partid cu mizerii de oameni

 5. Se și vede deja că sportul e domeniul cel mai avansat cu descentralizarea de care nu trebuie să ne temem: la competiții internaționale, se cântă imnul secuiesc.

 6. As fi cel mai bucuros sa se decentralizeze pe regiuni toată tara. Atunci As vrea sa vad

  • De-abia aștept Regiunea Autonomă Maghiară!

 7. Orban e ca Putin iar ungurii sunt ca rusii, de aici si putinismul lor silos. Viseaza doar sa invadeze pe altii aberand niste halucinatii, de asta, ca si rusii, ungurii sunt urati de toti vecinii. Trebuie sa fii prost sa ai incredere in Orban si unguri. E ca si cum ai avea incredere in Putin si rusi. Deci atentie mare, se poate face descentralizare daca esti destept si pui niste blocaje pt minoritatile cu porniri teroriste, cum sunt ungurii, rusii. Ungaria ca si Rusia, ne e stat DUSMAN.

 8. Da, ma Cseke, asa-i de descentralizat sportul ca in loc de imnul Romaniei se canta imnul tinutului secuiesc.

 9. De acord, dar nu asa cum o intelege UDMR.

 10. Când plătești împreună cu Boc pentru bebelușii de la maternitatea Giulești că ați blocat posturile să fie ocupate de medici și asistente? Ce mai cauți în guvern? Când plătiți pentru ursul carpatin împușcat și pentru furturi ale pădurilor noastre?

 11. De-abia aștept Regiunea Autonomă Maghiară!

 12. De ce nu-mi publicați comentariul?! Nu era injurios, nu bătea campii! Era la subiect!

 13. Igen ,igen, discuta ministrii b0zg0ri, intre ei, despre descentralizare, cum sa nu se inteleaga?…
  Buei politicienii lu’ peste, din PSD si PNL (inclusiv intaiul golfer al tarii), ce cauta iudemere la guvernare?!

 14. D-nul premier (de profesie gheneral) nu stie nimic, nu a primit inca respunsul in plic, iar ca un bun slugarnic nu iese din front. Asa ca udemeristii joaca dupa muzica lor nestingheriti!