G4Media.ro

Criză de apartamente de închiriat la Târgu Mureş, după ce s-au înăsprit…

Sursa foto: Primăria Târgu Mureș / Facebook

Criză de apartamente de închiriat la Târgu Mureş, după ce s-au înăsprit condițiile de creditare / ”Media este de 400 de euro, la apartamentele cu două camere”

Deşi preţurile au crescut faţă de anul trecut oamenii aleg să stea în chirie în principal din cauza faptului că s-au înăsprit condiţiile de creditare pentru achiziţionarea unui apartament, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Chiriile la Târgu Mureş încep de la o medie de 300 de euro pentru o garsioneră şi 400 de euro pentru un apartament cu două camere, explică reprezentantul unei agenţii imobiliare, Cosmin Blaga: „În Târgu Mureş, chiriile au crescut anul acesta faţă de anul trecut, dacă vorbim de garsoniere sau apartamente cu o cameră, preţul chiriilor este de la 250 de euro în sus. Cele mai multe se găsesc la preţul aproximativ de 300 de euro/lună. Media este de 400 de euro, la apartamentele cu două camere”.

Costurile sunt asemănătoare cu cele din Braşov, şi mai mici decât la Cluj-Napoca, dar cererea este mai mare decât oferta, la Târgu Mureş.

Zonele cele mai căutate sunt cartierele din apropierea UMFST şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Cosmin Blaga, reprezentant Prest Imobiliare: „Aceeaşi situaţie o avem la Braşov, Braşovul seamănă foarte mult la preţuri din piaţa imobiliară cu Târgu Mureşul, în schimb, Clujul este la preţuri mai mari. Oraşul Târgu Mureş nu este atât de mare, şi evident că este o cerere foarte mare, iar oferta este mai mică. Aş putea să spun că este chiar o criză de apartamente de închiriat la Târgu Mureş la ora actuală”.

În ceea ce privește chiriile solicitate în Brașov, în medie, pentru garsoniere, preţul este de 300 euro/lună, pentru un apartament cu două camere, 450 de euro, iar pentru trei camere se cere 600 de euro pe lună.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...