G4Media.ro

Criză acută de medici la Spitalul de Copii Braşov / În trei…

Photo 8900896 © Petesaloutos | Dreamstime.com

Criză acută de medici la Spitalul de Copii Braşov / În trei secții e un singur medic / La stomatologie nu e niciun doctor, iar secția de Nefrologie s-a închis după ce ultimul s-a pensionat

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Braşov se confruntă cu o nevoie acută de personal medical, anunță Brașov.net. Asta deși este o unitate sanitară de interes regional, mai ales că aici funcționează cel de-al doilea centru de arşi din ţară care deservește întreaga zonă a Transilvaniei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, chirurgul plastician Marcel Albean, sunt specialități în care nu se poate asigura linie de gardă din cauză că există un singur medic.

„Sunt specialități cum este ORL-ul, unde a rămas un singur medic, pentru că majoritatea lucrează în privat, iar unii s-au pensionat. La Oftalmologie avem un singur medic, la Plastică eu sunt singur pe specialitate, deci sunt multe specialități unde ar fi nevoie de al doilea medic”, spune medicul.

De asemenea, din cauză că nu a mai avut medici, spitalul a fost nevoit să renunțe la unele secții, precum cea de Nefrologie.

„Am avut colegi tineri care au vrut să facă specialitatea asta. Efectiv, nu s-a găsit formula de școlarizare, de rezidențiat, să facă a doua specialitate Nefrologia. Medicul s-a pensionat, am fost nevoit să renunțăm la secție. Sigur, acoperim partea de renal cu o secție de Pediatrie, dar și aia e foarte aglomerată, unde e și Oncologia și Hematologia. Deci ar fi normal să avem într-un spital clinic universitar, un centru cum e acesta, regional, să avem Nefrologie”, spune dr. Marcel Albean.

Nu s-a găsit încă o soluție în ceea ce privește stomatologia.

„Avem cabinet de stomatologie pregătit în policlinică și de mulți ani n-am reușit să angajăm un medic. S-au dat mai multe concursuri, dar până acum se pare că nimeni nu a luat sau nu a vrut să ia și postul nu este ocupat. Sigur că acoperim o bună parte din această specialitate cu ajutorul doctorului Marius Dediu, care vine o dată pe lună”, a adăugat dr. Marcel Albean.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Suntem pe drumul cel bun!