G4Media.ro

Cristian Seidler (USR), despre motivarea CCR pe desfiinţarea pensiilor speciale: ”Curtea spune…

Foto: Cristian Siedler / Facebook

Cristian Seidler (USR), despre motivarea CCR pe desfiinţarea pensiilor speciale: ”Curtea spune o minciună în decizia sa. Toată ideea că s-a discutat pe repede înainte e falsă, şi foloseşte un fals”

Deputatul Cristian Seidler (USR) a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre motivarea CCR privind desfiinţarea pensiilor parlamentarilor, declarată neconstituţională, că în această explicaţie a deciziei Curtea spune o minciună, iar toată ideea că s-a discutat pe repede înainte e falsă, şi foloseşte un fals. El arată că judecătorii CCR spun că proiectul de lege a fost depus în data de 16 februarie 2021, deşi documentul oficial arată, cu semnătura Camerei Deputaţilor, că data depunerii a fost 9 februarie.

Deputatul USR a arătat că, în motivarea deciziei, Curtea Constituţională spune că ”propunerea legislativă că a fost depusă în data de 16 februarie 2021, dar documentul cu proiectul depus are data de 9 februarie 2021, existând şi pe site-ul Camerei Deputaţilor.

”Curtea spune o minciună în decizia sa. Toată ideea că s-a discutat pe repede înainte e falsă, şi foloseşte un fals”, a arătat Seidler.

Deputatul USR a precizat că nu a existat, într-adevăr, o dezbatere pe acest proiect, dar la fel nu sunt dezbătute alte proiecte care ajung legi. ”Sunt proiecte şi la Cameră şi la Senat, când comisia dă raport în aceeaşi zi în care se votează şi nu au fost respinse sau declarate neconstituţionale”, a afirmat deputatul.

El a vorbit şi de motivarea CCR privind un posibil abuz al puterii, faptul că Opoziţia nu are şansa să îşi spună părerea, arătând că legea de desfiinţare a pensiilor parlamentarilor a fost depusă de ei, de Opoziţie şi votată de toate partidele, mai puţin UDMr care s-a abţinut.

”Pe cine de cine apără? Apără interesele foştilor parlamentari, având trei reprezentanţi în cadrul CCR, domnul Dorneanu, Enache, fost şi noul preşedinte al CCR, ambii personal beneficiari ai pensiilor foştilor parlamentari. Pe aceştia îi apără de poporul care nu ar dori să le plătească pensiile speciale”, a mai comentat Seidler.

CCR a publicat vineri motivarea deciziei din 5 mai prin care a stabilit că este neconstituţională Legea de eliminare a pensiilor speciale – Legea 7/2021 pentru modificarea Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

sursa: News.ro, Foto: Cristian Siedler / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Ala crezi ca se ducea degeaba la Moscova?
  Aceeași retorica cu minciuni sfruntate c și cu o indiferență bolnava fata de impactul la popor!

 2. Nu pot fi ipocrit, usr au și oameni valoroși cu ar fi acest tânăr. Felicitări.

  • Asta chiar e valoros, numa buzilai la pluserul asta, au avut o mare valoare…guseth propusa ministru la justitie, iti amintesti de episodul 2016

  • Cel mai valoros a fost ariel-coada de purcel. Cu greu vor mai găsi unul ca el. Păcat ca a plecat.

 3. PSD si PNL stiau ca CCR va bloca legea, de aia au si votat-o inainte sa plece Dorneanu

  USR a cazut in capcana securitatii ca de obicei. Slabi la strategie, praf

  • mihai cel bun la strategie…
   Daca USR nu vota legea, a doua zi toate televiziunile „de stiri” si toti postacii zbierau ca USR apara privilegiile „specialilor”

 4. Vedeți postacii adevărați! Știu ca nu pot critica ce spune Seidker dar, ticăloși, strecoară o îndoială cu strategie, securitate!

 5. CCR e o adunătura de oameni dubioși, care nu mai are nicio credibilitate.

  • CCR a avut foarte rar decizii lucide ,normale și în interesul Statului și poporului(cetățenilor).Nici un argument concret,verificabil și mai ales ei nu pot fi chemați la dezbateri publice televizate ,sa se justifice,sa li se pună în fata contraargumente (de către alți juriști).Stam ca prostii și comentam de pe margine și ei asi vad de mizeriile lor …Ei ca și Avocatul poporului fac parte dintr-un grup infracțional,e clar demult.Si nu pt că nu ne convine noua o decizie sau alta (că poate ar avea dreptate daca așa indica cadrul legal,prost dar în vigoare)ci pt că motivările lor sunt infantile,puerile și de cele mai multe ori falsuri grosolane,ca acum.Este imposibil ca într-o democrație sa înlocuiești dictatura unuia cu a câtorva semidocți sau chiar semianalfabeti !Fara nici un control inter instituțional….Interpretările lor par efectiv după interesele câtorva grupuri și nu în litera și spiritul legii,deci e clar GRUP INFRACTIONAL !

 6. Poporul nu dorește sa plătească pensii speciale. Îl asculta cineva?

 7. CCR minte ? De ce va minunati ? Dorneanu a facut din CCR o gaura de WC. CCR = WC Un prostanac s-a trezit sef peste Curtea Constitutionala. A facut un mare rahat.

 8. Stati liniștiți, dragi cititori, că ipocrizia este lege în politică de la o extremă până la cealaltă!

  • Greu, greu!
   Vorbește, dracului, frumos!
   Și las-o mai moale și cu progreseii tăi, că am văzut ce sunt în stare! În afară de idei de idioți nu au nimic!

  • Votați ce vreți!
   Ce crezi că iese în urma votului unor idioți?!

 9. De la pseudo-argumente la fals nu-i decat un pas.Sa vedem dupa falsul asta ce minunatii penale mai urmeaza.Oare toti magistratii,care sunt in masura sa-i întrebe pe acesti judecatori despre abuzurile pe care le fac si despre conflictele de interese in care se afla,au spiritul sau simtul dreptatii atrofiat? Sau…… .

 10. Cum sa nu blocheze CCR o lege care ar putea fi inceputul sfarsitului privilegiilor nesimtite de care profita si CCR?
  Legea propusa de USR nu ataca doar pensiile nesimtite ale parlamentarilor, ataca ideea de pensie nesimtita, o aberatie pe care Romania o inghite fiindca este la discretia celei mai nerusinate coalitii intre puterile statului.
  USR, asa lipsit de experienta politica, este singura lumina in acest intuneric care a coplesit Romania.

 11. Noi ăştia cu percepţia fină după o observare observaţională intensivă am observat câteva erori de logică de bază care sunt mai evidente decât evidente aşa că vom face o listă ca să vă corectaţi aceste erori (toate partidele sunt incluse că nu am vrut să facem discriminare de GEN).
  —————————
  – Feriţi-vă de politicianul pe care l-aţi votat dar deodată nu mai are încredere în discernământul vostru după ce i-aţi dat votul şi funcţia de care se bucura în acele momente şi migrează la alt partid sau mai rău îşi face alt partid crezând că partidul e de vină şi nu el, ascultaţi la noi ca ăştia nu o să îşi găsească niciodată locul ca se cred tot timpul persecutaţi şi o iau la fugă imediat cum ceva nu îi filează bine, sunt genul care în mariaj le plac doar la bine că la rău îi miroase nasul.
  – Feriţi-vă de politicianul care îi este frică să aibă o confruntare directă cu oponentul său politic că sigur ascunde ceva cum ar fi: inteligenţă nativă superioară, concordanţă perfectă în logica lor şi ideile care le susţine, curaj neînfricat cu rupere de cămăşi, competenţă superioară cunoscută doar de ei, rezistenţă la presiune şi persuasiunea miştocarilor pe care îi confruntă, convingere de sine şi de propriile idei pe care deja le cunosc şi cărora chiar le-au dat ceva atenţie de a le pune în aplicare de nu e nevoie să le citească de pe fiţuici că vin natural din cap că ştiu despre ce vorbesc (să sperăm că sesizaţi ironia 😀).
  – Feriţi-vă de politicianul care crede că are de ales şi e de sine stătător în capacităţile lor de alegere când nici la şeful lui nu are dreptul la o alternativă de al alege când fac alegeri cu atâţia de mulţi candidaţi încât numai unul se prezintă, ăştia sun genul de slugă înfiptă atâta de adânc în dosul şefului încât îi poartă peste tot cu ei că nu mai pot scăpa de ei nici şeful (aţi văzut cum mulţi umbla cu capul băgat în aia a şefului că struţul, boală grea la societatea noastră moştenită din epoca struţilor de aur 😀).
  – Feriţi-vă de ăia care spun că nu renunţă la şeful lor în nici o circumstanţă dar renunţă la şef dacă cere cine trebuie, exemplu cel mai bun a fost cu Cîţu că USR a pus doar o singură condiţie ca să rămână la guvernare sau nu şi au cerut „să plece Cîţu” şi ei nu au vrut, dar când PSD a venit şi a spus că nu intră la guvernare „decât dacă pleacă Cîţu” ei au acceptat, deci în concluzie chiar PSD le-au dat dreptate celor de la USR că nu aveai ce să mai cauţi la guvernare cu Cîţu că nici PSD nu ar fi intrat cu ei la guvernare (le-am rupt postacilor logica de propagandă urbană pe care au construit-o pe tema asta că pe asta nu au cum să o demonteze 😀).
  – Feriţi-vă de politicianul care pleacă de la partidele lor supăraţi de nimeni nu au observat supărările pe care numai ei le văd subit dar care fug imediat în media securicilor în prim time în care nu sunt primiţi oricine, aţi văzut pe Digi24 să primească pe alţii decât al lor (iarăşi i-am băgat în bolă pe postaci că nici pe asta nu o pot demonta 😀).
  – Feriţi-vă de politicianul fugit dintr-un partid care îşi face alt partid dar susţine ideile celor care mai ieri îi criticau că e mai clar decât clar că e vorba de o problemă de sistem acolo (ştiţi melodia balamale pe sistem? 😀).
  – Feriţi-vă de politicianul care e băgat la înaintare la fiecare alegeri mai numiţi de ei ca locomotive politice sau carismatici dacă nu e creat după chipul şi asemănarea celor din spatele lor care îl susţin pe funcţia pe care l-au împins, că ăştia au obiceiul să caute băieţi care cred în ce fac şi sunt convinşi de asta că ştiu că sunteţi sensibili la emoţii şi identificaţi imediat fariseii, iar odată ce vă conving şi vă iau voturile ştiţi ce se întâmplă că de 32 de ani se întâmplă şi niciodată nu se întâmplă ce vă convinge locomotivele astea carismatice care ajung atuncea când se prind că au fost doar folosiţi să îi convingă ăia din spatele lor de convingerile lor astfel dacă nu acceptă aţi văzut cât de repede îi zboară (săracul Orban, Meduze şi alte Dăncile că pe Grindeanu l-au recuperat şi el e cel mai bun exemplu de cum ajung alţii mai convingători decât cei care vă conving pe voi de ajungeţi să viti conduşi de convingătorii convingătorilor, aţi priceput? 😀).
  —————————
  Dacă mai continuăm aşa vom demonta aproape toată clasa politică numai din logică(nu confundaţi cu „vorbe” că aia e metoda propagandiştilor amatori) că la domeniul ăsta cu logica staţi cel mai prost de nici nu e de mirare că nu iese nimica din atâta bâţâială propagandistă postacă şi tembelizată că vă bate logica de ne bagă în umor. 😏

 12. CCR este o Gașca de mincinoși,profitori,plagiatori,securiști și obedienții politic,ei apăra interesele mafiei nu ale romanilor.

 13. pleaca bai Seideler acasa si lasa-ne, asa trebuie sa conduci un popor de primitivi analfabeti cum o face USL, foarte bine fac

 14. Cum sa-si tae singuri pensiile speciale . Nu am sa inteleg nici o data de ce oameni simpli sunt oameni cu simtul dreptati si cei care se cred educati sunt de neobrazare crasa . Oare este mostenire de familie ? Asa s-ai fi invatat mamele lor ? Sa inteleg ca asta este educatia pe care o primesc in cercurile in cre se invirt .In viata mea am intilnit oameni asazisi educati ,mai nesimtiti decit cel mai necioplit taran printre ei se numara , medici , judecatori si politicieni de la care te astepti sa primesti educatie prin pildele lor .

 15. Totul este circ pentru fraieri ( popor adică!) Politicienii mituiesc justiția prin venituri imense, justiția are grija să facă circ dar să și lungească procesele dincolo de limita de prescripție, legile sunt făcute de ochii lumii,dar deja contestabile din proiect așa că toată lumea este mulțumită! CCR își asumă voluntar oprobiul public dar înțelegem dacă îl cităm pe Dorneanu cu ale lui dureri!

 16. Nu-mi place Seidler, dar în această problema, are dreptate : CCR este o adunătură de profitori hoți, slugi ale politicienilor veroși.

 17. Cred că toate legile cu durata de o zi să fie neconstituționale , nu vom scăpate de acești politruci fiindcă se susțin unii pe alții ✌️✌️✌️

 18. România este țara care în care dezastrul e premiat cu pensii speciale. Politicienii noștri încasează bani și atunci când ar trebui, de fapt, să înfunde pușcăria.

 19. Cineva trebuie sa reclame asta la CEDO, comisia europeana, oriunde se poate

 20. caracatita usl se-ntinde la toate nivelurile … votati bre somnambulilor pesede, penele si aur in continuare

 21. PUȚIN E DE VINA😀😀😀😀😀. HUOOOOOOOOOOOOOOO

 22. Atunci când plătiți 9 lei motorina (în curând 10 lei) să ştiți că fix in pensii speciale ajung acei aprox 5 lei pe care ii ia statul pentru fiecare litru. Votați cu încredere pnl şi psd până in 2044…

 23. La actuale scumpiri ar trebui sa propunem triplarea pensiilor speciale, oricum și putin de ne invadează nu scăpăm de ei. Oare au și după moartea lor odraslele și nepoțeii măcar vreo 90% ?

  • Nu zi de doua ori.Oricum si-au facut calculele.Nici o lege nu-i pedepseste si daca ar fi din intamplare,ar declara-o neconstitutionala.