G4Media.ro

Cristian Preda cere ministerului justiției să oprească procedura de extrădare a jurnalistului…

Cristian Preda cere ministerului justiției să oprească procedura de extrădare a jurnalistului turc: Dacă guvernul Dăncilă face așa ceva, se descalifică de tot în UE

Europarlamentarul Cristian Preda cere ministerului justiției să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe numele căruia procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mișcării Gulen. Zaman România a anunțat miercuri dimineața că ziaristul Kamil Demirkaya a fost ridicat în această dimineață de acasă, ”în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan”

Redăm mai jos integral postarea lui Cristian Preda pe Facebook:

”Cer Ministerului Justiției să oprească procedura de extrădare a ziaristului turc Kamil Demirkaye, pe care Erdogan îl vrea acasă în închisoare fiindcă îl acuză că e parte a rețelei lui Gulen. De fapt, Demirkaye conduce redacția bucureșteană a ziarului Zaman, care critică regimul Erdogan. Nimic mai onest. Autoritățile române sunt ținute de angajamentele internaționale pe care și le-au luat să nu extrădeze cetățeni către țări unde drepturile omului sunt în pericol. Or. Turcia e acum o asemenea țară. Dacă guvernul Dăncilă face așa ceva, se descalifică de tot în UE. Nu există stat-membru care să fi răspuns solicitărilor sultanului de la Istanbul.”

Potrivit Zaman România, Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru Zaman România, având un permis de ședere temporară. În luna noiembrie 2018 și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare.

”La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mișcării Gulen. Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineață ziaristul a fost ridicat de acasă și dus la sediul IGPR. În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General”, se arată în comunicatul publicației.

Ziaristul turc locuiește în București împreună cu soția și fiul său în vârstă de 10 ani.

Ziarul Zaman România anunță că este alături de familia ziaristului și cere autorităților române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariștilor și a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan.

”Kamil Demirkaya și-a făcut doar datoria de ziarist , scriind despre abuzurile puterii de la Ankar”, se mai arată într-un comunicat.

Zaman România publică materiale pro-Gulen și anti-Erdogan.

 

 

 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ce i-or fi facut turcii lui Preda?

 2. Fiind în Parlamentul European putea să-i ceară , prin intermediul oficialilor europeni, lui Dăncilă să dea asigurări că nu va adopta OG în privința amnistiei

 3. Circula o anecdotă cu Ion și Istvan, vecini și prieteni la cataramă de altfel:” Ion: apoi măi Istvane sunt tare supărat pe tine. Istvan: dar de ce măi Ioane ? Ion: păi voi l-ați omorât pe Mihai Viteazu, mă ! Istvan: apoi măi Ioane asta a fost acum 400 de ani mă. Ion: da, dar eu acum am aflat.”.

 4. Este absolut corect ceea ce cere Preda! Nu avem voie, ca stat european, pretins european si cilivizat, sa extradam jurnalisti, sau nu numai, intr o tara ca Turcia lui Erdogan,stim cu totii ca libertatile omului in acea tara sunt calcate in picioare!

  • Nope. Este chiar gresit. Preda s-a trezit vorbind din dorinta de a iesi in fata. Ca paduchele-n frunce.
   Pe fond: pana una-alta, to’ar’sa ue recunoaste regimul primitivo-islamic de la turcaleti. Ba chiar trateaza cu erdoganimea-sa anumite chestiuni… sensibilicuase. Deci ar fi dubla-masura.
   Pe forma: gubernu’ vasilica-docila nu se poate descalifica deoarece este necalificat. Chiar conform standardelor autohtone.

  • Ronald, ai o logica incomparabila. Daca UE incearca diplomatie cu Turcia, inseamna ca e ceva conspiratie si deci Romania poate „negocia” nimic cu Turcia, dandu-i ce cere, dar paote pastram si noi loc de „buna ziua”?

   Ai scos-o din preputurile gandirii p-asta amice…

  • to’ar’sa ue a facut mult mai multe cu „republika” izlamika turkistan, mai pre-ntelesu’ teu: mult peste „incercarile”-diplomatice, cum le-ai numit.
   Special pt nativ-low-level in care ai dus „comentariul” dar si cu speranta ca poti intelege, iti „desenez ” o paralela: nici „regimul” drac-nea nu se califica pt aprecierile ue/internationale si – potrivit „logicii tale”, sarbii d-aia au refuzat sa onoreze o cerere de extradare.

 5. vasalica si tudorel isi arata muschii, oferindu-i lui demirkaye soarta lui khashoggi

 6. Europa ca europa, dar sa te faci de ocara la sultan? Pai nu e asta modelu lu livache?
  S-ar rascoli in mormant suliman magnificu’!

 7. Daca e ordin n-are scapare !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.