G4Media.ro

Cristian Ghinea, atac la CSM și șeful DNA, după ce Consiliul Superior…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cristian Ghinea, atac la CSM și șeful DNA, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a ieșit în apărarea reputației profesionale a procurorului șef Voineag / Ghinea dă în judecată DNA

UPDATE: Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, a depus joi, la Tribunalul București, o plângere împotriva refuzului DNA de a pune la dispoziție informații de interes public în cazul anchetei privind achizițiile făcute de SRI în timpul pandemiei, se arată într-un comunicat al USR.

La scurt timp după ce a fost instalat în fruntea DNA, Marius Voineag l-a dat afară pe Liviu Lascu, șeful parchetelor militare din DNA. Acesta tocmai ancheta o serie de achiziții de milioane de lei făcute de SRI, de pe vremea pandemiei, pentru care existau indicii rezonabile de fraudă, se mai arată în comunicat.

„Am solicitat DNA, pe Legea 544 privind accesul la informații de interes public, să ne dea informații din rechizitoriul din cazul fraudei de la SRI. Este dreptul nostru, ca cetățeni, să aflăm adevărul despre ancheta de corupție de la SRI. Am fost nevoiți să mergem în instanță după ce însuși Voineag a declarat, într-un interviu pentru G4Media, că nu are nimic de ascuns și că va da aceste informații fără să le mai solicite presa. Însă Voineag s-a închis în birou și a băgat rechizitoriul în seif. I-am făcut solicitare pe Legea 544 să ne dea informațiile, DNA a refuzat să ni le dea. Le-am cerut să ne spună câte persoane au fost vizate de această anchetă, câte persoane au avut calitatea de suspect, care sunt gradele militare ale persoanelor care au avut calitatea de suspect, care sunt funcțiile deținute de către persoanele care au avut calitatea de suspect, ce atribuții îndeplineau fiecare dintre persoanele care au avut calitatea de suspect și câte alte persoane au mai fost menționate în acest dosar ca având posibile legături cu faptele cercetate și care nu au avut vreo calitate până la data clasării și, de asemenea, care sunt gradele militare, precum și funcțiile deținute. Cineva minte, fie procurorul-șef DNA, Marius Voineag, fie Liviu Lascu, fostul șef al parchetelor militare din DNA”, a declarat Cristian Ghinea, citat în comunicat.

Publicitate electorală

Într-un interviu pentru presă, procurorul-șef al DNA a încercat să minimizeze importanța anchetei care viza posibile acte de corupție la Serviciul Român de Informații, dar procurorul Liviu Lascu a reacționat și a declarat că ancheta sa viza, în calitate de suspecți, „șase angajați ai SRI, dintre care doi ofițeri superiori, șefi ai unor compartimente și servicii”.

Știrea inițială: Fostul ministru USR Cristian Ghinea a lansat, joi, un atac la adresa CSM și a șefului DNA, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a ieșit în apărarea reputației profesionale a procurorului șef Marius Voineag.

„Justiția fără dreptate e frecție la pensie specială! Acum aproape 20 de ani scriam rapoarte şi articole despre justiția independentă şi responsabilă. Un CSM autonom era vital. Am reuşit, noi România, grație condițiilor puse de UE. Dar nici o regulă, nici o instituție nu rezistă golirii de sens. Aşa cum DNA e făcut praf de borfaşul cu ceas de 17.000 de lei şi afaceri imobiliare, Voineag, CSM a fost capturat penibil. Magistrații au votat acolo simbriaşi PSDNLSRI. Că na, doar pensia specială contează”, a scris Cristian Ghinea pe pagina sa de Facebook.

„Pavăza justiției nu are o problemă cu Marcel, istericul care cere condamnări pentru miliarde închipuite. Nu, pavăza se milogeşte la Marcel pentru bugete şi pensii speciale.

CSM e isterizat şi ocupat că o primăriță de opoziție nenoroceşte justiția. Pe gură. CSM a ajuns o formā moartă. Trebuie să o luăm de la capăt. Independent pe hârtie mai ceva ca sovietul suprem în Constituția lui Stalin, dependent de SRI în mod real, responsabil deloc. O ruşine.

La 20 de ani de la aderare şi 10 ani de Iohannis, justiția a ajuns o ruşine. Dacă vrem să nenorocim NATO, să-l promovăm pe plăvan acolo, zic”, mai afirmă Ghinea.

CSM apără reputația profesională a șefului DNA, Marius Voineag, și a independenței procurorilor din această structură, după declarații ale liderului USR, Cătălin Drulă, și ale fostului ministru Cristian Ghinea din ultimele luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. are perfecta dreptate,poate fi completat cu articolul lui Valentin N. de pe hot news ,e o mizerie generalizata

  2. Ăsta da bărbat curajos și cu vorbele adevărate la el. Păcat că nu are lângă el mai mulți camarazi. E singur. Cine să i se alăture: Ciucă, Bode, Romașcanu, Zetea, Ciolacu? Ăstia-s doar hahalere.
    Nu va reuși de unul singur. Și e păcat. Ne vom prăbuși. Curând.
    Și asta pentru că sistemul e alcătuit după calapodul stalinist de dinainte de 1989.