G4Media.ro

Cristian Bușoi: Transformarea cursei pentru vaccinare într-o competiție între statele membre pentru…

Cristian Bușoi: Transformarea cursei pentru vaccinare într-o competiție între statele membre pentru câștigarea inimilor populiștilor de acasă, o imensă greșeală politică

Europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, grupul PPE) a declarat, miercuri, că Uniunea Europeană face „tot ce poate” pentru a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, fără această abordarea integrată a UE, „statele s-ar fi sfâșiat între ele” și că transformarea cursei pentru vaccinare într-o competiție între statele membre, „ca să dăm bine la populiștii de acasă”, este o „imensă” greșeală politică.

„Transformarea cursei pentru vaccinare la nivel european într-o competiție cu ecou politic intern pentru câștigarea inimilor populiștilor de acasă, nu va aduce nimic bun și este o inepție politică care nu duce nicăieri. Sunt state care au rate de vaccinare bune și sunt state, ca Bulgaria sau Letonia, care, în acest moment, au o nevoie mai mare de vaccinuri. Asta trebuie să înțelegem cu toții, deopotrivă politicieni și cetățeni europeni”, a declarat Bușoi, care este și responsabil al Parlamentului European în relația cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), potrivit unui comunicat de presă,

Cristian Bușoi susține că toată Europa se confruntă cu o „combinație nefastă” de creștere a cazurilor de infectare și de o campanie de vaccinare mai lentă, din lipsă de vaccinuri. .

„Dar aceasta situație se va schimba foarte curând. Începând cu 15 aprilie vom avea la dispoziție mult mai multe vaccinuri, ca urmare directă a implicării Comisiei Europene și a Parlamentului European”, afirmă europarlamentarul PNL.

În opinia sa, românii protestează pentru că „există nemulțumire și oboseală acumulată”, dar susține că tabloul trebuie privit în ansamblu, „ca să înțelegem că nu stăm noi cel mai rău”.

„UE face tot ce poate pentru a asigura aprovizionarea cu vaccin și, fără abordarea integrată a UE, statele s-ar fi sfâșiat între ele, pentru mai puțin decât a obținut UE ca întreg. Cine a urmărit desfășurarea aprovizionării cu vaccin la nivel global știe că nu este o exprimare prea dură”, explică Bușoi, potrivit comunicatului de presă semnat în calitate de președintele al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European.

Cristian Bușoi amintește că Uniunea Europeană a exportat 77 de milioane de doze în 33 de țări, în contrast cu Marea Britanie și SUA, care au rate foarte bune de vaccinare, dar care nu permit exporturile de vaccin.

În ceea ce privește exportul de vaccinuri produse de AstraZeneca, Cristian Bușoi susține că UE a exprimat „poziții clare” că AstraZeneca nu are o obligație contractuală de livrare prioritară către Marea Britanie și că trebuie aprovizionată Uniunea Europeană, „pe angajamentele asumate”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Perciunatul Busoi, (individul care a aranjat sa intre in proprietatea sa Sinagoga abandonata din Turnu Severin) pare a zice ca perciunatul Charles Michelle (Presedintele Consiliului European) impreuna cu neamul lui: Directorul Pfiser Albert Bourla au oprit europenii sa se ,,sfasie intre ei” pentru vaccinuri.
    Ia mai zi Busoi !. Ce ,,se facea ieuoropenii” fara iudeii lui Bourla din Manhattan la faza asta ?. Nu-l propui pe Bourla la ,,Premiul Nobel pentru Medicina” ?. Sau pe Charles Michelle la ,,Premiul Nobel pentru Pace” ?.

    • vaccinu guvid e facut de nemti 100% (bani laborator brevete oameni) , prosti ei ca lau dat pe naspa la americani si chinezi in loc de propria lor industrie pharma germana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.