G4Media.ro

Cristian Borcea, eliberat după doar 9 luni de detenție din pedeapsa de…

Cristian Borcea, eliberat după doar 9 luni de detenție din pedeapsa de 5 ani. E dublu beneficiar al recursului compensatoriu

Cristian Borcea, încarcerat la Penitenciarul Jilava după a doua condamnare pentru corupție (Dosarul plajelor retrocedate ilegal din Mamaia), urmează să fie eliberat după o decizie definitivă a instanței. El beneficiază de prevederile legii recursului compensatoriu.

Pe 8 februarie 2019, Cristian Borcea, fost finanţator al clubului Dinamo, a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, dosar în care fostul primar Radu Mazăre a primit 9 ani închisoare. De asemenea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus confiscarea sumei de aproape 1 milion de euro de la Cristian Borcea, el având de plătit şi 957.107 euro. El a plătit sumele dispuse de instanță.

În martie 2019, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a contopit cele două pedepse primite de Cristi Borcea în Dosarul transferurilor (6 ani şi 4 luni) şi în cel privind plajele retrocedate (5 ani). Instanţa a stabilit că faptele din cele două dosare sunt concurente şi a fost adăugat un spor. Prin urmare, Borcea are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare.

În martie 2014, Cristi Borcea fusese condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. El a fost eliberat condiţionat pe 2 iulie 2018, însă s-a reîntors în penitenciar pe 8 februarie 2019, după ce a fost condamnat în dosarul retrocedărilor de terenuri.

Decizia de azi a instanței:

” În temeiul art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 1 lit. b rap. la art. 587 alin. 3 C. pr. pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Menţine dispoziţiile sentinţei penale nr. 2586 din data de 11.09.2019 pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 21740/ 4/ 2019. Dispune punerea de îndată în libertate a intimatului – condamnat BORCEA CRISTIAN, de sub puterea MEPÎ nr. 132/2019 emis de Curtea de Apel Bucure?ti, Sec?ia I Penală, în baza sentin?ei penale nr. 48/ 2019, dacă nu este re?inut sau arestat în altă cauză . În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.11.2019.”

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. abuzatii inocenti

 2. sa le dam naibii 2 zile. ca si asa se munceste degeaba. toate salariile pe care le iau procurorii, judecatorii etc sunt degeaba daca astia ies asa repede si raman si cu banii. e ca si cum nu ar exista sistem judiciar. nu mai zic ca asta in puscarie traieste ca un belfer.

 3. Super! Hai Romania, tara tuturor infractorilor liberi!

 4. „Dublu beneficiar”, lucrul dracului in justitia romaneasca!

 5. Pana la urma, chiar nu-mi explica nimeni ce a facut Presedintele in exercitiu impotriva recursului compensatoriu?! Mai sunt 3 zile pana alegeri, iar eu inca nu mi-am elucidat aceasta problema!

 6. Prostii muncesc și dacă nu plătesc o amenda au contul blocat smecherii fura milioane și stau câteva luni la hotel și asta e

 7. Sa ii uram de bine Sinistrului Tudorel Toader.

  • Si sa nu uitam grupurile de reflectie. Sa nu-i uitam pe domnii Dragnea si mai ales Tariceanu.
   Scapa toti! Dixit Vozganian.

 8. Mai votati infractorii de la ciuma rosie psd

 9. in alte tari se cumuleaza pedepsele ca sa se faca dreptate. la noi lupii se ajuta intre ei, asta e mafie, si normal ar fi ca institutii curate ale statului sa ii puna cu botul pe labe, la noi toti sint in cirdasie. la multi ani romania, numai niste straini cu mentalitate de fier ne pot conduce. un popor de prosti.nu avem nimic sfint in noi,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.