G4Media.ro

Cristian Băcanu: Din acest moment se poate anticipa că solicitarea mea de…

Cristian Băcanu: Din acest moment se poate anticipa că solicitarea mea de renumărare a voturilor la Sectorul 5 va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a transmis joi seară că Biroul Electoral Central a emis o circulară prin care s-a interzis renumărarea voturilor, motiv pentru care „se poate anticipa că solicitarea, justificată de datele din teren, va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal”.

„Biroul Electoral Central a emis azi o circulară prin care a fost interzisă renumărarea voturilor şi, din acest moment, putem anticipa că solicitarea mea (justificată de datele din teren) de renumărare la Sector 5 va fi respinsă de Biroul Electoral Municipal (ca urmare a contestaţiei formulate de Piedone). Practic, o lege strâmbă spune că dacă oamenii din secţii nu şi-au făcut treaba sau au trădat, candidaţii nu mai pot contesta rezultatul chiar dacă acesta este urmare a unei fraude grosolane”, a scris Băcanu pe pagina sa de Facebook.

Băcanu a mai explicat că „o lege strâmbă îl face primar pe Piedone cu doar câteva săptămâni înainte de comemorarea a 5 ani de la Colectiv”.

„Mi-e greu să exprim amărăciunea pe care o simt şi vreau să vă asigur că am făcut şi voi face tot ce este posibil pentru a apăra valorile în care cred şi interesele celor care şi-au pus încrederea în mine. (…) Tranzacţionarea ca la piaţă a mii de voturi este o realitate pe care nu ne mai putem face că nu o vedem. (…) Cu acest gând în minte, îmi continui activitatea politică servind valorile şi principiile în care cred”, a comentat Cristian Băcanu.

Reamintim că BEM a transmis o informare prin care prezintă regulile care trebuie să stea la baza deciziilor de reverificare a datelor înscrise în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor alegerilor din 27 septembrie.

„Această procedură va fi efectuată cu respectarea strictă a prevederilor Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 98/15.09.2020, ţinând cont de mai multe reguli:

– respectarea cheilor de control, înscrise în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării;
– ca numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale, respectiv cel al alegătorilor prezenţi la urne, atât cel total, cât şi cel din fiecare tip de listă electorală în parte, să fie identic în toate cele patru tipuri de procese-verbale întocmite la o secţie de votare.

* Verificarea proceselor-verbale se realizează în prezenţa preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi a celorlalţi membri ai acestora şi a operatorilor de calculator care îi însoţesc. Eventualele neconcordanţe între datele înscrise în procesele-verbale se vor rezolva de către preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare pe baza materialelor utilizate în procesul electoral, se precizează în circulară.

* Totodată, pot fi făcute corecţii ale cifrelor care atestă voturile valabil exprimate obţinute de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi numai ca urmare a hotărârilor biroului electoral de circumscripţie pentru soluţionarea unor contestaţii referitoare la valabilitatea unor voturi exprimate, care au fost stabilite, la nivelul secţiei de votare, ca fiind voturi nule.

* Este interzis să se efectueze alte tipuri de corecţii ale cifrelor ce atestă voturile valabil exprimate obţinute de partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi, mai arată BEC”.

Sursa foto: Facebook PNL Sector 5

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Boss, ai pierdut, te-ai făcut se băcănie, nu ați fost în stare să câștigati in conditiile în care zona de stanga a fost faramitata de Vanghelie și Piedone și dreapta a lucrat în wchipa, esti un zero

 2. Renumararea trebuie privita in cheie marxista. Cine sa renumere? Cui?

  Nu-i renumaram lui Tudorache ciordache ahaha procurorime jandarmerie umflati-l, nu filmezi tu!

  Dar ii renumaram lui Bacanu tanar curat la suflet antreprenor lgbt oenge marijuana geaca de blugi radule mama asa n-o s-ajungi.

  • Esti grav bolnav mintal. Pentru tine toti sunt marxisti, inafara de fascistii lui Putin care pentru tine sunt complet OK, din moment ce esti unul dintre ei.

   Intre timp, Putin isi numara miliardele si rade de fraieri ca tine, care-l tin la putere.

 3. Daca intram in discutie in functie de partizanatul politic, discutia nu mai are rost sa se poarte!

  problema pe care eu nu o stapanesc este care sunt ratiunile pentru care domnul Cristian Băcanu solicita renumararea voturilor!

  daca domnia-sa are argumente rezonabile nu vad de ce nu s-ar putea renumara voturile!

  ca si in cazul sectorului 1, unde argumentele sunt rezonabile!

  de ce trebuie sa planeze o umbra de indoiala!

  sa luam exemplul fotbalului, unde acolo unde exista indoiala cu privire la corectitudinea unui gol, sa merge la VAR!

  ce, nu avem timp? nu poti gasi oameni de calitate, neimplicati politic sa faci o alta echipa tehnica ? nu exista calculatoare..

  • Diferența intre sectorul 1 si 5 este ca frauda de la sectorul 1 a fost depistată și împiedicată la timp, înainte de a putea afecta rezultatul alegerilor (deci nu are de ce să se renumere. doar să se facă ancheta penală de tentativă de fraudare) pe când la sectorul 5 frauda a reușit cu brio.
   BEC-ul nu poate bloca ancheta penală de la sectorul 5, însă, asa că Piedone va mai avea un dosar pe vine.

 4. !Florin

  in momentul in care ducem discutia in termenii partizanatului politic nu are rost ca discutia sa se mai poarte, stim finalul ei, al confirmarii, e pierdere de vreme..

  sa mergem la North, economistul deci…acolo unde nu exista un mecanism de numarare, drepturile de proprietate se suspenda in favoarea unui sistem de negociere publica!

  drepturile de proprietate ale lui Bill Gates nu pot fi contestate si introduse astfel intr-un sistem de negociere publica pentru ca el iti va arata chitantele contabile ale produselor vandute!

  alegerile sunt prin esenta lor construite printr-un sistem de numarare…deci din start asigura un* drept de proprietate* care nu este definitiv, este temporar…

  ca atare, refuzul de numarare a voturilor vine sa intareasca suspiciunea…si sa arunce in aer un drept de proprietate…

  vrem sa fim in situatia de la alegerile prezidentiale si de numararea voturilor de la Paris?

  in veci domnul Baconschi nu va putea sterge imaginea ca a fraudat alegerile pentru ca din pozitia de ambasador sa ajunga ministru de externe..

  viata are trei nivele, unul este al realului, dar exista si nivelul simbolic…ala trebuie salvat in aceasta situatie….

  sa presupunem ca doamna Armand va ajunge primar….suspiciunea de a nu fi fost corecta modul in care a ajuns primar va exista in permanenta si in actul de conducere, in negocierile dure care vor avea lor, in bataliile pe care va trebui sa le duca i se va arunca in fata, *dumneata vorbesti, care esti o impostoare pe post?*…

  legalitatea nu se poate substitui legitimitatii……nici o legalitate nu asigura legitimitatea, adica acordul interior dat de celalalt….

  exista in istorie o situatie de acest fel, cand Napoleon vroia sa ocupe Spania si Talleyrand i-a spus sa nu o faca, Napoleon a luat baioneta de la un soldat si i-a aratat ca va domnia Spania cu ea…cu ea face orice…la care T i-a replicat, majestate, toate le puteti face, dar un lucru nu…sa stati pe ea….Cand monarhul sta pe scaun, inseamna ca supusii accepta domnia…asta este simbolul…

  cam asa si doamna Armand, nu poate sta pe un scaun in care cineva i-a dat o baioneta si a decis sa se aseze pe ea..acolo..

  restul aspectelor din ce ati scris nu le cunosc….

  cred ca am fost clar…

 5. Romania tara in care condamnatii penali ajung primari sau fac legi. Ma refer la condamnatii penali cu sentinte definitive. Piedone-primarul ales al sect 5 are o condamnare definitiva cu suspendare(prima condamnare) si o condamnare in prima instanta cu executare. deci nu vorbim de un singur judecator sau un singur complet de judecata. El a fost declarat vinovat de cel putin 3-4 instante. Asta pentru ca se victimizeaza ca un judecator l-a executat….

 6. !GABRIEL

  cred ca lucrurile nu trebuie duse in sfera partizanatului politic…

  daca nu era Piedone, poate ar fi fost altcineva….

  nu pentru ca contracandidatul este Piedone cu dosarele lui penale nu trebuie numarate din nou voturile, ci ca sa nu mai exista nici cea mai mica suspiciune

 7. este evident ca legea alegerilor este stramba si incompleta, probabil facuta special asa sa fie folosita in functie de nevoie. Exact cum spune omul asta, ce rost are sa pazesti voturile daca niciodata nu vor fi renumarate. Apoi ce este asa de complicat la renumararea unor voturi? In cateva ore s-a terminat totul si vezi exact ce ai plasa nu ce a scris din pix o persoana fara nici o raspundere.
  Oricum ar fi legea trebuie modificata sa permita investigatii si reverificari, pentru ca hotii vor gasi mereu cai de ocolire a metodelor de protectie si atunci cand cineva descopera asta sa poti verifica si imbunatatii.

  Iar pentru latratorii de serviciu de pe aici vedeti si de ce spune omul ca trebuie renumarate:
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24322730-scandalul-fraudarii-alegerilor-cristian-bacanu-candidatul-liberal-sectorul-5-acorda-interviu-live-joi-incepand-ora-14-30.htm

 8. stefan, asa cum singur te scrii, esti chiar mic, mic de tot. Latri exact ca aia de la latrina3 si RTV, pe care sigur ii urmaresti, probabil cam de cand a „plecat” Elodia de la OTV. Si in mod sigur esti foarte mandru de ce scrii si pun pariu ca te-ai citit si recitit de cateva ori, atat de drag iti e de ce enormitati scoti.
  P.S. Dna Armand este deja primar al S1, oricat ti-ai dori tu sa nu se intample vreodata asta, asa ca nu-si are rost conditionalul aici.

 9. !Nicu

  intai de toate, cand mi-am expus punctul de vedere nu am adus injurii nimanui!

  eu continui sa cred ca orice functie presupune doua lucruri, legalitate si legitimitatea, legalitatea priveste modul de obtinere a postului, legitimitatea inseamna acordul celuilalt privind corectitudinea in obtinerea postului! Primul lucru poarta pecetea juridicului, al doilea poarta pecetea moralului.

  Poate ocupa un post legal fara a primi acordul celor pe care-i conduce sau reprezinta? Poate! Ceausescu a stat pe post legal vorbind pana in 22 decembrie 1989, legitimitatea i-a fost retrasa treptat de oameni cu zece ani inainte, odata cu aparitia crizei !

  Daca doamna Armand si domnul Piedone ar fi avut coloana vertebrala ar fi anuntat imediat ca ei insisi solicita renumararea voturilor, pentru a risipi cel mai mic dubiu legat de corectitudine! nu au facut-o inseamna ca nu i-a interesat problema legitimitatii!

  Mentalul dumneavoastra comunist nu are cum sa priceapa aceste *fineturi*! limitele cognitive ale domniei voastre sunt evidente…

  dupa cum nu poate vedea importanta mass-mediei! Ati ramas prizonier spiritului ziarului Scanteia care nu critica niciodata puterea!

  cat priveste faptul ca spuneti ca eu *latru* asta arata nivelul redus al demnitatii! banui ca totul se datoreaza relatiei cu mama din primii trei ani de viata…atunci cand se pun caramizile fundamentale ale personalitatii..o chestiune de psihanaliza..

  nu aveti cum sa va schimbati, asa veti ramane pana in vecii vecilor amin! singura sansa ar fi sa credeti in reincarnare dar si aici sunt riscuri….cineva imi spunea ca a intalnit in viata multi boi pe care ii banuia ca inainte de reinacarnare fusesera simplii idioti!

  ce sa mai spun in raport cu jignirea adresata? il parafrazez pe Courteline…nu exista mai mare satisfactie in viata decat aceea pe care o obtii cand un oligofren cu probleme psihanalitice spune ca latri!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.