G4Media.ro

Crin Antonescu, despre discursul șefului SRI, Eduard Hellvig: O admirabilă combinație de…

Sursa: Facebook Crin Antonescu

Crin Antonescu, despre discursul șefului SRI, Eduard Hellvig: O admirabilă combinație de analiză lucidă și de emoție nedisimulată, un discurs bogat, personal, într-un cuvânt, memorabil / Se poate propune ca un proiect pentru viitor.

Fostul președinte PNL Crin Antonescu, retras acum din viața politică, a vorbit în termeni elogioși despre discursul pe care șeful SRI, Eduard Hellvig, l-a rostit marți în fața unor studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, transmite Digi24. 

De notat că Hellvig a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Crin Antonescu pe vremea când acesta conducea PNL și a format USL alături de PSD-ul condus de Victor Ponta.

Antonescu spune că nu a mai auzit în România ultimelor decenii un discurs comparabil și tocmai de aceea i se pare discursul unui lider, care merită preluat. Crin Antonescu a subliniat că este remarcabil că pentru prima dată, un șef SRI vorbește despre „un anumit aspect despre care s-a tăcut mult”: relația servicii-politicieni-politică.

Crin Antonescu a fost întrebat la Digi24 despre semnificația discursului pe care directorul SRI, într-o rară ieșire publică, l-a rostit marți la Cluj-Napoca la un eveniment care a marcat 15 ani de la debutul Studiilor de securitate şi intelligence la Universitatea Babeş-Bolyai.

„Chiar mă gândeam, după ce am văzut acest discurs, că probabil în spațiul public românesc, legat de politică cel puțin, nimeni nu a spus mai mult în mai puține apariții sau mai puține ieșiri. Trebuie să vă spun din capul locului că pentru mine, discursul lui Eduard Hellvig de la Cluj este un eveniment.

Poate pare o afirmație exagerată, dar dacă-mi aduc bine aminte, eu nu am auzit, cred, niciodată un astfel de discurs în România și despre România acestor decenii. E, pentru mine, o admirabilă combinație de analiză lucidă și de emoție nedisimulată, un discurs bogat, personal, într-un cuvânt, memorabil.

Nu-mi amintesc, probabil niciodată la un înalt demnitar din acești ani, o viziune atât de articulată despre trecut – pe care o putem împărtăși sau nu, e altă discuție, dar ea este articulată – însoțită de ceea ce doar în câteva cuvinte se poate propune ca un proiect pentru viitor.

Întru totul remarcabilă această ieșire, întru totul remarcabil acest discurs și semnificațiile sale sunt multiple. Dar ceea ce de la bun început pentru mine este absolut remarcabil este viziunea, profesiunea de credință și mesajul care, într-un loc simbolic și cu destinatari simbolici, a fost adresat, la urma urmelor, nu de directorul SRI sau doar de directorul SRI, ci de omul public care este Eduard Hellvig”, a comentat Crin Antonescu, miercuri seara, la Digi24.

Întrebat la ce se referă atunci când vorbește despre un posibil proiect de viitor, Crin Antonescu a răspuns: „Eu nu știu. Chiar nu știu dacă Eduard Hellvig va reveni în viața politică propriu-zisă după ce își va încheia mandatul la SRI. Nu pot decât să sper, în paranteză fie spus”.

Citește integral pe Digi24.ro

Citește și

Helvig: România este o țară stabilă, cu liniște socială și multă prosperitate economică, o țară în care mulți tineri din alte zone ale lumii și-ar dori să poată trăi / O analiză recentă bazată pe date oficiale contrazice viziunea optimistă proiectată de șeful SRI

Șeful SRI, mesaje criptice într-una din rarele sale ieșiri publice: Știu și de problemele generate de unii foști lucrători ai SRI poziționați fie în spatele a tot felul de oameni, fie gravitând în jurul companiilor de stat. Vom face tot ce ține de noi pentru a le rezolva

Eduard Hellvig, despre legile securității: Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

29 comentarii

 1. Priviți cât de patetici sunt PNLiștii, ce fericiți sunt că sunt slugile Securității.

 2. Crin a plans de admiratie.

  • De-i săreau tresele pe sub cameșă.
   Csf.. Când ești scos la raport, saluți!

 3. Discursul respectiv mi se pare cel mai gol si searbad de continut dintre discursurile serbezi si lipsite de continut. Discursul se inscrie cel mult intr-un fel de paredolia fiecare intelege ce vrea fara ca de fapt sa existe un continut propriu zis. Apa de ploaie ca orice discurs de inceput de an universitar. Sforaieli.

 4. m-am și scăpat pe el.

 5. Antonescu poate ne spune într-o zi de ce s-a retras din politică.
  Știm că s-a plictisit. 😸
  Dar soția nu s-a plictisit și a primit un post de europarlamentar. Probabil încă unul și în 2024.

  Poate ne trezim cu Căcărău președinte când i-o trece plictiseala. 😝
  Mai simpatic decât Ciucanezu. 😝

 6. Omul asta chiar nu stie ca poate fi ‘special’ prin tacere. Chiar nu e nevoie sa ne traduca discursul altuia. Marele Crin creator de USL si un ‘maretz fost’ al politicii romanesti….nu e nevoie sa fie reactivat.

 7. De la atâta emoţie m-a tăiat un patriotism de nu mai vedeam bine buda!

 8. Cât de pro.st să fi să crezi că USR a fost înființat de serviciile secrete,tăraneee?

 9. Adica helvig a spus pe fata ceea ce toata lumea stia, ca sri-istii fura! Iar pt ca a recunoscut explicit, antonescu a cazut pe spate de admiratie! Cand ma gandesc ca pe asta din urma il simpatizam odata..

 10. G4media, sa va fie rusine!
  Incerc de 10 minute sa postez un comentariu si il respingeti cu „Trimiti comentariul prea repede”!
  Va plateste careva?

 11. Iohannis e sluga lui Hellvig.

 12. O paralela interesanta, în spirit balcanic, între articolul d-lui Tapalaga și aprecierea d-lui Antonescu. Ca întotdeauna, adevărul e la mijloc.

 13. S-a trezit Căcărău să facă apologia se-cur-iștilor. Mergi înapoi în irelevanță.

 14. ADINA VALEAN PORUMBACU CACARAU

  • CRIN ANTOMNESCU ARE SI UN COPIL.
   CONDOLEANTE ANTICIPAT CELOR TREI +++.
   12:11 06.10.2022

 15. de unde a iesit si USL-situl asta?

  aa e la moda din nou USL-ul

  bravo PeeNeeLee .. ati infrant iar PeeeSeeDeee .. vedeti ce spune nea ciolanu’ , cum ca de cand e PSD, lucrurile merg bine …

  deci @PNL vedeti ca a scos buzunarul PeeeSeeeDeee, sa va prindeti de el :)))

 16. Sunteți ridicoli G4M, cum cenzurați comentariile care nu va convin! De asta nu o sa ridicați niciodată la calitatea occidentala jurnalistica!

 17. Mai trăiește Crin ?

 18. FSN-USL forever.

 19. tot ce a ramas dupa nulitatea asta a fost „mazar si fazar”.

 20. Apa cu sifon .

 21. Ai luat sulul de hârtie igienică de la Victor Rebenciuc sa te ștergi la gura?