G4Media.ro

Creștere puternică a infectărilor cu COVID-19 în Polonia. Cele mai multe cazuri…

Sursa Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Creștere puternică a infectărilor cu COVID-19 în Polonia. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la o mină de cărbuni din sudul țării

Polonia a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute o creştere puternică a numărului de infecţii cu coronavirus în special legate de o mină de cărbuni din sudul ţării, a raportat duminică Ministerul Sănătăţii, scrie AFP, citată de Agerpres.

Ţara a înregistrat 1.151 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 576 sâmbătă şi 575 duminică.

Printre persoanele contaminate, circa două treimi sunt angajaţi ai minei Zofiowka şi membri ai familiilor acestora, în oraşul Jastrzebie-Zdroj, potrivit sursei.

Zofiowka este deţinută de grupul minier de stat JSW care a anunţat duminică pe Twitter un mare număr de contaminări şi la mina Pniowek. Această mină se află, de asemenea, în Silezia, epicentrul actual al pandemiei în Polonia.

În Cehia vecină, sute de noi cazuri de COVID-19 au fost diagnosticate la mina Darkov (nord-est) cu angajaţi polonezi printre pacienţi.

Ţară cu 38 de milioane de locuitori, Polonia numără până în prezent 26.561 de cazuri de COVID-19 dintre care 1.157 de decese.

La începutul lui martie, Polonia a introdus măsuri de izolare pentru a opri răspândirea coronavirusului. La sfârşitul lui mai, guvernul a relaxat aceste măsuri, autorizând printre altele adunările cu maxim 150 de persoane.

Polonezii nu mai sunt obligaţi să poarte mască cu condiţia menţinerii unei distanţe de doi metri între două persoane.

Sursa Foto: Facebook/ Gabriela Firea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...