G4Media.ro

Creditele studenților sunt în SUA pe locul doi, după cele ipotecare. A…

Creditele studenților sunt în SUA pe locul doi, după cele ipotecare. A doua criză Lehman? – Deutsche Welle

Peste 40 de milioane de studenți americani au credite pentru a-și putea plăti studiile. Împreună datorează statului 1,5 trilioane de dolari, scrie Deutsche Welle, într-o analiză care arată că doar datoriile ipotecare întrec creditele studenților. Studenții americani nu au fost niciodată atât de îndatorați la bănci, ceea ce-i face pe unii să vadă în această situație o a doua criză Lehman.

Creditele de stat pentru studenți reprezintă 7% din datoriile SUA, la care se adaugă creditele bancare private ale studenților, în valoare de 64,2 miliarde dolari. Deutsche Welle citează un studiu din iunie 2018 al Băncii Centrale Americane, potrivit căruia 42% dintre studenți și-au luat credite pentru educație. În medie, fiecare are datorii între 20.000 și 25.000 de dolari.

Un studiu realizat în 2013 la Georgetown University arată că, până în anul 2020, în jur de 65% dintre angajatori vor cere cel puțin o diplomă de bachelor.

Citește articolul pe Edupedu.ro

Foto: Pixabay.com


Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. cum, aia din SUA, nu primesc nimic moca !? pai sa vina in Romania…

  2. Si in SUA fabricile de diplome merg din plin. După acest model ne-am inspirat, dar noi subventionam inca multe locuri, căci vrem voturi la alegeri. Problema noastră este că nu avem mentalitatea americanilor, care nu fac nazuri si accepta orice muncă. La noi absolvenții se simt frustrati dacă nu ocupa funcții corespunzătoare studiilor. Ce ne aseamănă este faptul că peste 70% dintre absolvenți sunt zero barat din punct de vedere profesional. Nicăieri nu poți avea si cantitate mare si calitate superioara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.