G4Media.ro

Credite online de cel puțin 100.000 de lei, obținute cu acte falsificate…

Sursa foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

Credite online de cel puțin 100.000 de lei, obținute cu acte falsificate / Polițiștii au făcut percheziții în Ploiești

Polițiștii au făcut mai multe percheziții în Ploiești într-un dosar privind obținerea de credite online cu acte falsificate. Cel puțin trei credite de 100.000 de lei au fost obținute astfel, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Ancheta este în desfășurare.

Comunicatul Poliției:

Ieri, 8 decembrie 2022, poliţişti din cadrul Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiesti și 3 mandate de aducere, emise pe numele a trei persoane, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunilor de fraudă informatică, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals privind identitatea.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada septembrie 2021- aprilie 2022, bănuiții ar fi contractat credite bancare pe numele altor persoane, de la diferite institutii financiare, falsificând în acest sens mai multe documente.

Persoanele vizate au fost conduse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, doi dintre bănuiți au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, față de aceștia fiind dispusă, ulterior, măsura controului judiciar.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter