G4Media.ro

Credit Suisse a fost dată în judecată de un grup de persoane…

Sursa foto: Unsplash / Arno Senoner

Credit Suisse a fost dată în judecată de un grup de persoane și entități din SUA pentru că banca elvețiană ar fi indus în eroare investitorii cu privire la tranzacţii comerciale legate de oligarhi ruşi

Un grup de persoane şi entităţi au intentat o acţiune colectivă în justiţie împotriva Credit Suisse, în Statele Unite, susţinând că banca elveţiană a indus în eroare investitorii cu privire la tranzacţii comerciale legate de oligarhi ruşi, a declarat firma de avocatură Pomerantz, transmite Reuters.

Credit Suisse nu a comentat când a fost contactată de Reuters.

Procesul, intentat la un tribunal districtual din New York, este în numele persoanelor şi entităţilor care au achiziţionat valori mobiliare Credit Suisse între 19 martie 2021 şi 25 martie 2022, a spus Pomerantz într-un comunicat emis vineri seara.

”Plângerea susţine că, pe parcursul perioadei menţionate în proces, inculpaţii au făcut declaraţii false şi înşelătoare cu privire la afacerile companiei, operaţiunile şi politicile de conformitate”, a spus Pomerantz în comunicat.

Firma de avocatură a susţinut deficienţe de raportare în legătură cu o tranzacţie de securitizare. Ea a citat în comunicatul său un articol publicat de Financial Times din februarie, în care ziarul a scris că Credit Suisse a securitizat un portofoliu de împrumuturi legate de iahturile şi avioanele private ale celor mai bogaţi clienţi ai săi, într-o utilizare neobişnuită a instrumentelor derivate pentru a descărca riscurile asociate cu împrumuturile către oligarhi şi antreprenori ultrabogaţi.

Financial Times a spus că, după publicarea articolului său, Credit Suisse a declarat într-un comunicat că tranzacţia ”a avut preţuri în conformitate cu alte tranzacţii cu risc semnificativ, a oferit condiţii competitive de investiţii şi acoperire pentru clienţii noştri investitori profesionişti, sporind în acelaşi timp flexibilitatea capitalului băncii.”

Procesul se referă, de asemenea, la o solicitare făcută de parlamentarii americani în martie, pentru ca Credit Suisse să predea documente legate de finanţarea iahturilor şi avioanelor private deţinute de persoane potenţial sancţionate.

Pe 3 martie, Credit Suisse a declarat că nu au fost şterse date despre clienţi în cadrul băncii, când le-a cerut investitorilor să distrugă documentele legate de o tranzacţie, în noiembrie anul trecut, reacţionând la un alt articol al Financial Times legat de oligarhi.

Credit Suisse a încetat să mai urmărească noi afaceri în Rusia după invazia Ucrainei din 24 februarie, a declarat banca elveţiană pe 28 martie, într-un document intern văzut de Reuters.

Credit Suisse, care în această săptămână a raportat pierderi în primul trimestru, a fost afectată de o serie de lovituri costisitoare şi de o serie de procese pe care le-a descris drept chestiuni moştenite.

sursa: News.ro, Sursa foto: Unsplash / Arno Senoner

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu stiu ce este cu bancile acestea de au asa greu sa aleaga intre democratie si totalitarism? In tari in topul tarilor guvernate democratic si tot gasesti banci care fac afaceri cu de ex rusii superbogati din jurul lui Putin. Europa pare ca are noroc ca in aceasta priviinta US sunt mai corecte. Cand sunt mari crize, sunt salvate de stat, adica de noi toti, in rest raporteaza mandre miliarde. Dupa Ucraina, ajunge, modernizati-va!

  2. Da’ ce treaba are Elvetia cu UE?

  3. Ce va mirați ? In al doilea război mondial Elveția a produs și vândut Germaniei diverse subansamble necesare armatei, a primit spre păstrare aur și bunuri furate din lagăre și din țările ocupate iar după război se bucură de toate valorile nerevendicate de naziști. Asta este și motivul principal pentru care nu au dorit aderarea la UE.