G4Media.ro

Covid: Autoritățile sanitare din UE autorizează a doua doză de rapel pentru…

Sursa foto: captură video

Covid: Autoritățile sanitare din UE autorizează a doua doză de rapel pentru persoanele peste 80 de ani

Autoritățile sanitare din Uniunea Europeană au dat undă verde pentru o a doua doză de rapel cu vaccinurile anti-Covid Moderna și Pfizer, care poate fi administrată persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani, dar au considerat că este prematur să emită o recomandare similară pentru populația mai tânără, potrivit Le Figaro.

O a doua doză de rapel poate fi administrată adulților cu vârsta de 80 de ani și peste, din cauza „riscului mai mare de a dezvolta o formă severă de Covid-19 pentru această grupă de vârstă” și a „protecției oferite de o a patra doză”, au precizat într-un comunicat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Cu toate acestea, autoritățile din domeniul sănătății au declarat că, în prezent, în UE nu există „dovezi concludente” că protecția vaccinală împotriva formelor grave este semnificativ redusă la adulții cu vârste cuprinse între 60 și 79 de ani, dar vor „continua să monitorizeze datele”. „Dacă situația epidemiologică actuală se schimbă și apar noi semnale, ar putea deveni necesar să se ia în considerare o a patra doză la acest grup de vârstă”, potrivit sursei citate.

Până în prezent, studiile privind dozele suplimentare de rapel nu au pus în evidență probleme de siguranță. Vaccinarea împotriva Covid-19 rămâne, de asemenea, cea mai eficientă modalitate de prevenire a formelor grave, inclusiv a celor provocate de varianta Omicron, au repetat autoritățile sanitare.

În cadrul unei reuniuni care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles, Germania și Italia au solicitat o recomandare europeană pentru o a doua doză de rapel (o a patra doză pentru cei care au primit două doze de vaccin Covid) pentru persoanele de peste 60 de ani. În prezent, Germania recomandă această a patra doză pentru persoanele cu vârsta peste 70 de ani, în special pentru persoanele vulnerabile și pentru lucrătorii din domeniul sănătății. Până în prezent, EMA a aprobat utilizarea a cinci vaccinuri în UE: vaccinurile cu ARN mesager ale companiilor americane Pfizer și Moderna, cele ale laboratorului suedezo-britanic AstraZeneca și ale concurentului său american Johnson & Johnson, care utilizează un vector viral, și vaccinul Novavax.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Hai sanitarii pricepuți, ia săriți la mugit! :)))))

  2. Pun și eu o întrebare, în Martie trebuia să apară vaccinul eficient împotriva Omicron. , dar autoritățile recomandă boosterul cu doza 4. Recomandarea e medicală sau doar comercială? Așa erau estimările Phaizer și Moderna. Martie vaccin împotriva Omicron. Iarăși întrebări. Și ca să tai din avântul vladimirilor vă spun că personal m-am vaccinat cu toate cele trei doze și am trecut prin Omicron cu 37grd și nas înfundat.

  3. Stai, ca vine toamna si iar ne vor zapaci de cap cu doza 4, doza 5, certificate, scanari si toate SF-urile din capetele lor. Bucurati-va cat inca nu mai purtati aberatia aia de masca. Ca maine trece si vara.

    • Vedeti-va mai bine de SF-uri din capul dvs, ca vad ca deja v-au zapacit. Sau o fi de la faptul ca n-ati purtat masca, ati inhalat prea multe gaze de esapament. Nu va obliga nimeni la nicio doza, stati linistit.