G4Media.ro

Covid-19 în Coreea de Nord: Autoritățile de la Phenian anunță 15 noi…

Covid-19 în Coreea de Nord: Autoritățile de la Phenian anunță 15 noi decese din cauza „febrei” și raportează peste 800.000 de cazuri

Cincisprezece noi decese din cauza „febrei” au fost înregistrate duminică, la doar trei zile după anunțul oficial al primului caz de COVID-19 din istorie în țară, a precizat agenția oficială de stat KCNA, citată de Francetvinfo.fr.

Bilanțul morților se ridică acum la 42, în timp ce 820.620 de cazuri de „febră” au fost raportate (față de 524.440 cu o zi înainte) , dintre care cel puțin 324.550 au necesitat tratament medical.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a recunoscut sâmbătă că o „boală malignă” a provocat „mari tulburări” în țară. „Toate provinciile, orașele și județele din întreaga țară au fost complet închise, iar locurile de muncă, centrele de producție și reședințele au fost izolate unele de altele” , a raportat KCNA.

Epidemia riscă să producă pagube grele pentru că, deși Coreea de Nord și-a activat de urgență sistemul de carantină pentru a opri răspândirea bolii, niciunul dintre cei 25 de milioane de locuitori nu este vaccinat.

Sursa foto: Anthony WALLACE / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter