G4Media.ro

Cota Bulgariei şi României pentru pescuit la calcan în Marea Neagră a…

Cota Bulgariei şi României pentru pescuit la calcan în Marea Neagră a crescut cu 32%

Anul viitor, Bulgariei și României li se va permite să pescuiască calcan în cantitate totală de 150 de tone (75 de tone pentru fiecare stat în parte), ceea ce reprezintă cu 32% mai mult decât cantitatea de până acum, scrie 24chasa, citată de Rador.

Anunţul a fost făcut de Centrul de presă al Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor de la Sofia.
Până în prezent, cele două țări au autorizat o captură de 57 de tone. Acest lucru a fost anunţat în cadrul celei de-a 43-a sesiuni anuale a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană, la Atena.

Având în vedere importanța mare a acestui tip de pescuit pentru sector, a fost înregistrat un mare succes pentru Bulgaria, relatează BTA.

Un mesaj foarte important pentru gestionarea viitoare a calcanului este îmbunătățirea sfaturilor științifice prin creșterea cantității și calității datelor pentru pescuit.

În acest context, munca efectivă între sectorul pescuitului, cercetare și administrație este de importanţă crucială. Tendința pozitivă a stocului de calcan este un stimulent pentru toate statele riverane să își continue eforturile pentru a atinge un nivel de pescuit compatibil cu randamentul maxim în domeniu.

În cadrul sesiunii anuale, au fost aprobate măsuri pentru monitorizarea, supravegherea și controlul pescuitului în zona de competență a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană, precum și introducerea de măsuri pentru protecția ecosistemelor marine vulnerabile și altele.

De asemenea, au fost discutate acțiunile viitoare pentru conservarea, gestionarea și controlul stocurilor marine cheie din Marea Mediterană și Marea Neagră. Decizia urmează să fie oficializată într-un raport al ședinței finale a celei de-a 43-a sesiuni anuale. https://www.24chasa.bg

Sursa: 24chasa.bg/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Votați Viorica Dăncilă!
    Votați bunăstarea și echilibrul!

  2. Ce frumoos ! Avem cote europene la carne,lapte, brînză, ouă și pește. Nu prea avem cote la energie, gaze, petrol, cărbune, lemne, dar e bine și o să fie și mai bine.

  3. Dacă ar fl fost Dan Barna președinte, ar fi crescut Mai demult cota la calcan. :))

  4. Apropo, carnea de cormoran e comestibila?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.