G4Media.ro

Costel Alexe, al doilea ministru avizat favorabil, pentru portofoliul Mediului, Apelor şi…

Costel Alexe, al doilea ministru avizat favorabil, pentru portofoliul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au avizat pozitiv, marţi, renominalizarea lui Costel Alexe pentru funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor în Guvernul condus de Florin Cîţu, transmite Agerpres.

Membrii Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, respectiv cei din Comisia pentru mediu şi Comisia pentru ape, păduri, pescuit şi fond cinegetic din Senat s-au exprimat „pentru” cu 19 voturi, „împotrivă” cu 18 voturi şi nicio abţinere în ceea ce priveşte validarea lui Alexe.

În cadrul audierilor, Costel Alexe a avertizat că Bucureștiul se confruntă cu reale probleme de poluare, pentru că primăriile de sector şi primăria generală nu fac o salubrizare eficientă aşa cum au trecut în Planurile integrate de calitate a aerului, iar primarul Gabriela Firea nu a indicat soluţia de eliminare a deşeurilor din Bucureşti.

„În 2012, când am intrat în Parlamentul României, domnul Zamfir (senatorul PSD, Daniel Zamfir – n. r.) chiar părea un politician care promitea mult. Sper din tot sufletul să nu se priceapă domnul Zamfir şi la economie aşa cum se pricepe la mediu. În momentul, de faţă, dacă intrăm pe orice aplicaţie care monitorizează calitatea aerului din Bucureşti, vedem că avem poluare dincolo de episodul nefavorabil de duminică seară. Dacă măsurile din Planul integrat de calitate a aerului din Bucureşti şi toate celelalte oraşe din ţară ar fi implementat de către cei care vremelnic ocupă funcţiile de primari, aerul va fi mai respirabil. Pentru Capitală suntem în procedură de infringement unde mai aşteptăm doar verdictul Curţii Europene de Justiţie, unde sperăm că România nu va primi penalităţi, dar va trebui cu siguranţă să intre în normalitate cât se poate de repede. Bucureştenii simt pe propria lor sănătate valorile ridicate din cauza traficului infernal din municipiul Bucureşti. Din cauza poluării, avem reale probleme, pentru că administraţiile publice locale de sector care au poliţişti locali în departamentele de mediu nu-şi fac treaba. Avem reale probleme, pentru că primăriile de sector şi Primăria Generală a Capitalei nu fac o salubrizare eficientă aşa cum au trecut în Planurile integrate de calitate a aerului. Idolul dvs., Gabriela Firea, nu a indicat care este soluţia de eliminare a deşeurilor din Bucureşti”, a menţionat Alexe.

La rândul său, senatorul social-democrat, Daniel Zamfir, a susţinut că Primăria Capitalei nu poate controla nici Paza de coastă, nici pe comisarii Gărzii de Mediu care se află în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

„Tot ceea ce veţi spune dvs. aici va rămâne aşa, un proiect care nu va fi pus în aplicare. Partidul dvs. a anunţat că nu vă va vota… Aş vrea să puneţi capăt cu toţii din Guvern asaltului pe care îl faceţi de o bună bucată de vreme asupra Primăriei Capitalei. În ceasul al 12-lea confirmaţi că Primăria Capitalei nu are niciun fel de atribuţie în a gestiona acest lucru. Sunteţi mâhnit şi dezamăgit de faptul că comisarii Gărzii de Mediu nu-şi fac treaba, că prin Portul Constanţa intră deşeuri periculoase şi nu ar trebui să intre. Până la urmă, Primăria Capitalei nu poate controla nici Paza de coastă, nici comisarii Gărzii de Mediu, care sunt în subordinea dvs. Folosiţi funcţia de ministru pentru ceea ce vreţi să faceţi şi nu vă transformaţi în ultraşi. Vreau doar să constataţi cu toţii cine se face vinovat de poluarea de duminică seara şi nu numai. Domnul ministru este foarte îngrijorat de poluarea din Bucureşti. N-aţi fost îngrijorat de poluarea din Iaşi, că sunteţi din Iaşi. Iaşiul este pe primul loc la nivel de poluare… Nu sunteţi îngrijorat, de asemenea, de poluarea din Cluj, care este al doilea oraş ca grad de poluare. Iată că astăzi, în Bucureşti, poluarea este pe verde, adică la cotele normale. Aşadar, opriţi-vă cu manipularea că din cauza gestionării primarului general avem poluare în Bucureşti! Datele arată că nu este aşa. Nu mai daţi vina pe primarul general. Vreau să vă aduc aminte că viaţa politică i-a pus pe aroganţi tot timpul la locul lor”, a spus Zamfir.

Citește și: Audieri miniştri: Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Apărării

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. pai normal ca e avizat favorabil, doar se face ca ploua cu poluare cin Bucuresti, garda de mediu de sub domnul ministru doarme, daca gasea vinovatii, aplica amenzi era aviz negativ ca buna ziua

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.