G4Media.ro

Cosmonauții ruși sărbătoresc de pe Stația Spațială Internațională capturarea regiunii Lugansk

Roscosmos, Telegram

Cosmonauții ruși sărbătoresc de pe Stația Spațială Internațională capturarea regiunii Lugansk

Cosmonauții ruși aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale au fost fotografiați astăzi sărbătorind capturarea de către Kremlin a regiunii Lugansk din estul Ucrainei, transmite Sky News.

Roscosmos, agenția spațială rusă, a distribuit imagini cu cosmonauții Oleg Artemiev, Denis Matveev și Serghei Korsakov zâmbind în timp ce țineau în mâini steaguri aparținând autoproclamatelor Republici Populare Lugansk și Republicii Populare Donețk.

De asemenea, agenția a descris captura evenimentul ca fiind „o zi de eliberare care trebuie sărbătorită atât pe Pământ, cât și în spațiu”.

Într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram, agenția a scris: „Aceasta este o zi mult așteptată, pe care locuitorii din zonele ocupate din regiunea Lugansk o așteaptă de opt ani. Suntem încrezători că 3 iulie 2022 va rămâne pentru totdeauna în istoria republicii”.

„Cetățeni ai Republicii Populare Aliate Donețk, așteptați!”.

Ieri, Rusia a anunțat că a obținut controlul total asupra regiunii Lugansk după ce a capturat ultimul oraș important, Lisiceansk.

Acesta fusese ultimul bastion al Ucrainei în provincia estică Lugansk, unde au avut lo lupte violente în ultimele zile.

După capturarea orașului, președintele Volodimir Zelenski a promis că forțele ucrainene vor recuceri orașul.

„Dacă comandanții armatei noastre își retrag oamenii din anumite puncte de pe front, unde inamicul are cel mai mare avantaj în ceea ce privește puterea de foc, iar acest lucru se aplică și la Lisiceansk, înseamnă un singur lucru”, a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

„Că ne vom întoarce datorită tacticii noastre, datorită creșterii aprovizionării cu arme moderne”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Să ne pupe-n cur pe toți de planetă cosmonauții ruși! :)))))

  2. De rahat. Ma asteptam ca domnii aia cu inteligenta si pregatire superioare sa nu se pateze moral cu crimele armatei rosii. Poate ca au fost fortati sa o faca, nu stiu, cert e ca sila fata de ei imi este dubla stiind ca sunt un pic mai speciali ca oamenii de rand.

  3. Ce vremuri!
    Ce oameni.

  4. Ce gunoaie !

  5. Ar trebui sa-i dea afara !

  6. asta arata cat de idioata este gloata asta de barbari izmenari, au impresia ca daca ei cuceresc e ca o decizie CCR, nu exista apel …. izmenarilor, eu zic sa va tineti bine izmenele cand o luati la fuga cu ce ati furat!