G4Media.ro

„Corupția ucide”, slogan în premieră la Moscova la protestul provocat de moartea…

„Corupția ucide”, slogan în premieră la Moscova la protestul provocat de moartea a 41 de copii în incendiul dintr-un mall din Siberia

La protestul spontan din Piața Pușkin aflată în centrul Moscovei declanșat astăzi a apărut, în premieră, o pancartă cu textul „Corupția ucide”. Din piață s-a auzit stigătul „Ne-am săturat de Putin”, potrivit relatării regizorului Bogdan Budeș, care a transmis live scene de la protest. Reamintim că Rusia este măcinată de corupție endemică, dar președintele Vladimir Putin, reales în funcție pentru a patra oară, în urmă cu 10 zile, a declarat, în repetate rânduri, că nu vrea crearea unui parchet special anticorupție.

Proteste au izbucnit astăzi pentru prima oară în orașul Kemerovo, din vestul Siberiei, după incendiul produs duminica trecută într-un mall din oraș în urma căruia au murit cel puțin 64 de persoane, dintre care 41 de copii. Guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, i-a cerut scuze preşedintelui Vladimir Putin, potrivit presei ruse. Reacţia de obedienţă a guvernatorului a fost dublată de cea a adjunctului său, viceguvernatorul Sergey Tsivilev, care îl certase pe unul dintre protestatari, acuzându-l că vrea să-şi facă publicitate pe seama durerii oamenilor, doar că cel mustrat era un părinte care îşi pierduse în incendiu trei copii, soţia și sora, potrivit lui Bogdan Budeş.

Şi președintele Vladimir Putin a avut un comportament controversat. El a venit să depună flori la locul tragediei, dar scena fusese eliberată anterior de orice localnic sau curios, astfel încât nimeni nu a putut să tulbure momentul. În paralel, centrul oraşului Kemerovo era ocupat de mii de oameni care cereau demisia autorităţilor locale şi îl contestau pe Vladimir Putin.

(Sursa foto: Facebook / Bogdan Budes)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sa mai aud ca se vocifereaza cum ca nu ar merge exportul in Rusia…! Poate in curand si un…”FSB, Ciuma Rosie!”…?

    • Repeta greseala lui Dracnev: Putin se crede invincibil. Desi nu are UE in spate, chiar si cu toti acolitii lui nu este de neatins. Pana la urma nu toti rusii sunt prosti si pica in capcana propagandei. Stiu sigur ca nu voi prinde asta, dar sunt sigur ca in timp comunismul va fi eradicat. Va dura mult, dar asteptarea va merita.

  2. A scrie în Rusia sloganul CORUPȚIA UCIDE e un prim semnal al cetățeniilor ruși care poate, eventual, cândva vor reuși să înceapă să aibe mai mult civism și responsabilitate politică într-un spirit democratic…
    Cunosc ruși tineri care sunt critici la eternul Vladimir Putin dorind și ei un gram de democrație. Iar corupția există mai mult acolo unde democrația e slabă sau inexistentă.

  3. Cu permisiunea dvs. domnilor pentru interfata G4Media ” Felicitari ” Pacat ca HN suna un pic mai, cum suna replica aceea dintr-un film …Off the record, on the QT, and very hush-hush… .

  4. Pe cand si #rezist ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.