G4Media.ro

Coronavirus: În România sunt în carantină 52 de persoane, iar 8.167 sunt…

Coronavirus: În România sunt în carantină 52 de persoane, iar 8.167 sunt monitorizate la domiciliu / Cei doi pacienți infectați sunt în stare bună

UPDATE Ora 13.40: Până în prezent, în cele 5 centre de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj Napoca, Constanța și Iași au fost lucrate 473 de teste pentru COVID-19. Dintre acestea doar 3 teste au avut rezultat pozitiv, care au fost anunțate în cursul zilelor trecute.

Luni, în cele 5 centre sunt în lucru alte 13 teste, anunță Grupul de comunicare strategică.

Știrea inițială: În România sunt în carantină din cauza coronavirusului, luni dimineață, 52 de persoane, iar alte 8.167 sunt monitorizate la domiciliu. Cei doi pacienți infectați cu virusul, internați la Cluj și Timișoara sunt în stare bună, fără febră, anunță Grupul de comunicare strategică.

Buletinul de presă integral:

Două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 (coronavirus) sunt internate, în continuare, în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara, cu stare bună de sănătate, fără febră.

În țara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

De asemenea, în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca au fost analizate și alte probe de la persoane care s-au întors din țările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieșit negative.

În continuare, la nivel național sunt în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8 167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

În cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgență 112 au fost primite 80 apeluri.

Atât numărul apelurilor la TelVerde, cât și numărul apelurilor la 112 au scăzut față de zilele trecute.
În contextul prevenirii și combaterii infecțiilor cu noul coronavirus – COVID – 19, grupul de suport tehnico-științific constituit la nivel guvernamental monitorizează atent situația din România, dar și evoluția fenomenului în celelalte țări în care au fost confirmate cazuri.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale (Guvern, Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Afacerilor Externe) și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia dedicată +4021.320.20.20.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Dacă ăia din dragonul roșu nu le este frică ba mai mult le înfloresc afacerile, restul de ce ne-am face griji? Plus că ai noștri conducători tot de parandaraturi le arde deci problema e clar că nu există.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.