G4Media.ro

Corespondență de la Oslo, Norvegia: Este un maidan de catifea! Oamenii sunt…

Corespondență de la Oslo, Norvegia: Este un maidan de catifea! Oamenii sunt extrem de frustrați că nu pot vota, sunt cozi de un kilometru și jumătate

O coadă de 1,5 kilometri se înregistra la secția de votare de la Ambasada României de la Oslo din Norvegia, la ora 16:00 (ora 17:00, ora României), a declarat pentru G4media Ionuț Eriksen, președintele Camerei de comerț norvegiene-române.

Oamenii sunt cu nervii întinși la maxim după câteva ore de așteptare la coadă, a relatat Ionuț Eriksen. Cei care nu au reușit încă să voteze sunt foarte frustrați și unii abandonează. Alții își păstrează speranța și, cu îndârjire, se încăpățânează să rămâna la coadă, poate-poate, apucă să voteze, a declarat Ionuț Eriksen.

Vezi mai jos declarația lui pe larg.

”Un «maidan de catifea» al Diasporei, așa pot descrie Oslo 26 mai 2019.

Prezență istorică la vot, nu am văzut atât puhoi de oameni niciodată. Astăzi, Oslo poate fi pus în cartea recordurilor, pe toată Scandinavia!

Coloana de oameni se întinde pe o distanță de aproape 1,5 km. Familii cu copii, tineri, bătrâni, au luat cu asalt ambasada de la Oslo de la orele dimineții. Incredibil.

Nervii întinși încep să își facă prezența. Lumea este frustrată, zumzăitul nervilor se simte și se aude, în interior se țipă, lumea cere soluții. Comisia din secția de votare este neputincioasă, sunt doar 4 oameni (+2 observatori) la un puhoi de oameni.

Stau cu mic cu mare de la orele dimineții și la ora 16:00 încă erau de găsit în coloana așteptării. Multi trag cu dintii să stea să voteze, chipuri frânte de oboseală, dar în același timp se poate observa un zambet în coltțl gurii, ei știind că prin acest vot pot înfrânge corupția și pot să mai viseze la o revenire în țara mamă.

Oamenii o spun cu voce tare: <<Stăm să scăpam țara de Dragnea. Unii strigau M… PSD și M. Dragnea>>. Eu am reușit să votez, a fost o senzație extraordinară să știu ca pot schimba în bine destinele a milioane de români. Frumoasa diasporă din Norvegia, sunt fericit să văd așa o unitate. Bravo și tin să îi felicit!

Interesant cum și la acest vot avem același ministru de externe!
Concluzie, da, diaspora a ieșit la vot în număr record, dar cei de la București fac tot imposibilul, repet tot imposibilul să îi împiedice”, a declarat Ionuț Eriksen pentu G4media.

Potrivit președintelui Camerei de comerț norvegiene-române, în Norvegia sunt aproape 20.000 de români înregistrați oficial și alte câteva mii fără rezidență sau acte. În Danemarca ar fi aproape 30.000 de români.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Da, la acest vot avem același ministru de externe ca la Parlamentarele din 2017. Unde la fel au fost cozi kilometrice, și unde nu au putut vota toți românii din diaspora.
    Incompetența acestui ministru pare a fi foarte apreciată de PSD. Daca nu premeditată!

  2. Vreau sa spun ca este o Rușine pt tot ce sa întâmplat aici in Oslo , vinovații ar trebui sa plătească si pt asta vreau sa ne adunam si săi dam in judecată pt incompetenta lor , sunt sigur ca așa vom reuși săi învățam minte , pt cei care vor dreptate ii rog sa ne adunam si sa înaintam plângeri împotriva celor vinovați

  3. Ar trebui demiterea ambasadorului roman din Oslo. Dupa 10 ore de stat la rand, nu nervii incordati la maxim, unii din noi am reusit sa votam.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.