G4Media.ro

Coreea de Sud se confruntă cu al doilea val de COVID-19. Record…

Coreea de Sud se confruntă cu al doilea val de COVID-19. Record de cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca urmare a unor focare detectate în afara capitalei Seul, care în luna precedentă concentrase cel mai mare număr de infectări, fapt ce dovedeşte că ţara se confruntă cu un al doilea val de contagieri, potrivit EFE.

Datele raportate joi şi publicate vineri de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Infecţioase din Coreea (KCDC) confirmă un nou record de contagieri, după cele 67 înregistrate în data de 27 iunie.

Deşi cele mai multe dintre cazuri s-au înregistrat în Seul şi regiunea învecinată (28), şi alte oraşe au raportat contagieri asociate unor focare izbucnite recent.

Oraşul Daegu (la o distanţă de 230 km sud-est de Seul) a raportat 13 noi cazuri, dintre care 10 cu transmitere locală. Daegu şi provincia Gyeongsang de Nord concentrează 64% din totalul cazurilor înregistrate până în prezent şi asociate focarului izbucnit în rândul membrilor sectei religoase Shincheonji.

Oraşele Daejeon (centru) şi Gwangju (sud-vest) au raportat 4, respectiv 6 noi cazuri asociate focarelor izbucnite la o agenţie de vânzări door-to-door şi într-un alt templu budist.

În urma detectării noilor focare, 522 de şcoli au fost închise, după ce ţara a început să redeschidă eşalonat centrele de învăţâmânt la 20 mai.

În total, Coreea de Sud, una dintre ţările care a gestionat cel mai bine criza coronavirusului fără să recurgă la izolare sau să-şi închidă frontierele, datorită unei aplicaţii care monitorizează contagierile, a raportat 12.967 cazuri şi 282 de decese, reprezentând o rată de mortalitate de 2,19 %.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Stati linistiti, valul doi n-o sa vina si-n Romanica, ca lui Coviduţ19 ii plac mai mult asiaticii cu ochii migdalaţi si cowboy-ii texani…!
  ”Alo, Serviciul Aprovizionare? Transmiteti si voi odata comanda aia de lopeti si vatraie noi…!?”

 2. 63 cazuri la cate zeci de milioane , asta e valul 2.
  Oricat ati scrie tot nu mai reusiti sa creati panica , mizeria lui Gates a iesit la suprafata.

 3. Valul 2 – atunci cand se vor reinfecta oamenii cu alte tulpini mai agresive ale virusului.

  • Bravo ba, sa vii sa-ti dau 2 bani pentru imitatie!
   Termina, ma faci sa arat pr…, necorespunzator.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.