G4Media.ro

Coreea de Nord urmează să lanseze un „satelit”, anunță Tokyo

Sursa foto: Unsplash/ Micha Brändli

Coreea de Nord urmează să lanseze un „satelit”, anunță Tokyo

Coreea de Nord a informat Tokyo despre lansarea unui satelit în săptămânile următoare, a anunţat luni paza de coastă japoneză, un proiect care, potrivit guvernului nipon, ar trebui, totuşi, să implice un tir de rachetă balistică, notează AFP, citată de Agerpres.

Phenianul a făcut cunoscut gărzii de coastă japoneze că va fi lansată o rachetă între 31 mai şi 11 iunie şi ar urma să cadă într-o zonă de lângă Marea Galbenă, Marea Chinei de Est şi estul Insulei Luzon din Filipine, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă.

Biroul premierului japonez Fumio Kishida a declarat pe contul său de Twitter că acesta a dat instrucţiuni cu privire la „notificarea de către Coreea de Nord a unei lansări de rachetă balistică pe care o descrie ca un satelit”.

Kishida a ordonat ministerelor şi agenţiilor interesate să coopereze pentru a culege informaţii, îndemnând în acelaşi timp la vigilenţă şi cooperare cu aliaţii Japoniei, mai ales Statele Unite şi Coreea de Sud, potrivit tweet-ului.

Phenianul şi-a intensificat în ultimele luni tirurile de rachete, dintre care unele au declanşat sisteme de avertizare de urgenţă în Japonia.

Seulul şi Tokyo încearcă de câteva săptămâni să-şi încălzească relaţiile îndelung tensionate, în special colaborând mai mult în faţa ameninţărilor militare ale Coreei de Nord.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Lu’ ăla îi este frică si de umbra lui!”