G4Media.ro

Coreea de Nord a tras un „proiectil neidentificat”, al treilea în mai…

sursa foto: Twitter\ Nicolas de Riviere

Coreea de Nord a tras un „proiectil neidentificat”, al treilea în mai puţin de zece zile / Paza de Coastă japoneză susține că ar fi fost „una sau mai multe rachete balistice”

Coreea de Nord a tras un proiectil neidentificat, a anunţat vineri armata sud-coreeană – al treilea test efectuat de către Phenian în mai puţin de zece zile, relatează AFP, citată de News.ro.

Proiectilul a fost tras către estul peninsulei coreene, precizează Statul Major interarme sud-coreean.

Phenianul a procedat la alte două tiruri de rachetă, pe care le-a prezentat drept rachete hipersonice, unul la 5 ianuarie, al doilea la 11 ianuarie.

Paza de Coastă japoneză a anunţat că a detectat „lansarea, la ora locală 14.55 (7.55, ora României), de către Coreea de Nord a ceea ce pare să fie una sau mai multe rachete balistice”.

Un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă nipone a declarat pentru AFP că instituţia analizează locul unde a căzut şi dacă a fost vorba despre un singur proiectil sau mai multe.

În pofida sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse din cauza programelor sale de înarmare interzise, Phenianul a tras două rachete, despre care afirmă că sunt rachete hipersonice, de la începutul anului.

Cel de al doilea test, supervizat de către dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, a antrenat sancţiuni americane vizând cinci persoane cu legături cu programul balistic nord-coreean.

Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a acuzat Statele Unite de faptul că au ”agravat în mod voit” situaţia.

Dacă ”Statele Unite adoptă o asemenea atitudine de confruntare, (Republica Populară Democratică Coreea) RPDC va fi obligată să reacţioneze în mod mai puternic şi mai sigur”, a ameninţat acest purtător de cuvânt, citat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

Sursa foto: Twitter\ Nicolas de Riviere

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

 1. Lipsa trolilor din celula transnistreană vorbitoare de limba română de pe acest articol referitor la prietenul lui Puțin, grăsanul Kim, nu înseamnă altceva decât că aceștia au primit ordin de destabilizare media pe articole despre Ucraina sau de a însămânța destabilizare prin subiectul AUR dezbătut in Romania. Sunt focusați 99% pe aceste subiecte.

  Același lucru s-a întâmplat vreo 48 de ore, când la kazahi au intervenit forțele CCCP de pacificare. Nu le-am simțit prezența pe media online românească. Erau detașați pe zona Kazahstan ului.

  Celovecii troli rusofoni vorbitori de latină sunt transpirați de efort, au cod roșu de acțiune.

  X-link a fost rechemat din Kazahstan pentru a coordona activitatea de dezinformare de pe zona de vest a CCCP ului.
  Comisarul NKVD (Moldovan) , implicat și pe zona țărilor baltice, abia mai face față în a arunca petarde…

  Și acum, referitor la articol, KIM iar a tras cu praștia.
  Puțin ar vrea și el …