G4Media.ro

Corbyn, liderul opoziției britanice, pus la zid de propriu partid: trei sferturi…

Corbyn, liderul opoziției britanice, pus la zid de propriu partid: trei sferturi din parlamentarii laburiști îl acuză că a permis dezvoltarea antisemitismului în partid

Mai mult de 60 de membri laburişti ai Camerei Lorzilor au semnat o declaraţie în care îl acuză pe liderul laburist Jeremy Corbyn că nu a trecut „testul de leadership” în partid în legătură cu antisemitismul, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Corbyn, un activist veteran pentru drepturile palestinienilor şi un critic al guvernului israelian, a fost acuzat că a permis dezvoltarea unei culturi a antisemitismului în principalul partid de opoziţie din Marea Britanie, ceea ce el neagă.

Opt parlamentari au demisionat din Partidul Laburist în acest an din cauza antisemitismului şi a poziţiei lui Corbyn cu privire la Brexit, care i-a nemulţumit şi pe mulţi membri care vor ca formaţiunea lor să adopte o poziţie proeuropeană fără echivoc.

Declaraţia publicată de The Guardian, semnată de aproximativ o treime dintre membrii laburişti ai Camerei Lorzilor, printre care şi câţiva foşti miniştri laburişti din perioada 1997-2010, precum Peter Mandelson, are un mesaj puternic: ‘Partidul Laburist le urează bun-venit tuturor* indiferent de rasă, credinţă, vârstă, identitate de gen sau orientare sexuală. (*cu excepţia, se pare, a evreilor).’

„Aţi eşuat în apărarea valorilor antirasiste ale partidului nostru. Aţi picat, prin urmare, testul de leadership”, scriu semnatarii.

Ei pus sub semnul întrebării dacă partidul va mai putea să câştige vreodată alegerile la nivel naţional ‘atât timp cât nu ne putem pune în ordine propria casă’.

Săptămâna trecută, o emisiune a BBC a relatat că biroul lui Corbyn s-a amestecat în procesul disciplinar intern independent menit să elimine antisemitismul, o acuzaţie respinsă de partid.

Un purtător de cuvânt laburist a declarat că partidul ‘este solidar cu poporul evreu şi este pe deplin angajat în sprijinirea, apărarea şi celebrarea comunităţii evreieşti’ şi că îşi accelerează procedurile de tratare a cazurilor de antisemitism.

‘Indiferent de acuzaţiile false şi înşelătoare despre partid ale celor ostili politicii lui Jeremy Corbyn, Partidul Laburist ia măsuri hotărâte împotriva antisemitismului’, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Corbyn are super mare dreptate in legatura cu genocidul israelian. Nu trebuie sa fii antisemit ca sa poti declara ca administratia Netanyahu este criminala.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.