G4Media.ro

Controversa jurizării la Eurovision se extinde. Ministrul Culturii din Ucraina: „O adevărată…

Sursa foto: Captură video

Controversa jurizării la Eurovision se extinde. Ministrul Culturii din Ucraina: „O adevărată rușine!”

Controversa legată de punctajul acordat de juriul de specialitate la concursul Eurovision 2022 s-a extins inclusiv în Ucraina, țara câștigătoare. Ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkacenko, și-a exprimat, duminică, regretul și „rușinea” că juriul din Kiev nu a acordat nicun punct concurenților din Polonia și Lituania, două țări care sprijină ferm Ucraina în războiul cu Rusia, relatează digi24.ro

„O asemenea evaluare nu reflectă adevărata noastră atitudine față de voi, prietenii noștri cei mai apropiați din Europa. Este o adevărată rușine să acordăm 0 puncte Poloniei și Lituaniei. Ucrainenii vă dau 12 puncte!”, a scris ministrul ucrainean pe Facebook.

Juriile din Polonia și Lituania acordaseră, în schimb, maximul de puncte – 12 – Ucrainei.

Ucraina a câștigat sâmbătă seară concursul Eurovision 2022 desfășurat în Italia, grație votului telespectatorilor, care a răsturnat ierarhia ce fusese stabilită prin votul juriilor de specialitate din cele 40 de țări.

Înainte de a trece la votul telespectatorilor – care a cântărit 50 la sută –  punctajele obținute de la juriile de specialitate clasau pe primele locuri Marea Britanie, Spania și Suedia. Ucraina era abia pe locul patru, însă telespectatorii din întreaga Europă au votat masiv – prin SMS sau printr-o aplicație pe internet – în favoarea trupei Kalush Orchestra, propulsând-o în final în fruntea clasamentului, la o diferență semnificativă de puncte față de următoarea clasată, Marea Britanie.

Juriul din Ucraina a acordat, de altfel, maximul de puncte de care dispunea – 12 – pentru Marea Britanie. Iată cui a acordat celelalte puncte (căsuțele cu verde): Portugalia, Olanda, Grecia, Elveția (țară care la votul publicului nu a obținut niciun punct), Azerbaidjan, Suedia, Australia, Armenia, Cehia, relatează digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

  1. Pacat ca in loc sa voteze in functie de prestatie, se voteaza pe baza politica. De ani de zile nu am mai urmarit Eurovision din acest motiv. Daca oamenii vor sa ajute Ucraina, ar trebui sa doneze bani, haine, alimente, sa ofere cazare refugiatilor, etc. Cum ar fi ca si in diferite competitii sportive, jucatorii din alte tari sa ‘se lase’ in fata ucrainienilor, din pricina razboiului. Nu e in spiritul competitei. Haideti sa separam cele doua, altfel, ce e pe scena va ramane doar o mascarada trista. Daca as fi in locul artistilor, stiind ca se voteaza politic, nici nu m-as inscrie la asa ceva, pe baza de principiu, in ciuda reclamei facute.

    • Subscriu și adaug că, dincolo de subiectivitatea votului, Eurovision a devenit un spectacol foarte histrionic, promovând homosexualitatea, ambiguitatea genului ori pur și simplu curvia. Se alocă foarte mulți bani pentru o manifestare dezgustătoare, care se impune ca o emblemă Europei, făcând-o să arate ca o cocotă.

    • Din moment ce alegerea câștigătorilor a fost determinată de public, componenta politica a votului nu a contat foarte mult. E normal ca oamenii să voteze cum simt, e cel mai democratic așa. Eurovision e competiție deschisă, modernă și incluzivă, care promovează valorile europene ale lumii civilizate: diversitatea, toleranța, solidaritatea. Nu va place, nu va uitați , dar faptul că sunteți nostalgici după manifestări gen cântarea României nu înseamnă că trebuie să încercați să îi influențați și pe alții cu bigotismele dvs

    • @Draggy: Votul publicului face să câștige nu cine a performat cel mai bine, ci cel care a acumulat mai multă simpatie, fie pe criterii etnice, fie emoționale, ca în cazul de față. Și din pricina asta, calitatea nu va fi premiată, ci apartenența. Dacă la asta se mai adaugă și frauda, dezgustul devine și mai mare. Dar de unde până unde concluzia că aș (am) fi fani Cântarea României dacă nu ne place Eurovision. De altfel, problema cu acest concurs este că seamănă prea mult cu cel românesc la care te-ai referit, ambele păcătuind prin aranjamente de culise și susținerea unei ideologii, în detrimentul autenticității.

    • Cei tot bateți câmpii, ce ideologie susține Eurovisonul? Și de unde ați scos-o că ar semăna cu ce era pe vremuri, v-ați uitat măcar 5 minute? Ce vi s-a părut asemănător, puteți exemplifica, ori doar folosiți un clișeu depășit? Și da, votul publicului face să câștige cel care a plăcut mai mult publicului, ce e politic în asta,? Că despre asta discutam, că e politic sau nu, dvs deturnați discuția. Iar frauda, tocmai că a fost eliminată , nu adăugată, prin anularea voturilor in neregulă. Fix pentru înlăturarea aranjamentelor de culise de care vorbiți au luat decizia asta. Am impresia că nici n-ați înțeles despre ce e vorba, dar comentați aiurea ca toți băgătorii in seama, mai puneti-va la punct înainte să deschideți gura, că va faceți de râs. Daca e cineva care politizează, cei ca dvs o fac, prin afirmații nefondate pline de prejudecăți și formate pe baza unor presupuneri, nu a evidențelor. Un exemplu e că mereu faceți trimitere la nu știu ce ideologie care nu există și îi afurisiți cu sârg pe cei care nu gândesc ca dvs.

    • Draggy, eu am argumentat și dacă ai fi citit cu atenție înainte să te inflamezi, ai fi înțeles că nu la conținut m-am referit atunci când am vorbit de asemănarea cu Cântarea României (care este mult diferit într-adevăr, însă nu și mai valoros), ci la modul de organizare și de selecție. Iar în privința ideologiei, dacă atunci era una naționalistă, acum este vorba despre cea de gen, ori corect[ politic, a favorizării așa-ziselor minorități – adică ceea ce face Stânga în întreg Occidentul. În rest, în ce mă privește, nu afurisesc pe nimeni (de unde ai scos-o?), fiecare este liber să aleagă pentru sine, între bine și rău, între frumos și urât ori adevăr și minciună, atât cât poate să facă diferența între unele și celelalte. Din motivul ăsta, o opinie critică ce nu-ți place n-ar trebui să te scoată din sărite, ci mai curând să te provoace la o polemică în care nu tu sau eu să câștigăm, ci binele, frumosul și adevărul.

    • @Draggy, „ideologia care nu există” este la fel de „inexistentă” ca și naziștii Azov sau ca laboratoarele biologice din Ucraina. Încă o dată, slugile Ucrainei și-au bătut de România.

      Useristule, pentru tine anormalitatea, boală mintală, este „normalitate” și o promovezi, așa cum fac toți demenții de Stânga din SUA și UE, astfel încât s-a ajuns la „normalitatea” ca un bărbat să se creadă femeie și invers. Voi sunteți cei anormali, cei care îmbolnăviți lumea cu ideile voastre bolnave „progresiste”. Primii susținători ai acestor aberații au fost bolșevicii lui Lenin. Pune mâna pe istorie!

      Era sa uit: „Slava Ucraina”!

  2. cui ii pasa de eurovision, pe bune?

  3. România și Moldova au acordat și ele 12 puncte Ucrainei, asemenea Polonia și Lituaniei.

    România și Moldova primesc și ele masiv refugiați și ajuta Ucraina.

    De ce nu își cere ministrul ucrainean scuze și de la aceste doua tari prietene?

    Ucraina nu a acordat niciodată vreun punct României la Eurovision.

    • Toate țările din Europa au ajutat Ucraina. Ministrul culturii din Ucraina și -a exprimat public pozitia fata de compatrioții săi din juriu, eu normal sa existe opinii diferite și discuții, așa se întâmplă într-o societate liberă. Niciun om de planetă nu are cum sa gândească fix la fel cu celelalte 7 miliarde și întotdeauna se găsește cineva care sa nu fie de acord, asta înseamnă diversitate de opinii și ajută la evoluție.

    • Tu vorbești despre „diversitatea opiniilor”? Pai, voi, Stangistii neomarxistii globaliști, sunteți cei care militati pentru cenzura și mai aveți tupeul sa ne dai lecții despre „democrație”…

  4. Desființati mizeria asta de pseudoconcurs, este o rușine doar prin faptul ca exista

    • Dacă s-ar desființa orice nu-i place unuia sau altuia, n-ar mai rămâne nimic. Eurovision e mai mult decât un concurs, e o manifestare a lumii libere, care promovează legăturile între oameni, exprimarea diversă, punerea laolaltă a unor energii pozitive. Daca nu va place, uitati-va la altceva, esimplu, dar nu încercați să le impuneti altora ce va place dvs.

    • @Draggy, voi, stangistii neomarxistii globaliști, sunteți cu impunerea „adevărului”, voi susțineți cenzura, voi vreți vaccinare obligatorie și susțineți tot felul de aberații și mai aveți tupeul sa ne dati lecții despre „democrație”. Nu mă interesează „democrația” noilor comuniști!

  5. Nu le-a spus nimeni celor din juriu ca nu e vorba de muzica acolo?

  6. O mizerie, în prezent. Nu mai e demult ce a fost cândva.

  7. Mă-ntreb cine se mai uită la el. E o pierdere de timp.

  8. Ipocrizia marginalilor e maxima.
    Adica nenea asta spune pe fata ca votul trebuia sa fie politic, în funcție de ajutorul oferit și nu în funcție de calitatea muzicii.
    Și bineînțeles despre Moldova nimic. Ca a fost obraznica și și-a depus și ea candidatura la UE.
    Și nici despre România. Care a stat ca de-obicei, capra.

  9. Huuu putinistilor! Pai nu intelegeti ca trebuie sa solidarizam? Ucraina trebuie sa primeasca de toate acum: eurovision, campionat mondial de fotbal, campioana la snooker, la oină, la golf, la formula 1, sa joace sahtior finala ciapions lig si sa castige etc.

  10. Romania n’a gasit altceva decat sa trimita acolo un bulangiu??

  11. După cum am mai spus, Eurovision e doar despre politică.

  12. Casele de pariuri decid în orice domeniu, așa că nu ne mai mira absolut nimic .