G4Media.ro

Controversă în Grecia. O turistă româncă a murit în Halkidiki după ce…

Sursa Foto: Facebook/ Halkidiki

Controversă în Grecia. O turistă româncă a murit în Halkidiki după ce a așteptat ambulanța peste o oră

O turistă din România a decedat în Halkidiki, iar salvarea a avut nevoie de mai bine de o oră pentru a ajunge la fața locului. Cazul a ridicat în atenția publică starea precară a serviciilor sanitare din Grecia, scrie publicația THESS TODAY, citată de Rador.

Turista de 63 de ani a murit miercuri după-amiază în Halkidiki, după ce și-a pierdut cunoștința în timp ce se afla într-o tavernă din zona Ouranoupoli.

Decesul turistei a evidențiat încă o dată marile lipsuri ale Sistemului de Sănătate din Grecia, întrucât ambulanța Centrului pentru Intervenții de Urgență a avut nevoie de o oră și un sfert pentru a ajunge la fața locului.

Potrivit informațiilor obținute de ThessToday.gr, turista de 63 de ani făcea parte dintr-un grup aflat într-o croazieră. Grupul a debarcat în portul Ouranoupoli, iar în jurul orei 14:00, femeia s-a simțit rău în timp ce se afla într-o tavernă. Centrul pentru Intervenții de Urgență a fost anunțat imediat să trimită un echipaj la fața locului pentru acordarea primului ajutor.

Problema este că întreaga regiune Halkidiki dispune de doar cinci centre medicale, iar distanțele dintre ele sunt destul de mari. Prin urmare, în ciuda faptului că ambulanța a pornit imediat de la Centrul Medical din Agios Nikolaos, pentru a parcurge distanța până la Ouranoupoli a avut nevoie de 1 oră și 15 minute.

Între timp, femeia a suferit un stop cardiac. Potrivit acelorași informații, echipa medicală sosită la fața locului a făcut eforturi de resuscitare cu ajutorul defibrilatorului ambulanței, dar femeia a decedat, ora decesului fiind stabilită ora 16:00. (Traducerea: Carolina Ciulu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Corect e „croazieră de lux”.