G4Media.ro

Control al Ministerului Sănătății la Spitalul din Piatra Neamţ, la cererea Parchetului…

Control al Ministerului Sănătății la Spitalul din Piatra Neamţ, la cererea Parchetului General, după incendiul de anul trecut în urma căruia au murit 10 oameni

Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul din Piatra Neamț la solicitarea procurorilor de la Parchetul General care se ocupă de ancheta incendiului în urma căruia au murit 10 pacienți Covid-19, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Verificările vizează organizarea activității în secția ATI, acolo unde a izbucnit incendiul produs în luna noiembrie 2020, respectarea protocoalelor medicale, iar perioada vizată este 2018-2020, au mai precizat sursele citate.

Controlul este efectuat de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, Colegiului Medicilor, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Direcției de Sănătate Publică în legătură cu incendiul de la secția ATI, conform surselor.

Context

Zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit, în luna noiembrie 2020, la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Toți pacienții fuseseră internați din cauză că se infectaseră cu virusul corona.

În cele două saloane ale secției de terapie intensivă se aflau 16 pacienți.

Medicul de gardă, care a încercat să își salveze pacienții intubați și care a suferit arsuri pe 80% din corp, a fost dus la spitalul militar Regina Astrid din Bruxelles.

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General coordonează ancheta. În investigație au fost cooptați procurori care au lucrat la dosarele incendiilor de la Colectiv și de la Maternitatea Giulești.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si nu o sa fie gasit vinovat niciun „barosan”, eventual o infirmiera, un electrician, apoi „batista pe tambal”!
    Ne-am obisnuit! NEPASARE SI NESIMTIRE asa poate fi caracterizata atitudinea statului roman(MAFIOT!!!)

    • Am cerut in permanenta o ancheta. Nu e logic sa ai 10 morti si zero ucigasi.

      Dar daca electricianul e de vina, electricianul sa fie condamnat; daca nu, nu. M-am saturat de sistemul asta in care de vina e primarul de sector, ministrul de interne si alti trei papagali de la partidul dusman procurorului de caz. In sistemul actual, avem doar compuneri, nu si condamnari. Fara sistemul actual, poate ca Piedone nu ar fi fost primar acum.

  2. Elita procuraturii, adică specialiștii in punerea batistei pe țambal de la Colectiv și Maternitatea Giulești. Bravo, așa se face.