G4Media.ro

Controale neanunţate în 40 de cluburi și discoteci/ La evenimente participau mai…

sursa foto: Pixabay

Controale neanunţate în 40 de cluburi și discoteci/ La evenimente participau mai mulți oameni decât era prevăzut în autorizaţiile IGSU/ Trei cluburi din Iaşi şi unul din Bucureşti, închise temporar

Controale inopinate realizate de IGSU în cluburi, discoteci şi săli de evenimente care reunesc un număr mare de persoane au dus la suspendarea activităţii şi amendarea a patru agenţi economici care administrează cluburi, discoteci sau săli de evenimente care reunesc un număr mare de persoane, sancţiunile fiind aplicate pentru „încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori”

Reprezentanţii IGSU au făcut, în ultimele două zile, controale neanunţate în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Iaşi.

„Am solicitat colegilor din cadrul ISGU să organizeze ample acţiuni de verificare în ce priveşte zonele cu aglomerări mari de persoane, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente. Am urmărit două aspecte principale, fără să ne limităm la ele, primul fiind excederea numărului persoane aflate în interior comparativ cu numărul permis în documentele amplasamentului, al doilea fiind accesibilitatea neîngrădită la ieşirile de urgenţă”, a anunţat, duminică după amiază, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Acesta a subliniat că „prevenirea rămâne cea mai bună soluţie şi cea mai puţin costisitoare când vine vorba despre situaţiile de urgenţă”, el subliniind că aceasta poate reduce riscurile şi expunerea oamenilor la pericol.

„Au fost controlate 40 de obiective. În urma acţiunii, la patru dintre aceste obiective, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei ca sancţiune principală şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării pentru o perioadă de 60 de zile, sancţiune prevăzută de Legea 307 privind apărarea împotriva incendiilor”, a declarat, la rândul său, generalul de brigadă Benone Duduc, adjunct al inspectorului general al IGSU.

Duduc a precizat că trei dintre cele patru obiective controlate funcţionează în municipiul Iaşi, al patrulea fiind situat în Bucureşti. La acestea au fost constatate probleme cu privire la numărul de persoane primite în interior, dar şi cu privire la asigurarea căilor de evacuare în caz de urgenţă.

Un al cincilea club cu suprafaţă mai mică de 200 de metri pătraţi a primit amendă de 50.000 de lei pentru că avea autorizaţia de securitate la incendiu expirată, dar şi pentru că administratorul a permis accesul, într-un spaţiu situat la subsol, cu o singură ieşire, al unui număr aproape dublu de persoane faţă de cel avizat. Clubul nu poate fi închis, având suprafaţă de sub 200 de metri pătraţi, legea prevăzând suspendarea activităţii pentru spaţiile care depăşesc această suprafaţă.

Un alt club din Capitală a fost amendat cu 30.000 de lei pentru depăşirea numărului de utilizatori, însă acesta nu era cu peste 10% mai mare decât cel avizat.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Și bine le-a făcut. Data viitoare sa respecte legea.

  2. 30000 pentru nici 10%,ce tarani

  3. Cum suna asta? „controale neanuntate”