G4Media.ro

Construcţia zidului cerut de Trump ar dura 10 ani, ar costa 25…

Construcţia zidului cerut de Trump ar dura 10 ani, ar costa 25 de miliarde de dolari și ar necesita circa 10.000 de muncitori, consideră unii specialişti

Construcţia unui zid la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, după cum cere preşedintele american, Donald Trump, ar dura peste 10 ani şi ar necesita circa 10.000 de muncitori, transmite EFE, citând un articol de miercuri din The Washington Post, potrivit Agerpres.

Ziarul din capitala SUA a solicitat opinia mai multor ingineri şi constructori în ce priveşte proiectul unui zid la frontieră care să se întindă pe 1.600 de kilometri, aşa cum doreşte Trump.

Rezultatele consultării relevă că, pentru a termina zidul, ar fi nevoie de 10 ani şi munca a circa 10.000 de oameni.

Mai mult decât atât, potrivit inginerilor, cu cei 5,7 miliarde dolari ceruţi de Trump şi pentru care continuă disputa cu conducerea democrată din Congres, fapt ce a cauzat actuala închidere parţială a administraţiei, s-ar ridica doar 370 de kilometri din zidul de graniţă.

Costul total al proiectului ar fi de cel puţin 25 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor lui Ed Zarenski, profesor de calcul în construcţii la Institutul Politehnic Worcester din Massachusetts.

„Nu aş spune că este imposibil, dar trebuie să ţinem cont de anumite considerente de inginerie”, a spus Zarenski, care a lucrat timp de 30 de ani pentru compania Gilbane, una din cele mai importante firme de construcţii din ţară.

Pe de altă parte, înainte de începerea lucrărilor, vor trebui realizate „studii de sol şi de mediu”, va fi nevoie de execuţia unui drum care să permită accesul în zonă al camioanelor şi excavatoarelor, dar şi să se achiziţioneze unele terenuri.

Cu o zi înainte, Trump a susţinut construcţia zidului ca soluţie la o „criză umanitară şi de securitate în curs de agravare la frontieră”.

Ultimul proiect prezentat de liderul de la Casa Albă utilizează oţelul ca principal material de construcţie, fapt care, conform specialistului, ar duce la costuri mai mari de buget din cauza lipsei materiei prime şi a preţului ridicat.

Anterior, industria cimentului a văzut o oportunitate de afaceri în zidul de frontieră, deoarece iniţial acesta trebuia să fie materialul de bază, după cum a promis Trump, a amintit Gary Wineck, director de construcţii la Universitatea din Texas, care consideră că schimbarea de opinie s-ar datora multiplelor probleme de stabilitate ce ar putea fi provocate de folosirea betonului.

„Logistica nu va ucide proiectul, dar va reprezenta o provocare”, a spus Wineck.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. de la zid o sa i se traga lui trump. pt ca proiecte mastodont se fac doar cu emigranti ieftini lucru pe care el il combate sau ma rog se face. not my president

  • Normal ca nu e președintele tău… voi ați votat cu dragnea și veorica…. ar fi chiar mișto sa pună emigrantii ieftini la munca și după aceea sa ii deporteze:)

  • @G: am votat cu claudiu ionescu iar tu esti un ratat :DDD care vrea sa fie deportat :DD

  • @asd. Cum spui tu, dulceața… acum da fuguta la stăpâni după cele 3 copeici pe comentariu… dacă esti cuminte cică va da și o vacanța la soci… sau amara pentru locul 2.

 2. Ce-mi mai place sa manc rahat

 3. E stupid sa construiasca un zid la granita, cand granita se poate securiza mult mai usor si mai ieftin prin tehnologii avansate. A se vedea ce foloseste Israelul, camere sofisticate, senzori, drone etc.

  Zidul e numai pentru prosti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.