G4Media.ro

Constantin Nicolescu, fost preşedinte PSD al CJ Argeş, a fost condamnat definitiv…

Constantin Nicolescu, fost preşedinte PSD al CJ Argeş, a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 8 luni închisoare, dar nu va merge după gratii / Judecătorii au anulat și dispoziţia instanţei de fond privind confiscarea sumei de 4.5 milioane de lei de la Nicolescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat definitiv, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, însă instanţa a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar, ceea ce înseamnă că Nicolescu nu va face nicio zi de închisoare, tranmiste Agerpres.

Judecătorii au anulat și dispoziţia instanţei de fond – Curtea de Apel Bucureşti – privind confiscarea sumei de 4.497.947 lei de la Constantin Nicolescu Constantin şi ceilalţi inculpaţi din dosar.

Potrivit deciziei, Nicolescu a primit 5 ani închisoare pentru luare de mită, această pedeapsă fiind contopită cu o condamnare din alt dosar, pedeapsa finală fiind de 7 ani şi 8 luni.

Pe de altă parte, instanţa l-a achitat pe Nicolescu pentru abuz în serviciu şi a încetat procesul penal împotriva lui pentru două infracţiuni de fals intelectual ca urmare a prescrierii faptelor.

„Deduce din pedeapsa aplicată perioada deja executată, de la 26 ianuarie 2011 la 2 februarie 2011 şi de la 5 februarie 2015 la 29 mai 2017, când inculpatul a fost liberat condiţionat. Menţine liberarea condiţionată a inculpatului Nicolescu Constantin dispusă prin decizia penală nr.166/29.05.2017, pronunţată de Tribunalul Argeş”, se mai spune în decizie.

De asemenea, au fost lăsate nesoluţionate acţiunile civile exercitate împotriva inculpaţilor de către statul român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, cu privire la sumele de 3.779.787 lei şi 4.973.065 lei.

Potrivit DNA, în martie 2009, CJ Argeş, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziţie publică prin licitaţie deschisă, ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundaţii, amplasate pe drumuri judeţene, în localităţile Căteasca, respectiv Ciomăgeşti.

Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finanţat din fonduri PHARE, destinat strict reabilitării obiectivelor de infrastructură rutieră şi de mediu afectate de inundaţiile din perioada aprilie – mai şi iulie – august 2005.

„Pentru a accesa banii europeni, funcţionari din cadrul CJ Argeş au atestat în cererea de finanţare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundaţii, deşi unul dintre ele, cel din comuna Căteasca, fusese avariat anterior, aşadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv. Cererea de finanţare a fost însoţită de o declaraţie de parteneriat semnată la data de 25 ianuarie 2007 de inculpatul Nicolescu, în calitate de preşedinte al CJ Argeş şi reprezentant al acestei autorităţi contractante, cunoscând faptul că în conţinutul acestei cereri sunt atestate împrejurări necorespunzătoare adevărului. Caracterul fals al acestui înscris constă în aceea că în conţinutul acestuia s-a menţionat în mod nereal că podul din comuna Căteasca a suferit avarii importante în urma calamităţilor naturale din perioada aprilie – august 2005 şi ca urmare a fost închis circulaţiei, deşi infrastructura podului era avariată anterior anului 2004, iar la momentul producerii inundaţiilor podul era închis circulaţiei”, arătau anchetatorii.

DNA preciza că înscrisul astfel falsificat a fost folosit şi prezentat la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia şi, ca urmare, a fost încheiat contractul de finanţare nerambursabilă în baza căruia au fost efectuate plăţi din Programul PHARE în valoare de aproximativ 985.000 euro, echivalentul a peste 4,4 milioane lei, fonduri obţinute pe nedrept, ce reprezintă pagubă creată Ministerului Dezvoltării Regionale.

În cursul anului 2009, în urma licitaţiei organizate de CJ Argeş, contractul de reabilitare a podului Căteasca a fost atribuit, în mod nelegal, societăţii Zeus SA, în condiţiile în care, iniţial, câştigătoare a licitaţiei fusese declarată o altă societate, înlăturată ulterior, în mod arbitrar, de comisia de evaluare, după reluarea procedurii dispusă de Constantin Nicolescu.

Lucrările de construcţie au fost executate de SC Zeus şi Dracones Construct Grup SRL Piteşti, cea din urmă avându-l ca asociat pe ginerele preşedintelui CJ Argeş.

„Mai mult, furnizor de bunuri pentru construcţia lucrării era SC Setro Metal Group SA Câmpulung, firmă controlată de asemenea de o rudă apropiată a preşedintelui CJ Argeş. Pe baza unor înscrisuri falsificate, în cadrul unei proceduri de achiziţie complet falsificate, în cursul lunii iunie 2010, CJ Argeş a atribuit aceleiaşi firme, SC Zeus, un contract în valoare de aproape 5 milioane lei, pentru presupuse lucrări suplimentare la acelaşi pod, care în realitate nu se mai justificau, fiind executate anterior, în luna martie 2010”, mai arătau anchetatorii.

În cursul anului 2009, Constantin Nicolescu a primit cu titlu de mită de la Grigore Dobre, acţionar majoritar şi administrator al SC Zeus, un spaţiu comercial situat în municipiul Piteşti, în suprafaţă de peste 300 mp, în valoare de 447.000 lei.

„Pentru a disimula infracţiunea de corupţie, la data de 23 martie 2009, la Biroul Notarului Public Didea Ionel a fost încheiat un contract fictiv de vânzare-cumpărare. Atât în cursul procedurii de licitaţie publică, dar şi în faza de derulare a contractului au fost falsificate mai multe înscrisuri (dispoziţii de şantier, referate de necesitate, procese verbale etc)”, mai precizau anchetatorii.

Prin activităţile descrise, s-a stabilit că a fost creat un prejudiciu în sumă de aproape 985.000 euro în dauna Ministerului Dezvoltării Regionale, reprezentând fonduri europene obţinute pe nedrept prin prezentare de documente false, şi un prejudiciu de aproape 9,5 milioane lei în dauna autorităţii contractante – CJ Argeş, care se constituie în avantaj patrimonial necuvenit în favoarea SC Zeus SA Piteşti.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. e adevarat ce se spunea ca asta e vecin cu orice om din judet ?

  comunistii – cei mai mari hoti, cei mai mari criminali din istorie.

  va mai amintiti ce strigau trupetii lui ilescu ? vin mosierii, vin mosierii… :)))))

  • Iliescu si ai lui tineau cu dintii de toate bunurile comunistilor si nu numai de ele ci si de proprietatile private care fuseseră naționalizate de comunisti.
   El tinea mortis ca acele bunuri sa ajunga la nou-creatul patronat roman. Patronat cu capital creat prin orice mijloace, de cele mai multe ori frauduloase, vroia capital roman, din pamant din iarba verde.
   De-aia se lauda niste unii acum ca au acumulat averi pornind de la cate mii sau cateva zeci de mii de lei .
   Multe lucruri bune din tara asta au fost jertfite pentru a se imbogati cate unii, cu acordul lui iliescu, care se facea ca nu vede, nu stie, nu cunoaste.

 2. Să se dea ani grei de pușcarie, dar să se prescrie pe loc !
  Să se facă tărăboi cu eliberarea infractorului dacă achită paguba, dar să se renunțe la recuperarea prejudiciului !
  Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica !

  Să va fie de bine, domnilor judecători. Nu vreau să mai aud nimic despre cum vă călărește pe voi pesedeul. Că sunteți VINOVAȚI !!! Puteați să le dați pârnaie la toți leproșii ăștia până la dracu în praznic. Se puteau da sute de milioane de ani de închisoare la toate șopârlele din p$d. Acuma vă plângeți că se pișă pe voi ?
  Foarte bine vă fac. Și eu m-aș pișa pe voi.

  Până una alta, eu voi pleca. Și dacă voi pleca, o să renunț și la cetățenia română, care este o rușine enormă în acest moment. Este o etichetă de ocară !
  Popor damnat !

  • Ce comod e sa critici din afara tarii si tastand ,asa crezi ca poti schimba un regim criminal,lasand hotii sa conduca si dand bir cu fugitii,taman in an de alegeri foarte importante? Asta da „patriotism”, sa-ti schimbi cetatenia,crezi ca ASA vei fi respectat de straini,acolo unde te vei duce???Ba vei fi mai dispretuit decat hotii,un apatrid,asa vei fi ,sa nu-ti faci iluzii..Daca stramosii nostri fugeau tot asa, taman cand tara se afla sub stapaniri straine,acum nu mai aveai posibilitatea sa scrii tampenii pe net-auzi la dansul,”popor damnat!

 3. Mama deciziilor instanțelor de judecată.
  Le -a contopit, a lăsat nesolutionat acțiunile civile, s-a prescris samd .
  E de manual de sentințe care se dau cu favorizarea infractorului si nerecuperare de prejudiciu adus statului roman.
  Trăiască partidul politic conducător care conduce justiția spre viitor!
  Si Rudotel pe langa el!
  Efectele justiției abominabilăle pastorite de el!

  • Ai furat?
   Continua!
   Ai furat si esti corupt pana-n măduva oaselor?
   Continua!
   Furați linistiti!
   Justitia lucrează pentru tine.

 4. asta vor tovarasii nostri conducatori, sa mazileasca legile justitiei care i-ar baga la puscarie pt ca au furat( delapidat)

 5. Statul paralel a fost oficial infrant. Patriotii si romanii adevarati au liber sa aduca tara, inca o data, pe culmile gloriei, in anii ’90. Plecati, ba, plecati de aici!

 6. În DEx, in dreptul cuvântului coruptie ar trebui pusă sigla psd-ului

 7. Republica Infractionala Romania…..

 8. Omu’ are 2 accidente cu vatamare grava la activ.. poate si-o ia in gusha macar pt. atat.. .

 9. Nu conteaza, romanii tot nu vor vota impotriva PSD, natie de prosti.

  • Sper sa nu mai ai dreptate si de data asta, nici in toamna si nici anul viitor.
   Am un sâmbure de speranta cand ii aud pe cei mai tineri care par ca incep sa se dezmeticeasca si sa înțeleagă ca este bine sa mearga la vot.
   Banuiesc ca ai aceeasi speranta

 10. Mai oameni buni, suntem normali la cap ? traim intr-o tara normala ? si futu.. si cu bani luati am ramas noi pul….. Probabil trebuie sa-l despagumim pentru perioada de arest si ancheta.

 11. Atât timp cât vor exista boșorogii comunistoizi PSD ul va avea mulți votanți.

 12. Draga Lia.
  Te vad combatand cu foc armatele de postaci;
  Nu sunt neaparat de acord cu tine, pentru ca-ti consumi energia inutil…
  Asta e rolul postacilor si prin faptul ca le raspunzi nu faci decat sa-i recunosti si sa-i credibilizezi…
  Probabil ai combatut si personal, in piata la diverse proteste. Probabil ai fost combatuta si batuta pe 10 august… Same here (bine, doar un pic gazat)!
  Dar nu-nteleg ce ai cu bietul om?!
  Eu unul sunt cu acelasi gand in cap: dupa 30 si ceva de ani in tara asta, in care am acceptat sa fiu carpa de sters pe jos, e timpul sa zic gata: Eu nu ma regasesc in acest neam las si incult…eu nu sunt Roman sa stau cu mana-ntinsa si sa inghit orice cacat ca fiind adevar absolut. Fierbe sangele in mine, de dimineata de cand citesc idiotenii debitate de animale cu chip uman fie ele femele sau masculi!!
  Gata, de-ajuns!! Am o viata de trait; nu vreau sa o traiesc aici si asa.
  Gata, increderea mea in Romani s-a terminat!! Noi ca natie nu ne mai facem bine.
  M-au dezamagit parintii, mintiti cu nerusinare; creduli orbi, ce si-au vandut votul si sufletul ganding egoist doar la viitorul lor (ce se incheie „maine”), dar plang ca n-or sa mai vada prea curand. M-au dezagit fratii ce gandesc: „hai bro, las ca merge si-asa…pe langa ei, traim si noi…ne pica si noua”. Sa va pice voua, nu mie… Eu unul, in simplitatea mea nu vreau nimic in plus fata de ceea ce mi se cuvine, facut de si cu mana mea.
  Ce mi se pare cel mai trist, e ca in secolul 21 cand avem acces la informatie, cand avem lumea la un click distanta, cand ne curge efectiv informatia prin toti porii, In Romania, internetul e doar pentru pornografie iar la televizor lideri de audienta sunt…ei bine, nici nu vreau sa le pronunt numele…
  Mi-e ciuda pe mine ca eu, un munte de om, vesel si inimos…iubitor de simpla normalitate n-am fost in stare sa le ofer un alt punct de vedere parintilor mei!! Nu altor oameni necunoscuti…parintilor mei…
  Si ei, in simplitatea lor, m-au crescut si m-au educat cat de bine au putut, dar acum la batranete au uitat valorile in care m-au educat si sunt sustinatori infocati ai celor care vor sa-mi puna mie jug si lanturi…si sa-mi fure si bruma de demnitate!!
  Nu pot fi patriot in Romania de azi… Ceea ce traim acum, n-are nici o legatura cu istoria/patriotismul… Patriotii si eroii cazuti pentru Romania, se rasucesc in mormant cand vad ce se intampla cu pamantul pentru care s-au jertfit!
  Si da, voi fi respectat printre straini pentru ca sunt OM: sunt educat, cinstit, corect, muncitor… Ai zice ca sunt Roman, nu? Ei bine, uitandu-ma la Romani, nu sunt nimic din ce sunt ei!
  Intrebat fiind, printre straini ce natie sunt, voi raspunde simplu: vin dintr-o regiune cu un trecut trist, un prezent rusinos si un viitor sumbru. Nu vreau sa mai apartin acestei natii! Dar nu voi renunta la cetatenie, asa cum nu voi inceta sa votez ori de cate ori va fi nevoie!!
  Ultimul si cel mai mare regret: Ca am ajuns ca constietizez ca pentru a avea posibilitatea sa traiesc decent in tara mea – Romania, generati parintilor mei tre’ sa moara, pentru ca generatia mea este, a fost si va fi prea lenesa/lasa sa mearga la vot si sa-si decida singura viitorul!
  Si-n situatia asta, e timpul sa-mi decid eu viitorul…dar in alta parte…
  De ramai pana la final, stinge tu lumina!
  De fapt, fuck it…oricum n-o sa mai conteze!

  • Îmi ridic pălăria pentru postare!

  • Vorba multa saracia omului, ce mai stai, esti inca in tara ??
   Daca esti un munte de om si vrei sa muncesti si sa traiesti intr-o tara mai normala pleaca rapid de acolo.

 13. Rusine judecatorilor ! Va platim salarii babane si pensii nesimtite degeaba ! La ghena umanitatii cu voi ! Sunteti la fel de corupti ca cei pe care ii judecati !

 14. @RealGogu…
  N-am scris sa ocup spatiul sau timpul cuiva…
  Poti foarte simplu sa treci peste, nu-i nici un deranj si nici o problema.
  Nu comentez pe-aici sa fac vreo norma si n-am nevoie de fani. Am un of si mi l-am spus, asa cum in alte dati am limitat oful la un simplu: mortii ma-tii Dragneo si/sau #muiepsd.
  Cat despre plecat, cat de curand, in functie de cat de repede rezolv detaliile legate de transfer (job, casa, acte etc)…

  • Era o incurajare pentru tine, poate tonul meu nu a aratat asta..
   Sunt de aceeasi parere ca si tine, mult success in occident.

 15. A reparat 2 poduri si a fost condamnat 7 ani , foarte tare ! Rezulta ca nu trebuie sa faci nimic ca sa nu superi Noua Securitate si poporul de bolsevici care o aplauda !
  „Popor de idioti” cum a concluzionat Tutea , pt care nu merita sa faci nimic ! La fel si Adrian Nastase a fost bagat la puscarie dupa ce a facut maimutele cetateni ai UE ! Nici un bine nu ramane nepedepsit !

 16. Mai a lu’ Stevie bine ca ti-a lasat si tie de-o fiertura de urzici, ca sa-ti umpli si tu matzu, dupa ce s-a facut ca repara doua poduri cu bani luati de la alte obiective, ca n-a venit cu ei de acasa! Haiduc, ce mai!
  Sa fi reparat podurile cu banii lui cum au mai facut altii da, ma revoltam si eu (dar pe aia ii vaneaza pesedeul ca le strica smenurile si ii baga la cremenal ca au construit fara autorizatie).
  Si, dupa cum vezi e bine mersi, curat uscat si cu banii la tescherea, asa ca … roade tu stevie in continuare ca nu ajungi la masa lui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.