G4Media.ro

Constanța: Primăria, amendată cu 5.000 de lei, de Garda de Mediu, pentru…

Constanța: Primăria, amendată cu 5.000 de lei, de Garda de Mediu, pentru insuficiența spațiilor verzi

Primăria Constanţa a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 5.000 lei întrucât suprafaţa de spaţiu verde din municipiu este mai mică decât prevăd normativele legale în vigoare.

Potrivit unei informări a Gărzii de Mediu Constanţa, în urma unui control de verificare a respectării legislaţiei de mediu din domeniul spaţiilor verzi, la Primăria Constanţa, s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spaţiilor Verzi al municipiului Constanţa, dar suprafaţa de spaţii verzi este insuficientă.

Drept urmare, s-a aplicat o sancţiune contravenţională şi s-a impus asigurarea suprafeţei de spaţiu verde prevăzută de lege.

„Conform acestuia (a Registrului Local al Spaţiilor Verzi-nr), suprafaţa totală a intravilanului municipiului Constanţa este de 6024 ha, suprafaţa totală de spaţiu verde din municipiul Constanţa este de 526 ha, iar suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp. Deoarece nu au fost respectate prevederile legale de asigurare a unei suprafeţe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidenţiate etapele de realizare a obligaţiei de a asigura din terenul intravilan o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 26 mp/locuitor şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007”, se arată în informarea Gărzii de Mediu Constanţa.

De asemenea s-a constatat că spaţiile verzi nu sunt întreţinute corespunzător şi s-a impus refacerea şi îngrijirea acestora, mai precizează sursa citată, relatează Agerpres.

Sursa Foto: Constanta/Spatiu verde Dosarul Retrocedarilor Constanta – foto Info Sud-Est

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Cate amenzi a luat? Canci.

 2. NU vor mai aduna VOTURI LIBERALII cu Atitudinea asta si prostii le pe care le au facut la guvernare!
  Tare mi e teama ca vor disparea in ISTORIE ca si PNTCD!!!
  Oricum au scazut puer ic de tot in preferintele oameni lor. Daca ar merge pe strada ar realiza poate CAT DE GRAVA LE E AFECTATA IMAGINEA PARTIDULUI si ca e posibil sa nu isi mai revine NICIODATA la procentele avute anterior

 3. Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria ? Hmm .. Și în care localitate din România s-a mai întâmplat așa ceva ?

 4. Felicitari GNM Constanta!

 5. Primaria? Pai nu trebuia amendat primarul, sau directorul? După ce nu avem spațiu verde tot noi plătim amenda? Ăștia chiar își bat joc de noi, dar meritam asta……

 6. Dupa ce ani de zile a fost tarlaua lui mazare si acolitii au construitit peste tot bocuri…ce rezultat sa fie oare…ca la noi..

 7. Ce spatiu verde? S a retrocedat in prostie pe unde au putut ex.Tomis 2, B- dul Lăpușneanu.Bloc la strada cu 4 etaje prevăzut cu spatiu verde rămas si fara spatiu si fara soare si multe altele.Alt ex. In spatele blocului meu teren retrocedat lăsat distanta de cîtva metri, vine unul sa si toarne o vila pune manele toată ziua si face grătar, sa vezi trăi pe zecile de familii din bloc, nebunie curata.
  .