G4Media.ro

Conspiraționistul american Alex Jones, obligat să plătească 4,1 milioane de dolari unor…

captura youtube

Conspiraționistul american Alex Jones, obligat să plătească 4,1 milioane de dolari unor părinți al căror copil a fost ucis la școala Sandy Hook

Conspiraționist de extremă dreapta Alex Jones a fost obligat joi să plătească daune de peste 4 milioane de dolari părinților unui băiat ucis în cel mai grav incident armat din istoria SUA, despre care Jones a afirmat că a fost pus în scenă, potrivit Le Figaro.

Sentința, pronunțată de un juriu după un proces de 10 zile, este prima dintr-o serie de procese intentate de rude ale victimelor de la școala Sandy Hook împotriva fondatorului site-ului Infowars.

Masacrul ca eveniment pus în scenă

În 2012, un tânăr înarmat cu o pușcă semiautomată a ucis 20 de copii și șase adulți în școala din Connecticut, provocând indignare în Statele Unite și redeschizând dezbaterea privind măsurile de reglementare a vânzărilor de arme de foc. Alex Jones, un cunoscut personaj de extremă dreapta și susținător al teoriilor conspirației, a susținut pe site-ul său, împotriva tuturor dovezilor, că masacrul a fost o înscenare a unui eveniment pus în scenă de cei care sunt împotriva armelor de foc.

Potrivit rudelor victimelor, minciunile sale i-au crescut ratingul, permițându-i să câștige milioane de dolari, în timp ce ele au devenit ținta unor campanii de hărțuire. Mai multe familii l-au dat în judecată pentru despăgubiri. În cele din urmă, Jones a recunoscut public că masacrul a fost real, dar a refuzat să coopereze cu justiția. Ca urmare, judecătorii din Texas și Connecticut l-au obligat să plătească daune în contumacie reclamanților, dar au lăsat la latitudinea juraților să stabilească suma.

Joi, aceștia au acordat daune de 4,1 milioane de dolari lui Scarlett Lewis și Neil Heslin, al căror fiu de șase ani a murit la Sandy Hook și care au intentat procesul în Texas. Se așteaptă ca în scurt timp să urmeze și alte sancțiuni financiare, care l-ar putea priva pe Alex Jones de platforma sa.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nota de plata. Asta ar trebui sa pateasca la toti sosositii si simionii din tara. Daca ai libertate de exprimare, nu inseamna ca trebuie sa spui si miniciuni sau orice iti vine pe gura. Libertatea ta se opreste acolo unde incalci libertatea altora.

  • Trollul e la datorie. Deci usr a zis minciuni nu psd pnl si altii 😂😂😂😂. Pustiulica vezi-ti ma de copeicile tale.

 2. În SUA, minciuna se taxează, în timp ce în România, minciuna e virtute.

 3. Interesant, am putea sa acuzam si ninjalaii de spalare pe creier si inselaciune?

 4. O mare m#ye la toți postacii psd-pnl

 5. Postacii usr s-au inflamat.
  De cata vreme nu v-ati primit bănuții?

  • Vezi-ti de rusnacii si chinezii tai copilas! Nu aveti voi trolii loc sa va desfasurati pe aici, este??? 😅😅😅

 6. Trebuie sa fie buni de plata si extremistii de stanga si extremistii de dreapta. Din peu de vedere doar o dreapta centrista conservatoare mai are ceva in cap in ziua de azi. P.S. lasatima cu orban si trump ca aia numai conservatori nu sunt. Aia sunt radicali toata ziua.