G4Media.ro

Consiliul Tineretului “condamnă discursul public” de blamare a tinerilor pentru lipsa de…

Foto: Consiliul Tineretului din Romania

Consiliul Tineretului “condamnă discursul public” de blamare a tinerilor pentru lipsa de la vot, dar prezintă cauzele prezenței “puțin mai scăzute” a acestora

Consiliul Tineretului din România “condamnă discursul public îndreptat împotriva tinerilor cetățeni, discurs care blamează lipsa acestora la primul tur al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2019”. La scrutinul din 10 noiembrie au participat la vot 39,48% dintre tinerii cu vârsta între 18 și 34 de ani care domiciliază în România, spune CTR, care confirmă că acest procent reprezintă “o prezență puțin mai scăzută a tinerilor, din punct de vedere procentual, raportat la cei înregistrați cu domiciliul în România”.

“În ceea ce privește participarea pe grupe de vârstă utilizată de Autoritatea Electorală Permanentă, tinerii între 18-24 de ani (41,38%) și cei între 25-34 de ani (38,51%), au votat similar cu alte categorii de vârstă, respectiv 35-44 de ani (43,26%), 45-64 de ani (54,17%) sau 65+ ani (51,50%)”, spune Consiliul Tineretului din România (CTR), în comunicatul remis Edupedu.ro.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. Puțin îmi pasa de “Explicațiile” lor. Au absentat. E suficient. La revedere – dacă catadicsesc sa își scoată capetele la următoarele alegeri. Dacă va fi suficient de palpitant pentru ei încât sa își scoată capul din cur.

    • Nimeni nu absenteaza, votul e un drept (unii mai rigizi cred ca e o obligatie). Nu sta nimeni acasa daca simte ca are poate trimite in respectivul post pe cineva care-l reprezinta. USR a reusit asta, partial, la europarlamentare. Domnul Barna n-a fost in forma acum (sau altfel spus a fost cum e el de obicei, un mare fis) asa ca au votat mai putini.

  2. Astept rabdator disparitia fizica a celor care au votat psd . Pentru a putea respira alt aer fata de cel pe care il doresc pensionarii si bugetarii .

  3. Ce Consiliul lui cacat mai e si asta?!!!!!

  4. Ce mi-i 40% la tineri, ce mi-i 48% pe total. O să crească ei și peste 20 de ani o să fie ei generația care merge 50% la vot. Absenteismul la vot este o regulă a societății românești, nu o excepție. Tinerii au crescut în această societate pe care am construit-o noi, deci nu văd de ce ar fi cu mult diferiți.

    Hai să întrebăm altfel, de ce 50% din cei 34-65+ ani încă absentează, deși au trăit pe propria piele efectele neimplicării? Cei 60% tineri poate nu experiență de viață, dar cei 50% ne-tineri ce scuză au?

  5. Au plecat din tara. Nu voteaza fiindca nu mai sunt.

    Le urez numai sanatate, sunt copii destepti.

  6. putin pe langa subiect dar

    – cine e consiliul asta si cum is abroga orice amarat de ONG drept de portavoce pentru o categorie sociala?

    – de ce da media din Romania gir la toti aiuritii ce isi dau importanta?

    Maine imi fac si eu ONG cu titlul Consiliul Romanilor. Pot sa ma consider in rol de presedinte al tarii? Chiar nu va pute prostia asta cu ONG -uri de care nu o auzit nimeni pe post de portavoci?

    • Cine te ține să nu-ți faci? Numai că oamenii în general sunt interesați de idei, ipoteze, posibile explicații, nu de cei deranjați că se discută un subiect sau altul.

    • Nu cred ca intelegi problema, nu e un atac.

      Un formator de opinie ajunge in pozitia de formator de opinie datorita oamenilor care il aproba (fanii). Un politician ar trebui sa ajunga in pozitia de reprezentant (ar trebui, nu se intampla) prin votul populatiei.

      Un ong (vezi discutii cu asa zisa societate civila) ajunge sa aiba un cuvant de spus prin cantitatea banilor virati in el, prin afinitati politice (vezi sindicate) sau prin promovare media puternica. Altfel spus, parerea unui ong e mediatizata mai mult raportat la banii si afinitatiile politice ale celor ce ii sustin. Deci o parere ajunge vizibila in societate sau la negociere cu guvernul nu pentru ca ar exista o reprezetare reala a intereselor, validata prin vot sau sustinere populara ci prin bani si afinitati politice.

      Eu am ridicat discutia pentru ca cred ca e o dezbatere are nu are loc in societate. De ce la discutii cu guvernul cu societatea civila sunt invitate doar anumite ONG-uri? Cum se face selectia? De ce parerea unor ong-uri se aude mai tare ca a altora in guvern?

      Intelegi ca asta poate rezulta in politici publice girate nu pe suport public direct ci bazate pe cantitatea de finante disponibila ONG-ului (ca sa isi faca reclama) sau afinitati politice gen sindicate sau asociatii.

      E corect ce zici tu, orice idee e buna sa fie auzita in societate, dar nu e corect ca altele sa aiba o platforma mai mare (pana la guvern) bazata nu pe suport popular ci pe finante si afinitati

  7. Interesul este al tinerilor , daca vor sa traiasca si sa activeze intr-o lume mai corecta si in care legea trebuie respectata.

  8. „La scrutinul din 10 noiembrie au participat la vot 39,48% dintre tinerii cu vârsta între 18 și 34 de ani care domiciliază în România,”

    Asta inseamna ca ar fi participat la vot aprox. 7 milioane de tineri din cei 9,2 milioane care au votat.?????

  9. Graficul ăla e făcătură oricum nu mâ convinge , pentru lipsa lor de interes faţă de vot or să aibă comuniști cât or trăi și o să ii tâmpească de cap precum pe mulţi dintre bunicii noștri , e alegerea lor , e nepăsarea lor , e școala care nu au frecventat-o…sau manelele care le-au frecventat !
    E alegerea lor sa traiasca cu hoti ,corupti,criminali , pedofili , violatori și restul ciurucurilor !
    Baftă le doresc alături de psd !